Μαύρα καλοκαίρια με Κούλη

Must Read

Δώσ’ του το Λος Άντζελες να το μετατρέψει σε έρημο, την Ελβετία σε Μπανγκλαντές και τη Μύκονο σε καραντινιασμένο, βουβό, φτωχό νησί

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το μήνυμα που μας στέλνει η πραγματικότητα είναι σαφές και ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας: Η πανδημία θα διαρκέσει όσο διαρκεί η παρούσα εξουσία». Αυτό έγραφε η στήλη πριν από λίγες ημέρες (στις 9 Ιουλίου), και η δικαίωση είναι πλήρης. Ούτε η Μύκονος γλίτωσε από την ασίγαστη δίψα της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτε όρθιο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μύκονος ερχόταν πρώτη σε εμβολιασμούς, επιτυγχάνοντας ποσοστό άνω του 85% στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού. Κι όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να δολοφονήσει το νησί ως τουριστική επιλογή, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ και απαγόρευση… μουσικής. Οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή και η πολιτική «ανάγνωση» των κυβερνητικών αποφάσεων αναπόφευκτα γεννά σκοτεινές σκέψεις για την οικονομική διάσταση του θέματος. Καθώς φαίνεται, η παγκόσμια «μόδα» της Μυκόνου θα ατονήσει (πιθανότατα μέχρι να πουληθούν οι τουριστικές μονάδες και οι επιχειρήσεις εστίασης-φιλέτα στους ξένους). Μπορεί να επανέλθει όταν θα έχουν ξεπουληθεί όλα.

Ωστόσο, πρώτο και βασικότερο όλων είναι το ζήτημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας. Το πείραμα των εξωφρενικών περιορισμών και του χυδαίου αυταρχισμού με πρόσχημα τον κορονοϊό πέτυχε, και οι αδίστακτοι εξουσιαστές θα βρουν κάθε πιθανή δικαιολογία για να μην απεγκαταστήσουν αυτό το πείραμα από την καθημερινότητά μας. Οι άνθρωποι είδαν ότι τους… παίρνει να μας αφαιρούν κάθε ελευθερία που είχε κατακτηθεί με την πάροδο των αιώνων, και τώρα κάνουν κάθετη εφόρμηση σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο.

Ανοιγοκλείνουν την κοινωνική και οικονομική ζωή χρησιμοποιώντας σαν… διακοπτάκι τον κορονοϊό. Βγάζουν διατάγματα που κάνουν «μπαμ» από χιλιόμετρα ότι είναι παρανοϊκά, ανελεύθερα, αντικοινωνικά και βυθίζουν τη χώρα σε μια επιδεινούμενη κρίση. Στη συνέχεια, βγαίνουν στην τηλεόραση και βρίζουν τους πολίτες, τους οποίους εκείνοι κατέστησαν φορολογούμενους δεσμώτες μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

Είναι η πρώτη φορά μετά την Κατοχή που η Ελλάδα κάνει μαύρα καλοκαίρια. Τα μαυρίζει ο άνθρωπος που δούλεψε το πανελλήνιο, λέγοντας, μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος της χούντας σε ηλικία… 6 μηνών! Περαστικά μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξέχασαν παιδί 4,5 ετών σε σχολικό στην Κηφισιά επί 6 και πλέον ώρες – Άφαντοι οι υπεύθυνοι

Ένα αγοράκι παρέμεινε κλεισμένο μέσα σε σχολικό επί περισσότερες από 6 ώρες. Το 4,5 ετών παιδί παραδόθηκε το πρωί...

More Articles Like This