Εκκλησία και εμβόλιο

Must Read

Ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει κάνει το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού (όπως όλοι στην Τουρκία εμβολιάστηκαν με το κινεζικό, αφού αυτό είχε προμηθευτεί ο Ερντογάν), δήλωσε για τον εμβολιασμό, τους ανεμβολίαστους και μια μικρή μερίδα ορθόδοξων ιερέων που παραπλανούν το ποίμνιο με άκρως επικίνδυνες και ψευδοεπιστημονικές απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίες βασίζονται στον φόβο:

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

«Είναι απαράδεκτο, ενώπιον τόσων θυμάτων και τόσου πόνου, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται την πραγματικότητα της πανδημίας, θεωρώντας την κατασκεύασμα διαφόρων κύκλων. Ακόμη προκλητικότερο είναι όταν τέτοιες απόψεις διατυπώνονται από χριστιανούς, συχνά από κληρικούς, οι οποίοι αυτοανακηρύσσονται υπερασπιστές ενός δικού τους Θεού.

Η Καινή Διαθήκη διαβεβαιώνει ότι όποιος δεν αγαπά τον άνθρωπο δεν μπορεί να αγαπήσει τον Θεό. Αυτοί (οι ανεμβολίαστοι) αδιαφορούν για την προστασία του συνανθρώπου.
Η απόρριψη της μάσκας και όλων των μέτρων προφύλαξης δεν προέρχεται απλώς από άγνοια αλλά από νέκρωση της αγάπης μέσα τους. Η επιστήμη, όταν ανοίγει ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της ανθρωπότητας, είναι δώρο του ουρανού.

Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης ή επιλογής, αλλά και ευθύνης προς τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό ελπίζω σύντομα να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ώστε να παύσει η διασπορά του φονικού ιού».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα με ανακοίνωσή της τον Ιανουάριο του 2021, στην αρχή του εμβολιασμού, ανέφερε: «Ενας εκ των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος εμβολιάστηκε, εκπροσωπώντας και τον μη δυνάμενο για ιατρικούς λόγους να εμβολιαστεί Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο».

Η συντριπτική πλειονότητα της Ιεραρχίας μας, με παράδειγμα τον συντηρητικό μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που δήλωσε όταν εμβολιάστηκε «σήμερα ανατέλλει μία καινούργια ημέρα για την ανάκτηση της ασφάλειας και της ακεραιότητας και της βιωσιμότητας του ιδρύματος, η πρόοδος της επιστήμης είναι πάντοτε ευλογία και δωρεά του Θεού» έχει εμβολιαστεί, δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας αμαρτία και πράξη εχθρική προς τον εαυτό μας αλλά και τον πλησίον μας να διαλέξουμε την αποχή από τον εμβολιασμό. Αν είσαι χριστιανός, είναι πράξη αγάπης να εμβολιαστείς. Διάλεξε τη ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέντης: Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία Λυγγερίδη – «Έβγαζαν λεφτά οι ηγέτες της Θ7 – Στο ΣΕΦ πουλάνε λαχνούς»

«Aυτός δίνει εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του και τραμπουκίζουν»

More Articles Like This