Κυβέρνηση: Η αληθινή πανδημία

Must Read

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Μια εξουσία, χίλια λάθη, χιλιάδες ψέματα και άλλα τόσα κρούσματα κορoνοϊού

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν χθες. Και στις δύο εμπλέκεται άμεσα η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση. Και στις δύο, εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι, με πρώτο απ’ όλους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είναι οι βασικοί υπαίτιοι για τα χάλια της χώρας, κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο στον λαό και τον μέμφονται για ανευθυνότητα, για μη τήρηση των μέτρων που αποφασίζουν οι υπουργοί, για ένα σωρό ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Η φωτογραφία με τον συνωστισμό ελήφθη χθες το μεσημέρι έξω από το Μουσείο της Ακροπόλεως, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί συνωστίζονταν (πολλοί, χωρίς να φορούν μάσκα) εκατοντάδες τουρίστες. Οι περισσότεροι ήταν Αμερικανοί και συμπεριφέρονταν λες και δεν υπάρχει πανδημία, δεν χρειάζεται να λαμβάνεται κάποιο μέτρο προστασίας. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι την ευθύνη για την είσοδο στο Μουσείο της Ακροπόλεως έχει το υπουργείο Πολιτισμού και ότι η περιοχή φυλάσσεται διαρκώς από την ΕΛ.ΑΣ., μια και πρόκειται για την «καρδιά» της πόλης, τον χώρο γύρω από την Ακρόπολη.

Ουδείς υπεύθυνος συγκινήθηκε ή θορυβήθηκε για το λίαν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία στριμωξίδι των τουριστών ακριβώς έξω από το Μουσείο της Ακροπόλεως. Ουδείς υπεύθυνος του μουσείου βγήκε έξω για να βάλει κάποια τάξη. Η μεγάλη φωτογραφία είναι κι αυτή χθεσινή. Ελήφθη στον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου, περίπου μισή ώρα ύστερα από εκείνη του Μουσείου της Ακροπόλεως. Δρομολόγια είχε ανά δεκάλεπτο. Μέσα στα βαγόνια γινόταν το «έλα να δεις». Μάλιστα, μια παρέα νεαρών Αράβων χαριεντιζόταν, πειραζόταν και φώναζε δίχως κάποιος να φορά μάσκα. Μάλλον οι νεαροί ένιωθαν σαν στο σπίτι τους μέσα στα πανβρόμικα και διαλυμένα βαγόνια, και οι άνθρωποι στο σπίτι τους δεν συνηθίζουν να φορούν μάσκες προστασίας. Κι εκεί, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το κράτος εντυπωσιάζει με την ηχηρή του απουσία.

Το… δούλεμα από την εξουσία είναι τόσο πολύ και τόσο άγριο, ώστε κάποια στιγμή θα υποχρεωθούμε να της το επιστρέψουμε με τόκο και με… φόρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός – Eνεπλάκη σε απόπειρα εκβίασης

Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια

More Articles Like This