Γελοίο κράτος χωρίς έθνος

Must Read

Από πολλά μπορεί να ξεφύγει κάποιος ή κάτι. Όχι, όμως, από την ίδια τη φύση του

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η φύση του ελλαδικού κράτους είναι άφευκτος. Σχεδιάστηκε για να εκπροσωπεί μια οικτρή καρικατούρα της ελληνικότητας και να πρωταγωνιστούν όλοι και όλες όσοι τους προτιμούν, τους προωθούν ή έστω τους ανέχονται οι ξένοι χειριστές των εδώ καταστάσεων. Ας πάρουμε δύο πρόσφατα παραδείγματα: Στη γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον χώρο που μαζεύτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και η δυσπερίγραπτη Πρόεδρος Σακελλαροπούλου, απουσίαζαν η ελληνική σημαία και η σημαία με το εθνόσημο. Εντάξει, η Πρόεδρος που διόρισε ο Μητσοτάκης δεν θέλει εθνικούς ύμνους, σημαίες και τα τοιαύτα. Οι άλλοι, οι πατριώταροι, δεν το παρατήρησαν; Όχι, βέβαια. Παρατηρείς μόνον όλα όσα σε ενδιαφέρουν.

Αυτά και τα προσέχεις, και τα φροντίζεις, και κοπιάζεις, και θυσιάζεσαι για να είναι εντάξει. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την απουσία των εθνικών συμβόλων από τον χώρο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται. Όλους αυτούς τους πληρώνουμε για να φροντίζουν να υπάρχει το κράτος, να ακμάζει, να είναι ελληνικό και να συντηρεί και να αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό. Όση σχέση έχουν όλα όσα πράττουν με τον ελληνικό πολιτισμό άλλη τόση έχουν οι αμοιβάδες και η λαχανόσουπα με την κολασμένη κολορατούρα «Der Hölle Rache», που τραγουδά με ακρίβεια και πάθος η «Βασίλισσα της Νύχτας» στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ.

Ο δημότης Μόντε Κάρλο Τσιτσιπάς και η κόρη του εισαγωγέα τουρκικών σίριαλ Σάκκαρη εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φορώντας φανέλα χωρίς εθνόσημο επειδή, όπως έγραψε το gazzetta, «η Ελληνική Ομοσπονδία Τένις δεν ενημέρωσε ποτέ τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να ζητήσουν από τους χορηγούς τους να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος και έτσι οι δύο αθλητές κατέβηκαν στους αγώνες μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους».

Αμφότεροι, δηλαδή, δεν είχαν και τόσο μεγάλο πρόβλημα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς άνευ εθνοσήμου. Η λογοτυπάρα του χορηγού, όμως, ήταν εκεί…

Όλα είναι παρόντα στο κράτος-ανέκδοτο εκτός από την Ελλάδα. Για να έρθει η Ελλάδα μας, πρέπει να της κάνουμε χώρο και να την προσκαλέσουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This