Στην εντατική  με βαριά πολιτικά εγκαύματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Ο πύρινος εφιάλτης εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα, φυσικός πλούτος, ζωικό βασίλειο, σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη στον βωμό της πολιτικής αλαζονείας και ανικανότητας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αναλάβει την ευθύνη, να χαμηλώσει το βλέμμα και να ζητήσει συγγνώμη ως εκπρόσωπος του κράτους, γι’ αυτήν την εγκληματική του αποτυχία.

 

Αντιθέτως η αχαλίνωτη αλαζονεία του εξακολουθεί να θρέφεται από την ασυλία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, που πέντε μέρες τώρα προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει.

 

Η εντολή εξάλλου είνα ξεκάθαρη και σαφής: Καμία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών και όταν θέλουμε να ξεγλυστρίσουμε, μια σύγκριση με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση.

 

Επιπλέον ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, μαυρισμένοι από τις σύντομες διακοπές τους που διεκόπησαν βίαια, εξαντλούν κάθε επικοινωνιακό τέχνασμα με επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές, με φόντο πάντα ένα πύρηνο μέτωπο, κατάκοποι και φορώντας πάντα μάσκα.

 

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική, όσο ενορχηστρωμένη κι αν είναι οι μητσοτακική προπαγάνδα!

 

Η κυβέρνηση, δεν ενέκρινε τη δαπάνη που χρειάζονταν τα δασαρχεία για αντιπυρική προστασία, είχε όμως να μοιράσει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να υμνούν νυχθημερόν και ακατάπαυστα και να προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό.

 

Υπήρχαν 4.000 κενές θέσεις πυροσβεστών και η κυβέρνηση δεν τις κάλυψε. Αντί λοιπόν για πυροσβέστες, έστελναν αστυνομικούς στις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι προφανώς και δεν μπορούσαν να προσφέρουν τίποτε στην πυρόσβεση.

 

Πράγματι, η παρατεταμένη ξηρασία επιβαρύνει την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Ο Μητσοτάκης όμως γνώριζε την πρόβλεψη για τον χειρότερο και πιο παρατεταμένο καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών.Τι έκανε λοιπόν προληπτικά πέρα από βόλτες στα Χανιά και μια χαρούμενη selfie στην παραλία στα Φαλάσαρνα;;;

 

Η αλήθεια είναι επίσης ότι οι φωτιές εξαπλώθηκαν και μεταδόθηκαν σε συνθήκες άπνοιας, όπως διαβεβαίωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο και η ΕΜΥ, που έδιναν ένταση ανέμων 2-3 μποφόρ. Έτσι καταρρίφθηκαν τα ψέματα των υπουργών ότι οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά ακραίες και ότι δήθεν, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ισχυροί.

 

Αν λοιπόν δεν μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να σβήσει τις φωτιές με άπνοια, πως θα τις σβήσει με ισχυρούς ανέμους;;;

 

Όσο κι αν το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να “απομακρυνθεί” από τη φωτιά, δύσκολα θα καταφέρει να απαλλαγεί από τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

Η πύρινη λαίλαπα τσάκισε τον ισχυρό, κυβερνητικό, προπαγανδιστικό μηχανισμό και αφού κατέκαψε όλη τη χώρα, έκαψε πολιτικά εξολοκλήρου το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Καλλιάνου: Έδωσαν χρήματα στον γιατρό και μετά του τα ζήτησαν πίσω – «Ο Άδωνις να πει την αλήθεια»

Ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και κυβερνητικοί μαρτυράνε δίχως ξύλο τα κακώς κείμενα επί Μητσοτάκη! Δεν έχουν τέλος...

More Articles Like This