Οι ιδεολόγοι δεν διαγράφονται

Must Read

O απροσδόκητος θάνατος του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου ήταν ένα σοκ για την κεντροδεξιά παράταξη. Ηρθε σε μια στιγμή που η δημοτικότητά της είναι σε πτώση εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών. Συνέβη σε μια στιγμή που το «πασοκιστάν» του Μαξίμου είχε κρυφτεί κάτω από τα τραπέζια του Μεγάρου και ζωγράφιζε άψυχες διαφάνειες με επιχειρήματα που, αν τολμούσε να εκφέρει δημόσια στους πυροπλήκτους, θα εισέπραττε λεμονόκουπες.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ο Κωνσταντίνος «έπεσε» ως καπετάνιος πάνω στη γέφυρα της επιχείρησής του με στόχο τη διάσωσή της, την ώρα που διάφοροι αρουραίοι έχουν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου της παράταξης. Και έπεσε τη στιγμή, μάλιστα, που η ίδια η παράταξη διαπραγματευόταν μαζί του το λάθος της να τον διαγράψει από το κόμμα και να τον επαναφέρει στις τάξεις της προκειμένου να πολιτευτεί στον δύσκολο νομό Αχαΐας στις προσεχείς εκλογές. Διότι μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μίλησε για το «αποτύπωμα» του Κωνσταντίνου Μίχαλου στον δημόσιο βίο -το εκλαμβάνουμε ως mea culpa-, αλλά η Ιστορία δεν ξεγράφει! Η Ν.Δ. τον διέγραψε από τις τάξεις της στις 27 Ιουνίου 2018 με τη βαριά κατηγορία του «δούρειου ίππου»!

Και για να τον επανεγγράψει στα μητρώα της, του ζητούσε -όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω- ανταλλάγματα: Να παραιτηθεί προώρως από την Προεδρία του ΕΒΕΑ και να διευκολύνει τις εξελίξεις. Κάτι που ο φιλελεύθερος συνδικαλιστής του επιχειρείν αρνήθηκε. Θα πρόδιδε την εντολή που έλαβε. Εκλεγόταν με μεγάλα ποσοστά χωρίς αντίπαλο!

Η διαγραφή

Η ανακοίνωση της διαγραφής του προ τριετίας επί Γραμματέως Αυγενάκη ανέφερε τα εξής:
«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και τον σεβασμό στις αρχές, στις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “δούρειοι ίπποι”».

Ο Μίχαλος, αξιοπρεπής και ψύχραιμος, αφού έκανε αναφορά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, απάντησε τότε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα “ατοπήματα” όπως:

  1. Εκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα Μνημόνια!
  2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
  3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της Ν.Δ., πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
  4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
  5. Και, το κυριότερο, “κατηγορούμαι” από τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός! Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί.

Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις, και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Η διαγραφή Μίχαλου έγινε γνωστή με ανάρτηση του τότε γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη στο twitter και απεφασίσθη έπειτα και από δημοσίευση -κατάντημα για την παράταξη- παπαρατσικής φωτογραφίας του αειμνήστου στην Αίγλη του Ζαππείου όπου είχε δημόσια συνάντηση με υπουργό της τότε κυβέρνησης. Τη φωτογραφία δημοσίευσε η γνωστή σαββατιάτικη εφημερίδα του λιμένος.

Οι ανόητοι

Ας αναλογιστούν στην παρούσα συγκυρία τι έπραξαν τότε οι Ηρακλείς του στέμματος. Οι ανόητοι σταλινάκηδες.

Ο Κωνσταντίνος ετοιμαζόταν τώρα στα δύσκολα να βάλει πάλι πλάτη για την παράταξή του. Ξεχνώντας τα όλα. Σφουγγάρι! Ενώ οι ποντικοί υπουργοί και υφυπουργοί, οι συνήθεις περαστικοί, κρύβονται. Ο Κωνσταντίνος όπως του άξιζε: πάνω στη μάχη! Για να προστατέψει την περιουσία του, για την οποία κάποιοι κυνικά του είπαν πως η διάσωσή της -και εκατομμυρίων Ελλήνων- «είναι απλά ανέφικτη».

Ο κορμός αυτής της παράταξης είναι όμως οι χιλιάδες Κωνσταντίνοι. Και δεν διαγράφονται! Οχι οι περαστικοί!

ΥΓ.: το παρήγορο είναι πως διάδοχός του στο ΕΒΕΑ θα είναι το γνήσιο τέκνο της παράταξης Γιάννης Μπρατάκος, νυν γενικός διευθυντής της Ν.Δ., και όχι κάποιο περαστικό παρτάλι του εκσυγχρονισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This