Αντίσταση και ανάκαμψη

Must Read

Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην Ιστορία μας και στους αγώνες μας.

Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας.

Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και ανάκαμψη! Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει»!

Εκατόν έντεκα λέξεις αποτελούν την πνευματική διαθήκη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Χριστοδούλου προς τον Ελληνισμό. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η σαρωτική παρουσία του στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και η καταλυτική παρέμβασή του σε μείζονα πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα των ημερών του άφησε βαθύτατο το στίγμα της στη συλλογική εθνική μνήμη και σφυρηλάτησε συνειδήσεις που άντεξαν στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά την κοίμησή του.

Αυτές οι συνειδήσεις ήταν που πίεσαν και εξώθησαν την Εκκλησία και τον ολίγιστο διάδοχό του στην Αρχιεπισκοπή να σταθεί δίπλα στον Ελληνισμό στον συγκλονιστικό αγώνα του για να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές οι συνειδήσεις έδωσαν τις μάχες σε πλατείες και δρόμους για να αποτραπεί η προδοσία. Αυτές είναι που και σήμερα ακόμη, αντί να αποσυρθούν αηδιασμένες από τους πατριδοκάπηλους που μετά τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια τώρα αναίσχυντα δηλώνουν ότι «σέβονται» την προδοτική συμφωνία, παραμένουν αποφασιστικά προσηλωμένες στον σκοπό τους, που δεν είναι πια άλλος από την ανατροπή και την εν τη πράξει ακύρωσή της.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιμένουν να διαψεύδουν την «προφητεία» ότι σε λίγα χρόνια το θέμα θα είχε ξεχαστεί και σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο των κυβερνώντων αναγκάζοντάς τους να επινοούν συνεχώς τεχνάσματα και πρακτικές για να δώσουν επίφαση νομιμότητας στις εθνικές μειοδοσίες τους.

Οι «βορειοπεριοχίτες» του κ. Συρίγου, λοιπόν, θα πρέπει να βγάλουν τον σκασμό, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος τα πράγματα να γίνουν χειρότερα αν η συμφωνία ακυρωθεί! Πέφτουν σιγά σιγά και τα τελευταία φύλλα συκής, διαψεύδονται όσες προσδοκίες είχαν μείνει ακόμη ζωντανές και αναθαρρούν οι φυσικοί αυτουργοί της προδοσίας που νιώθουν να «δικαιώνονται» από τα συγχωροχάρτια των διαδόχων τους.

Κούνια που τους κούναγε όλους τους… Πρόσφατη έρευνα του γνωστού για τον ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ, παρά την ανελέητη πλύση εγκεφάλου τριών και πλέον ετών από τη συμφωνία, καταδεικνύει ότι περισσότεροι από το 70% των Ελλήνων θεωρεί σημαντικό το θέμα της ονομασίας, ενώ παραπάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η συμφωνία απέτρεψε μια εθνικά επωφελέστερη λύση του θέματος στο μέλλον.

Αυτά αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι ο Ελληνισμός κάθε άλλο παρά δείχνει διατεθειμένος να ξεπουλήσει τα «πρωτοτόκια» και τα κάστρα των θυσιών του συμβιβαζόμενος με τη συμφωνία, ότι παραμένει πιστός στους αγώνες και στην Ιστορία του και ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του.

Η διαθήκη του Χριστοδούλου έχει κάνει τη δουλειά της στο εθνικό σώμα. Και επειδή, πράγματι, η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά, αποτελεί αυτή ένα εφόδιο για τον Ελληνισμό, ώστε να πολλαπλασιάσει τους ανθρώπους και τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει τους δειλούς και συμβιβασμένους. Ήδη η πρώτη μάχη δείχνει να κερδίζεται.

Οταν κάποιοι δημοσίως λένε ότι ίσως είναι καλύτερα να «κλοτσήσουμε το τενεκεδάκι στο μέλλον», αναφερόμενοι στην ψήφιση των εφαρμοστικών μνημονίων, αυτό καταδεικνύει ότι αντιλαμβάνονται την ισχύ του μηνύματος του λαού να μην τολμήσουν να τον ξαναπροδώσουν. Κι αυτή η αίσθηση της απειλής τούς κάνει να τρέμουν.

*Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Rolex, αστακοί και ιδιωτικά τζετ: Το lifestyle της ελίτ του κόμματος του Ερντογάν προκαλεί οργή στην Τουρκία!

Η δημόσια δυσαρέσκεια για τα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αυξάνεται ολοένα λόγω του...

More Articles Like This