Η «ένοχη» σιωπή για τα τουρκικά όργια!

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Στην Τουρκία στις 31 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν αυτοδιοικητικές εκλογές.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους λεγόμενους «μητροπολιτικούς δήμους», οι οποίοι ιδρύθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 5216, στις 10 Ιουλίου 2004.

Για να αντιληφθούμε γιατί έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον η εκλογή δημάρχων σε μητροπολιτικούς δήμους, να σημειώσουμε ότι, επειδή ο δήμαρχος ενός τέτοιου δήμου συγκεντρώνει αρμοδιότητες των δήμων που υπάγονται στον μητροπολιτικό, είναι στην ουσία ένας μικρός κυβερνήτης, που ασκεί διευρυμένη εξουσία σε δήμους με πληθυσμό τουλάχιστον 750.000 κατοίκων, που φτάνουν μέχρι τους 18.000.000 κατοίκους, όπως είναι η Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινής γνώμης στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019 επικεντρώθηκε στην περίπτωση του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, την εκλογή του οποίου ακύρωσε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, για να ακολουθήσει η επανάληψη των εκλογών και η θριαμβευτική νίκη του.

Όμως, για την Τουρκία, και συγκεκριμένα για το βαθύ τουρκικό κράτος, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η εκλογή δημάρχων στους τρεις κουρδικούς μητροπολιτικούς δήμους, στα όρια των οποίων κατοικούν περίπου 5.000.000 άνθρωποι, εκ των οποίων ψηφοφόροι είναι περίπου οι 2.200.000 – οι υπόλοιποι είναι κάτω των 18 ετών!

Για τον λόγο αυτόν το τουρκικό κράτος έριξε πολλά λεφτά προεκλογικά σε Κούρδους φυλάρχους και σε σημαίνοντα πρόσωπα στους μητροπολιτικούς δήμους Ντιγιάρμπακιρ, Βαν και Μαρντίν, ενώ έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να ψηφίσουν για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα.

Στόχος ήταν να μην εκλεγούν οι υποψήφιοι του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που αποτελεί τη βασική πολιτική έκφραση των Κούρδων του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν και, σύμφωνα με την άποψη του τουρκικούς βαθέος κράτους, αποτελεί τη νόμιμη έκφραση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Όμως, παρά το χρήμα που έπεσε, παρά την άσκηση κρατικής τρομοκρατίας, παρά την παρουσία στρατού και αστυνομίας πάνω από τις κάλπες, παρότι το τουρκικό κράτος είχε συλλάβει και στείλει στις φυλακές πάνω από 3.000 μέλη του HDP, η κάλπη δεν ευχαρίστησε τον Ερντογάν και το βαθύ κράτος. Τα αποτελέσματα στους τρεις κουρδικούς μητροπολιτικούς δήμους ήταν τα εξής:

Ντιγιάρμπακίρ: ψηφοφόροι 1.049.462, συμμετοχή 78,60%, εκλέχτηκε ο υποψήφιος του HDP με 490.571 ψήφους και ποσοστό 62,93%.

Βαν: ψηφοφόροι 654.040, συμμετοχή 78,37%, εκλέχτηκε ο υποψήφιος του HDP με 260.495 ψήφους και ποσοστό 53,83%.

Μαρντίν: ψηφοφόροι 484.657, συμμετοχή 80%, εκλέχτηκε ο υποψήφιος του HDP με 208.854 ψήφους και ποσοστό 56,24%

Ποια λύση βρήκε η Τουρκία; Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Σ. Σοϊλού καθαιρεί τους δημάρχους των τριών κουρδικών μητροπολιτικών δήμων και στη θέση τους τοποθετεί επιτρόπους του κράτους, και μάλιστα του βαθέος!

Το αιτιολογικό είναι ότι οι δήμαρχοι αυτοί, όταν διοικούν τον δήμο, βοηθούν την «τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ», όπως χαρακτηρίζουν το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.

Αυτή είναι η υποκρισία της Τουρκίας: Από τη μια, συνεργάζεται ανοιχτά με την ισλαμική τρομοκρατία στη Συρία και, από την άλλη, καθαιρεί δημάρχους που εκπροσωπούν περίπου 5.000.000 πολίτες, με το αστείο αιτιολογικό που προαναφέραμε, χωρίς στοιχεία, χωρίς να έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας καταδικάστηκε με δηλώσεις και ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και από διάφορες χώρες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, άκρα του τάφου σιωπή… Ούτε το ΥΠΕΞ ούτε οι δήμαρχοι των μεγάλων ελληνικών πόλεων ούτε η ΚΕΔΕ – Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος ψέλλισαν το παραμικρό.

Γιατί, κύριοι, δεν δηλώνετε τη συμπαράστασή σας στον διωκόμενο κουρδικό λαό και γιατί δεν καταδικάζετε τη βάρβαρη παρέμβαση του τουρκικού κράτους εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων των Κούρδων πολιτών; Τι φοβάστε; Αποτινάξτε επιτέλους τον φόβο από πάνω σας, γιατί όσο φοβάστε τόσο «τρέφετε» την τουρκική επιθετικότητα. Σηκωθείτε όρθιοι, επιτέλους, και σηκώστε ψηλά το κεφάλι, προτού να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειροβομβίδα του 1980 βρέθηκε στο κέντρο της Σιάτιστας

Χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε κτίριο στο κέντρο της Σιάτιστας στην Κοζάνη κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης.Το κτίριο χτίστηκε το 1910...

More Articles Like This