Τζο-var-ας και… σουβλάκι, τα είδες Αυγενάκη;

Must Read

Η κατάσταση θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για κωμωδία, μόνο που στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά που συνέβησαν με το var στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παραπέμπουν δυστυχώς σε δράμα. Μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου το βίντεο με τα σουβλάκια που παρήγγειλαν οι υπεύθυνοι του var (Ούτε από εκεί έλειψε ο Κομίνης, ο οποίος πάει σαν το… τζατζίκι στο πιτόγυρο!) όμως αν ήταν μόνο αυτό σήμερα θα γελούσαμε. Δεν θα τσακώνονταν οι μισοί με τους άλλους μισούς σε ένα ποδόσφαιρο που μοιάζει με πιτόγυρο στο οποίο πάντα κάτι συμβαίνει και η πίτα καίγεται!

  • Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Για μένα το μέγα θέμα, το κάδρο της υπόθεσης, δεν είναι αν ήταν ή όχι πέναλτι, ήταν ή όχι οφσάιντ η περιβόητη φάση στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης. Άποψή μου: είναι σαφώς πέναλτι το τράβηγμα του Ελ Αραμπί στον Μπαράλες το οποίο ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ του οφσάιντ (αν αυτό υπάρχει). Και τούτο επειδή (ο κανονισμός το λέει, όχι η αφεντιά μου) κάθε βοηθός υποδεικνύει ποδοσφαιριστή που είναι εκτεθειμένος όταν η μπάλα φτάσει σε αυτόν και κάνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη φάση. Γιατί μπορεί κάποιος να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ αλλά η μπάλα να καταλήξει σε άλλο συμπαίκτη του ο οποίος καλύπτεται. Οπότε δεν δίδεται παράβαση.

Στην προκειμένη φάση όταν η μπάλα βρισκόταν στον αέρα έγινε το τράβηγμα-πέναλτι στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης.

Επαναλαμβάνω όμως: θεωρώ ότι αυτό είναι ο «μικρός πίνακας». Κάδρο είναι όσα ακολούθως συνέβησαν. Ο υπεύθυνος var κ. Τζοβάρας έστειλε τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να εξετάσει το βίντεο, προφανώς γιατί είχε δει παράβαση. Κι όμως: αντί να του δώσει το κοντινό ριπλέι που είδαμε ΟΛΟΙ από τη NOVA (και μάλιστα πρώτο πρώτο), του… πρόσφερε οτιδήποτε πιο μακρινό. Κάτι πλάνα σαν… αεροπλάνα. Τι να δει και να τι επιλέξει ο διαιτητής από αυτά; Ο κ. Κουμπαράκης βεβαίως είχε ήδη ΧΑΣΕΙ την παράβαση στο «ζωντανό» καθώς οι φωτογραφίες τον δείχνουν να έχει πιάτο τη φάση. Όμως το var γι αυτό γεννήθηκε. Για να βοηθάει τον ρέφερι όταν του έχει διαφύγει η επίμαχη φάση.

Αναρωτιέμαι, όπως όλοι μας: Γιατί ο υπεύθυνος var δεν έδωσε το σωστό, το ξεκάθαρο πλάνο; Αν το «έκρυψε» από τον διαιτητή συνιστά δόλο οπότε εκεί μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων. Δεν μπορώ καν να φανταστώ κάτι τέτοιο. Οπότε το παραπέμπω στο κεφάλαιο «ασχετοσύνη-απειρία». Όπως κι αν έχει όμως, είναι τόσο καραμπινάτη η «αβλεψία» -αφού επρόκειτο για φάση πέναλτι στο 80ο λεπτό, που ήταν πολύ πιθανό να άλλαζε τις συνθήκες και το αποτέλεσμα του αγώνα- που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποτελέσει αντικείμενο… ΕΔΕ!

Από την ΕΠΟ, τον αρχιδιαιτητή κ. Περέϊρα και βέβαια από τον πολιτικό προϊστάμενο κ. Αυγενάκη (Όχι αν… ήταν πέναλτι ή οφσάιντ, αυτό δεν είναι δουλειά του φυσικά, αλλά γιατί ΔΕΝ προσφέρθηκε το πλάνο που θα βοηθούσε πραγματικά τον διαιτητή). Το κράτος, οι Ελληνες πολίτες πλήρωσαν και πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για να έρθει το var στην Ελλάδα και να αποδίδεται δικαιοσύνη σε δύσκολες φάσεις (όπως ήταν κι εκείνη με το χέρι του Βύντρα στο ματς Λαμία-Παναθηναϊκός αλλά εκεί οι… var-ίστες έγιναν «διάσημοι» για τα σουβλάκια τους!). Όχι για να δίνονται στους ρέφερι πλάνα λες και γυρίζεται ταινία με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής (δεν εννοώ της… ποδοσφαιρικής!)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα social media ενώ σε καθημερινή βάση ασχολείται με τα πάντα (ενίοτε τα σχολιάζει). Και καλά κάνει. Επειδή εδώ λοιπόν πρόκειται για μία τεράστια επένδυση και κυρίως επειδή αφορά ένα έτσι κι αλλιώς «εκρηκτικό» ποδοσφαιρικό περιβάλλον, επιβάλλεται να μπουν τα πράγματα στη θέση τους χωρίς καθυστέρηση. Και περιπτώσεις τύπου Τζοβάρα, (και Κουμπαράκη αλλά και Κομίνη) αφού αποδειχθεί από την έρευνα πόσο έσφαλαν να πάνε στο σπίτι τους και να πάρουν το μήνυμα όλοι οι υπόλοιποι.

Γιατί αν με το «καλημέρα» κυριαρχήσει το «var-άτε βιολιτζήδες» δεν γλιτώνουμε με τίποτα. Θα πούμε το σουβλάκι… var-ελάκι!

ΥΓ: Με την ελπίδα να μην αποδειχθεί το κείμενο… ελλιπές αν στα σημερινά παιχνίδια έχουμε καμιά καινούργια var-ιοπούλα στο κεφάλι μας! Ο Θεός να φυλάει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά, έχουν στερέψει τα δάκρυά του»

Μεγάλη είναι η θλίψη που βιώνει τις τελευταίες ώρες ο Γιάννης Καλλιάνος καθώς έφυγε από την ζωή ο πατέρας...

More Articles Like This