Να κάνω οικογένεια ή όχι;

Must Read

Η ανθρωπότητα έχει απαντήσει στο ερώτημα αν ένα παιδί ή μια Ανώνυμη Εταιρία πρέπει να προηγείται στη συνείδησή μας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το προωθητικό βίντεο για το συνέδριο γονιμότητας στα Ιωάννινα ενόχλησε πολύ τους οπλίτες και τους αξιωματικούς της στρατιάς της πολιτικής ορθότητας. Η «δημοκρατία» έγραψε χθες σχετικά: «Μόνο η αλήθεια μπορεί να ενοχλήσει, να προκαλέσει, να πικράνει τους ανθρώπους, που συνήθισαν να περνούν τη ζωή τους αποφεύγοντάς την. Και η αλήθεια αυτή, η τόσο πιεστική, απόλυτη, αδιάφορη για το πώς την αντιμετωπίζει η πολιτική ορθότητα ειπώθηκε στο βίντεο της καμπάνιας για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα».

Η αλήθεια αυτή, την οποία έθιξε το βίντεο, δεν έχει βγει από παιδικό παραμύθι όπως το «Κεφάλαιο» του Μαρξ ούτε από σενάριο φαρσοκωμωδίας όπως η ιδεολογικοποίηση της ανάγκης να κυβερνάνε και κονομάνε στην πατρίδα μας μόνο τα αμφιβόλου χρησιμότητος (για την κοινωνία) γονίδια μιας χούφτας οικογενειών. Η αλήθεια του βίντεο βρίσκεται μέσα στο DNA μας. Ναι, είναι δύσκολο μια γυναίκα μετά τα 40 να τεκνοποιήσει. Αυτό, καλύτερα απ’ όλες και όλους το γνωρίζουν οι τηλεπερσόνες που δήλωσαν ότι εξοργίστηκαν με το βίντεο. Αυτές, όμως, ενώ διαφημίζουν με τρέλα και κορδέλα τις γέννες τους ταυτόχρονα προπαγανδίζουν το δικαίωμα των τηλεθεατριών τους να μείνουν μόνες. Οι τηλεθεάτριες που μένουν μόνες δεν έχουν μεν οικογενειακά βάρη, αλλά δουλεύουν σαν σκλάβες, παρακολουθούν διάφορες γλάστρες να σαχλαμαρίζουν στην τιβί, αγοράζουν τα προϊόντα τα οποία προωθούν οι τηλεπερσόνες που πλουτίζουν και επιδεικνύουν τη χρυσοποίκιλτη οικογενειακή ευτυχία τους!

Η επένδυση στην καριέρα σε οδηγεί ψηλά, αλλά κάποια ημέρα το αφιόνι της σταδιοδρομίας τελειώνει – είτε με το καλό (επίτευξη στόχων) είτε με το άσχημο (απολυσάρα, χρεοκοπία, άγρια ψαλιδιά αποδοχών, άχαρο και αχάριστο ξεζούμισμα χρόνου και δυνάμεων). Δίπλα μας μένουν μόνο οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπούν. Ε, μαντέψτε κάτι αδιανόητο, το οποίο έχει… μαντέψει η ανθρωπότητα από την αρχή κιόλας της συγκρότησης οργανωμένων κοινωνιών: η σχέση με τα παιδιά και έχει ασυναγώνιστη ένταση, βάθος και ποιότητα και διαρκεί γι’ αυτή τη ζωή και για τις επόμενες.

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This