Υποκρισία της Αριστεράς

Must Read

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, στην οποία βασίστηκε για να αναπτύξει όλες τις παραφυάδες της (λιμπεραλισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός κ.ο.κ.), είναι η απέχθεια προς την ιδιοκτησία και η περιφρόνηση προς τον πλούτο. Ιστορικά αυτή η τοποθέτηση βασίζεται σε πολιτικές θεωρίες του Ελβετού φιλόσοφου Ζαν-Ζακ Ρουσό, ο οποίος επηρέασε συθέμελα τη Γαλλική Επανάσταση.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Θεωρούσε ότι ο άνθρωπος έχει από τη φύση του «ευγενή» χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν εκφυλιστεί λόγω του θεσμού της ιδιοκτησίας.

Στον αντίποδα, η Δεξιά πιστεύει (βάσει πολιτικών θεωριών του 16ου αιώνα από τον Αγγλο φιλόσοφο Τόμας Χομπς) ότι ο άνθρωπος, ως ον, έχει απληστία, επιθυμεί διακαώς και συνεχόμενα να έχει ιδιοκτησία και πόρους, και δεν γίνεται κάποιο πολιτικό σύστημα να περιορίσει αυτή την εγγενή τάση του.

Ο Μαρξ στη συνέχεια των θεωριών του Ρουσό ανέπτυξε την κομμουνιστική θεωρία πάνω στην απέχθεια της Αριστεράς προς την ιδιοκτησία. Το κράτος βάσει της μαρξιστικής θεωρίας πρέπει να φροντίζει αποκλειστικά για την κατανομή των πόρων, ενώ ο πολίτης, ιδανικά, δεν πρέπει να έχει καμία ιδιοκτησία.

Παρόλο που η εφαρμογή αυτών των εξωπραγματικών και αντίθετων προς την ανθρώπινη φύση θεωριών κατέληξαν σε τραγικά αποτελέσματα στον ρουν της ανθρώπινης Ιστορίας κατά τον 20ό αιώνα (εκατομμύρια νεκροί, δυστυχία, λιμός, απολυταρχικό και δολοφονικό κράτος, οικονομικός μαρασμός και στο τέλος πλήρης κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ευρώπη), η νέα Αριστερά, που την αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας, δεν έχει ξεφύγει από τη βασική αρχή της απέχθειας προς την ιδιοκτησία.

Πάντα βάλλει κατά της «πλουτοκρατίας», ευαγγελιζόμενος ένα «φιλολαϊκό» προφίλ κόμματος, που φροντίζει για τη μεταφορά πλούτου από τους έχοντες προς τους φτωχότερους.

Πόσο υποκριτικό είναι όμως όταν το ζευγάρι των ΑχτσιόγλουΤζανακόπουλου ξεχνάει κάθε αρχή που πρεσβεύουν ιδεολογικά και διαφημίζουν τις άκρως δαπανηρές διακοπές τους σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Πελοποννήσου;

Πόσο χλευαστικό είναι προς τον ψηφοφόρο της Αριστεράς όταν ο Τσίπρας νοικιάζει πανάκριβη απομονωμένη βίλα δίπλα στη θάλασσα στο Σούνιο; Πόση κοροϊδία αποτελεί το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν από τα πιο πλούσια Ε9 (δήλωση ακινήτων) στη Βουλή;

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» λέει η αρχαία ρήση. Από τη στιγμή που οι ηγέτες της ελληνικής νέας Αριστεράς πρεσβεύουν τα συγκεκριμένα ιδανικά κατά της ιδιοκτησίας και κατά του πλούτου, οφείλουν να φέρονται ανάλογα και ο βίος τους να είναι λιτός.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κολωνός: Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν και πέταξαν πέτρες στους κατηγορούμενους – Πιάστηκαν στα χέρια και με αστυνομικούς

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το Εφετείο το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση για την δυσώδη...

More Articles Like This