Η Γκρέτα εξορκίζει την κρεοφαγία

Must Read

Μην τρώτε τα ζώα! Στενοχωριούνται. Ας φαγωθούν από άλλα ζώα, που απλώς πεινούν και αδιαφορούν για τα συναισθήματα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν ένα κοριτσάκι από τη Σουηδία, που το μάθαμε όταν καντήλιαζε με ύφος πρωταγωνίστριας στην ταινία «Εξορκιστής» τον πλανήτη ολόκληρο για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, εκστομίζοντας αφιονισμένη οικομανιακούς αφορισμούς και βαποριές ολόκληρες αφόρητα κλισέ, που κοστίζουν λιγότερο από 60 λεπτά του ευρώ ανά μετρικό τόνο.

Ένα τμήμα του βαθύτατου παγκόσμιου υπερκράτους την «υιοθέτησε» και την καμαρώσαμε να ωρύεται σ’ όλα τα παγκόσμια διεθνή δίκτυα ΜΜΕ, αλλά και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τώρα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν είναι κοριτσάκι. Είναι ενήλικη. Τον Ιανουάριο συμπλήρωσε τα 18 έτη της (πολύχρονη και καλότυχη να είναι) και, πλέον, όποιος την κριτικάρει δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί ότι «τα βάζει μ’ ένα τοσοδούλι κοριτσάκι». Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, που αναρτήθηκε στις 22 Μαΐου, η Γκρέτα είπε ότι, αν δεν αλλάξουμε, «τη γαμ@σαμε». Επιπλέον, μας πρότεινε να κάνουμε βέγκαν διατροφή, διότι «κάθε χρόνο σκοτώνουμε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ζώα – εξαιρουμένων των ψαριών, των οποίων ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος, που μετράμε τη ζωή τους μόνο κατά βάρος. Τι γίνεται με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους;».

Τα επιχειρήματα της Γκρέτα, ως συνήθως, είναι αντάξια και εφάμιλλα όλων των επιχειρημάτων που μπορεί να ακούσει κάποιος σε συζήτηση, σε προεκλογική περίοδο, σε καφενείο στις 03.00 το βράδυ, όταν οι αποκαμωμένοι από την μπιρίμπα, τον «Θανάση» και το κουμ καν μεσήλικες, νέοι και υπερήλικες πίνουν τη 17η μπίρα τους, το 6ο μισαράκι κοκκινέλι και το 25ο σφηνάκι τσίπουρο.

Κάποιος που θα έμπαινε στον κόπο να της απαντήσει καλό θα ήταν να ρωτούσε πρώτα: «Καλά τα λες, μανίτσα μ’, αλλά τα συναισθήματα των ψαριών δεν τα υπολογίζουν τα άλλα ψάρια, τα μεγαλύτερα, που τα τρώνε; Το αισθήματα του γαλέου δεν τα υπολογίζει ο καρχαρίας, τα συναισθήματα του κριλ είναι αδιάφορα για τη φάλαινα, ο ροφός δεν νοιάζεται για τα όνειρα και τους φόβους της φουκαριάρας της σαρδέλας;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This