Οι νόμοι των πιθανοτήτων

Must Read

Αφού οι υγιείς ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και μιάσματα, πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα στελέχη των κομμάτων που ήδη χρεοκόπησαν τη χώρα;

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στην εικόνα νο2 βλέπετε μια διαφημιστική καταχώριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο facebook, η οποία λέει τα εξής: «Ο εμβολιασμός για τον Covid-19 σάς βοηθά να προστατευτείτε από την ασθένεια. Γιατί; Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε σοβαρά και να πεθάνετε από Covid-19.

Το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ήπιες παρενέργειες, όπως πονοκέφαλο, πυρετό και σωματικά άλγη, αλλά αυτές, συνήθως, φεύγουν έπειτα από δύο ημέρες. Οι σοβαρές παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες και πρέπει να αναφέρονται στον ιατρό σας (σ.σ.: η έκφραση healthcare provider, που χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αυτολεξεί σημαίνει προμηθευτής υγείας)».

Ο ΠΟΥ δεν γράφει ότι τα εμβόλια ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ την πιθανότητα να ασθενήσει και να πεθάνει κάποιος από κορονοϊό. Απλώς επισημαίνει ότι «μειώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε σοβαρά και να πεθάνετε». Αρα, προσφέρουν καλές πιθανότητες να ξεπεραστεί η σοβαρή νόσηση. Αυτό για διαφημιστική καμπάνια είναι θεμιτό. Όμως, είναι αθέμιτο και κατάφωρα παραβιαστικό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ των πολιτών να νομοθετούνται αρνητικές διακρίσεις σε βάρος νομιμοφρόνων πολιτών με βάση τις πιθανότητες.

Η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της τόσες ημέρες μηρυκάζουν το ακόλουθο σκεπτικό (σε διάφορες παραλλαγές): «Επειδή είσαι μεν υγιής, αλλά έχεις περισσότερες πιθανότητες να νοσήσεις και να κολλήσεις κι άλλους, εγώ σε τιμωρώ πριν το διαπράξεις». Η λογική δεν είναι καν φασιστική ή σταλινική. Είναι μεταολοκληρωτική, οργουελιανού τύπου, που θυμίζει το μυθιστόρημα «1984» και την ταινία «Minority Report», όπου εκτελείται η ποινή πριν καν διαπραχθεί έγκλημα.

Όμως, με την ίδια λογική, πρέπει άμεσα να απαγορευτεί η λειτουργία κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Τα δύο πρώτα κόμματα έχουν αυξημένες πιθανότητες (λόγω πρότερου όχι και τόσο εντίμου βίου) να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα, να φεσώσουν τις τράπεζες με 600.000.000 ευρώ θαλασσοδανείο, ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανακλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει capital controls και το ΚΚΕ να αποπειραθεί ξανά να καταλάβει την εξουσία με τα όπλα.

Μάλιστα, τα κόμματα είναι πιθανότερο να ξανακάνουν όσα ήδη έχουν πράξει σε σχέση με το να σπείρει την απόλυτη καταστροφή ένας υγιής ανεμβολίαστος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Βέλγιο η «φωλιά» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη – Σε ποιες πόλεις είναι οι σκληροί πυρήνες

Στο Βέλγιο, έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εντοπίζεται η βάση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Γηραιά Ήπειρο. Στην Φλάνδρα...

More Articles Like This