Παρασκευή 18/6/2021

«Μου, σου, του» οι ζωές μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τα σώματα και τις απόψεις των άλλων σαν περιττά και ενοχλητικά μουρμουρητά

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Παρακαλείται η άποψη των νομικών και συνταγματολόγων για τις παρακάτω… ομορφιές που είπε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός: «Και βέβαια ουδείς -να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα- το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνον εμβολιασμένους συμπολίτες μας».

Εμείς οι πτωχοί αδαείς, που ζήσαμε σε μια πραγματικότητα δίχως τον βαθύ μητσοτάκειο πλούτο, τις προσκλήσεις σε λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ και δεκάδες ακίνητα, μάθαμε ότι η «πόρτα» στα καταστήματα για λευκούς, μαύρους, κίτρινους, καρκινοπαθείς, ψυχοπαθείς, φτωχούς, πλούσιους, ασθενείς με AIDS ή υγιείς απαγορεύεται.

«Πόρτα» επιτρέπεται σε λέσχες μελών, που έχουν συγκεκριμένο καταστατικό, καθώς και σε καταστήματα που γέμισαν. Από πού κι ως πού ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει ιδιωτικο-οικονομική δικτατορία, όπου το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων θα είναι το αποδεικτικό του εμβολιασμού;

Επιπλέον, ζητείται η άποψη και των ειδικών (σε νομικά και σε ηθικοπολιτικά ζητήματα) αλλά και των ασχέτων στην ακόλουθη πρωθυπουργική αποστροφή: «Ας πούμε, όμως, την αλήθεια. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ού αιώνα αποτέλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Δεν υπήρξε μεγαλύτερη επιστημονική επιτυχία από αυτήν. Τώρα τα “μου, σου, του”, υποσημειώσεις, αστερίσκους, ας τα αφήσουμε λίγο στην άκρη». Κι αυτοί που πέθαναν από παρενέργειες κάποιου εμβολίου, «μου, σου, του» είναι οι τάφοι τους; «Μου, σου, του» είναι το φέρετρο που τον/τη βάλανε, ο τάφος, το μαυροντύσιμο της οικογένειας, τα δάκρυα; «Μου, σου, του» είναι οι απορίες που έχει ο κόσμος, ο δισταγμός, ακόμα και ο φόβος που δικαιούται να έχει οποιοσδήποτε;

Για τον κ. Μητσοτάκη ό,τι αφορά τους άλλους είναι «μου, σου, του». Αυτό επικοινωνεί με τα έργα και τους λόγους του και αυτό θα του επιστραφεί κάποια ημέρα στο ακέραιο, κι αυτή η επιστροφή των χρεωστουμένων δεν θα έχει «μου, σου, του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ