Πέμπτη 5/8/2021

Σύγχρονοι… λεπροί οι ανεμβολίαστοι!

Αυτό το… εμβολιαστικό αμόκ των τελευταίων ημερών, συγχωρέστε με, αλλά καθόλου δεν πείθει ότι έχει να κάνει με λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Ειδικά όλες αυτές οι επινοήσεις για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των «ανεμβολίαστων», αποδίδοντάς τους status σύγχρονων «λεπρών», προδίδουν αμιγώς πολιτικά κίνητρα. Μα τι λόγο έχει ο Μητσοτάκης να βάλει μια μερίδα πολιτών, καθόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος, μετωπικά απέναντί του, μπορεί να σκεφτείτε. Λογική, σε πρώτη ανάγνωση, η απορία. Μόνο που παραβλέπει ένα μέρος της εξίσωσης.

Ένα παρδαλό πουλάκι, λοιπόν, που κατοικοεδρεύει στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου, μου σφύριξε προσφάτως ότι όλους αυτούς τους «αρνητές» των εμβολίων ο Μητσοτάκης τους θεωρεί, εκτός από ψεκασμένους, και εκλογικά αναλώσιμους. Ενα είδος οπισθοδρομικών «υπανθρώπων», που δεν αντιλαμβάνονται τα κελεύσματα της εποχής. Αν μπορούσε θα τους φορούσε και αυτοκόλλητο sticker, για να τους βλέπουν στον δρόμο οι υπόλοιποι και να τους φτύνουν.

Η άποψη αυτή του πρωθυπουργού δεν αντανακλά μόνο την προσωπική του κοσμοθεωρία. Στηρίζεται και σε αμιγώς «τεχνοκρατικά κριτήρια», που του παρέχει το επιτελείο του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όλες τις μυστικές έρευνες που έχει παραγγείλει το πρωθυπουργικό γραφείο, οι «κατά συνείδηση» ανεμβολίαστοι ψηφίζουν οτιδήποτε άλλο εκτός από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου. Ή δεν ψηφίζουν καθόλου. Είναι επομένως παντελώς αδιάφοροι για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ιδανικοί για να αποτελέσουν τους μελλοντικούς «ενόχους», αν μεθαύριο πάει κάτι πάλι στραβά.

Ο συλλογισμός δεν είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος. Και η προκαταβολική «ενοχοποίηση» μιας πληθυσμιακής ομάδας είναι χρήσιμο εργαλείο σε σύγχρονες κυβερνήσεις και καθεστώτα, από την εποχή του Γκέμπελς.

Πράγματι, λοιπόν, και οι μυστικές και οι φανερές δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «αρνητές» της πανδημίας, και κατ’ επέκταση των εμβολιασμών, ανήκουν -στην πλειονότητά τους- σε πολιτικά άκρα, που παραπέμπουν στους «αγανακτισμένους». Είναι, δηλαδή, πολιτικά «ριζοσπαστικοποιημένοι» και τα «έχουν πάρει» με το σύστημα γενικώς.

Αντιθέτως, οι… λάτρεις των εμβολίων, των lockdowns και της «υγειονομικής καταστολής» είναι οι περισσότερο «mainstream» ψηφοφόροι, οι ευπειθείς των Μνημονίων, οι «νηφάλιοι κεντρώοι» του πολιτικού φάσματος, οι μαζοχιστές συνταξιούχοι και οι «ευρω-προοδευτικοί», οι λεγόμενοι «Μένουμε Ευρώπη», που είναι άλλωστε και οι αγαπημένοι του Κυριάκου.

Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν τη δεξαμενή ψηφοφόρων για την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι απλά δεν εντάσσονται στο θετικό πεδίο κυβερνητικής στρατηγικής. Δυνητικά, όμως, μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο.

Ξανάρθε το φθινόπωρο η πανδημία; Αυτοί θα φταίνε, οι ανεύθυνοι, οι αγράμματοι, οι ψεκασμένοι. Θα το φωνάζει όλη μέρα και ο Σκάι… Από υγειονομικής πλευράς, ξαναλέω, το παραμύθι δεν στέκει. Μια χαρά κολλάνε τη μετάλλαξη Δέλτα και οι εμβολιασμένοι, όπως δείχνουν και τα νούμερα στην Αγγλία. Ο εμβολιασμός θωρακίζει, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια και, εν πάση περιπτώσει, όχι στον βαθμό που να επιβάλλει… δωροδοκία των νεότερων ηλικιακά στρωμάτων και ρατσιστικού τύπου εξοστρακισμό των «ανεμβολίαστων» από βασικές κοινωνικές δραστηριότητες. Ξαναγυρνώ, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι οι άθλιες αυτές επινοήσεις κατάταξης πολιτών σε «κατηγορίες» με βάση «υγειονομικά χαρακτηριστικά», που παραπέμπουν πράγματι στους ναζιστικούς νόμους της Νιρεμβέργης, εξυπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις και όχι την προστασία του πληθυσμού.

Μόνο που ο συλλογισμός των παιδιών στο Μαξίμου, όπως μου τον μετέφερε ο πολύχρωμος παπαγάλος της αυλής τους, είναι κατά το ήμισυ σωστός.

Πρώτον και βασικότερο, οι άνθρωποι που αντιτίθενται στον εμβολιασμό δεν είναι απαραίτητα και «αρνητές της πανδημίας». Μπορεί να έχουν τους δικούς τους λόγους και φόβους για να μη θέλουν να «τρυπηθούν». Ειδικά οι νεότεροι. Και αυτοί οι προσωπικοί λόγοι θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστοί σε οποιοδήποτε κράτος θέλει να ισχυρίζεται ότι προάγει την ισονομία. Οπως είναι σεβαστό το δικαίωμα του… Μήτσου να κυκλοφορεί με στρας κιλοτάκι στο gay parade. Γιατί έτσι γουστάρει. Σωστά;

Δεύτερο και επίσης κρίσιμο στοιχείο είναι ότι όσοι αμφισβητούν τις πραγματικές διαστάσεις της υγειονομικής απειλής που συνιστά η πανδημία και τάσσονται κατά των μαζικών εμβολιασμών δεν είναι απαραίτητα συνωμοσιολόγοι, και πολύ περισσότερο «ψεκασμένοι». Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και κορυφαίοι ειδικοί. όπως ο παγκοσμίου διαμετρήματος καθηγητής Ιωαννίδης, που επίσης, βεβαίως, δεν θα στοιχημάτιζα ότι ψηφίζει Μητσοτάκη…

Επομένως, ναι μεν οι «ανεμβολίαστοι» μάλλον δεν ανήκουν στο target group της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν είναι εξαρχής απόλυτο. Εξασφαλίζεται με τη ρατσιστική πολιτική «Σπιναλόγκας» που τους επιφυλάσσει η Πολιτεία. Από αυτό το 30% που βάζουμε απέναντι, οι μισοί δεν ψηφίζουν και το 90% του άλλου μισού θα μας «μαύριζε» ούτως ή άλλως, μου είπε ο σμπίρος μου. Άρα, τι είχαμε, τι χάσαμε.

Τους εξοστρακίζουμε προκαταβολικά και, αν χρειαστεί, θα τους δείξουμε με το δάχτυλο για να προσδιορίσουμε την αιτία των δεινών μας. Οπως οι «μένουμε Ευρώπη» έδειχναν με το δάχτυλο αυτούς που ψήφισαν «Οχι» για τα capital controls του Βαρουφάκη. Δεν λέω, λοιπόν, μακιαβελικός ο συλλογισμός, όπως μου τον ανέπτυξε η πηγή μου. Και απ’ ό,τι κατάλαβα, τον έχουν επεξεργαστεί και οι «ξένοι». Αυτοί που αποφασίζουν αν θα φοράει κάλτσα με τα μοκασίνια ο πρωθυπουργός όταν φωτογραφίζεται σταυροπόδι. Ωραία όλα αυτά, μόνο που αυτό που διαφεύγει στους «ξένους» είναι ότι ο Ελληνας δεν πολυγουστάρει τις διακρίσεις. Ούτε τους αναίτιους αποκλεισμούς. Κι έχει ανεπτυγμένα ανακλαστικά απέναντι στην αδικία. Αφήστε που σιχαίνεται και τους κρατικούς εκβιασμούς…

Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, ότι όλες αυτές οι ρατσιστικές ανοησίες για τις μετακινήσεις, τους χώρους εστίασης και τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες απλά δεν θα εφαρμοστούν. Εξαγγέλλονται για να περνάει η ώρα, όπως και πολλά άλλα.

Έτσι όμως και εφαρμοστούν, να μου θυμηθείτε ότι θα βάλουν απέναντι, μαζί με το 30% των ανεμβολίαστων και ένα 30% (καταναγκαστικά) εμβολιασμένων. Έτσι και αποφασίσουν όλοι αυτοί να πάνε να ψηφίσουν, μαύρο φίδι που τα έφαγε τα παιδιά στο Μαξίμου. Θα την πληρώσει, δυστυχώς, και ο φλύαρος παπαγάλος μου…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ