Πολιτική ορθότητα

Must Read

Στη Σοβιετική Ένωση μεταξύ του 1920 και του 1960 περισσότεροι από 3.000 επιστήμονες βιολόγοι φυλακίστηκαν, απολύθηκαν ή και εκτελέστηκαν επειδή έφεραν αντίρρηση σε μια ψευδοεπιστημονική θεωρία βιολογίας που είχε παρουσιάσει ο Τροφίμ Ντενίσοβιτς Λισένκο, με την πλήρη υποστήριξη του «πατερούλη» Ιωσήφ Στάλιν.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Η συγκεκριμένη, εντελώς αβάσιμη θεωρία, που έδωσε όνομα και σε φαινόμενο από τον εμπνευστή της, «λισενκοϊσμός», πήγαινε εντελώς κόντρα σε βασικές αρχές της γενετικής και απέρριπτε την έννοια της κληρονομικότητας του Μέντελ, θεωρώντας ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά (π.χ. το κόψιμο του αυτιού ενός σκύλου) κληρονομούνται και στους απογόνους τους!

Πέρα από το ανελέητο κυνήγι σε όσους ατυχείς Ρώσους επιστήμονες τολμούσαν να αντισταθούν σε αυτή την ψύχωση του Λισένκο, η συγκεκριμένη θεώρηση προκάλεσε και ανυπολόγιστες ζημιές σε παραγωγή τροφής σιτηρών και σπαρτών, αφού η βάση της ήταν φαιδρή. Ο σύγχρονος λισενκοϊσμός είναι η πολιτική ορθότητα. Στην κυβέρνηση της Ν.Δ. είχαμε ένα πρώτο κρούσμα στις αρχές του 2020, όταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών, κατέβασε ακαριαία διαφημιστική καμπάνια από το Αττικό Μετρό κατά των δολοφονιών εμβρύων (αμβλώσεων), η οποία είχε εμπνευστεί από την ημέρα για το αγέννητο παιδί, που πρόσφατα εγκαθίδρυσε η Εκκλησία της Ελλάδος. Το μήνυμα της αφίσας έγραφε πικρές αλήθειες: «Ήξερες ότι από τη 18η ημέρα χτυπά η καρδιά του εμβρύου; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα νιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Αλλά η πολιτική ορθότητα απαγόρευσε να συζητήσουμε δημόσια μια επιστημονική αλήθεια, η οποία είναι και χριστιανική αρχή. Οι φεμινιστικές αριστερές οργανώσεις σε όλη τη χώρα πίεσαν αφόρητα για φίμωση αυτής της τόσο ευγενούς και ανθρώπινης άποψης, και φυσικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέδωσε ακαριαία στις πιέσεις.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν από λίγες ημέρες με το πογκρόμ κατά συνεδρίου για τη γονιμότητα της Ελληνίδας γυναίκας, με επίκεντρο το δημογραφικό μας πρόβλημα. Επειδή προβλήθηκε διαφημιστικό βίντεο, το οποίο πρόβαλε την αναμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι η γονιμότητα της γυναίκας μειώνεται δραματικά μετά τα 40 της έτη, οι αριστερές φεμινίστριες ακτιβίστριες αντέδρασαν σφόδρα και μαζικά, και κατάφεραν την αμαύρωση του σκοπού του συνεδρίου. Η Αριστερά, που πιστεύει στα 63 φύλα, ότι οι άντρες έχουν περίοδο και πως οι γυναίκες γεννάνε στα 90 τους έτη, επέβαλε πάλι μια ορθοπολιτική φίμωση. Ως πότε αυτό το ανέκδοτο;

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων – «Ασφυκτικά» γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων τόσο προς τα νησιά, όσο και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μόλις...

More Articles Like This