Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

«Όμηρος» των αιολικών πάρκων ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση:

Γράφει ο Βασίλης Γραμμένος

Άλλη μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν άλλαξε, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες και θύματα μιας ανυπολόγιστης καταστροφής και τίποτα δεν λειτούργησε, κανείς δεν ταρακουνήθηκε.

Υποσχέσεις για μεγάλες τομές, δεσμεύσεις για αλλαγή νοοτροπίας, σχεδιασμοί για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, για προληπτική αντιπυρική πολιτική, για ανανέωση του στόλου της Πυροσβεστικής, για προσλήψεις και άλλες τέτοιες φαμφαρολογίες. Επί της ουσίας όμως πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο υπαίτιοι και υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κόπτονται να φορτώσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν στα καιρικά φαινόμενα, στην κλιματική αλλαγή και στην ατομική ευθύνη.
Είναι ξεκάθαρα πολιτική επιλογή της τωρινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που στηρίζει με τεράστια πακέτα τη δήθεν ‘’πράσινη’’ ανάπτυξη, να αφήνει “γυμνό” και ανοχύρωτο τον ελληνικό λαό απέναντι σε πυρκαγιές, πλημμύρες και κάθε είδους φυσική καταστροφή.

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ήδη ορέγονται αιολικά πάρκα, νταμάρια, φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλες μπίζνες στα αποτεφρωμένα βουνά και δάση μας.

Ο πρωθυπουργός μας παραδίδει την αναδάσωση και ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες, με πρόσχημα τις δωρεές, να αναπτύξουν τις… επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, βγάζοντας εκατομμύρια κέρδη με μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια.

Τα έργα αναλαμβάνουν ιδιώτες, ξένες εταιρίες και οι συνήθεις Έλληνες «επενδυτές» που θησαυρίζουν και θέλουν να βάλουν χέρι τόσο στην παραγωγή, όσο και στη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι “επενδυτές” προτιμούν τις δημόσιες περιοχές γιατί σε αυτές η γη τους παρέχεται δωρεάν.
Για τον κ. Μητσοτάκη όμως, όλα αυτά είναι «κόστος» που δε χρειάζεται να το αναλάβει η κοινωνία. Αντίθετα πρέπει να δανειστούμε μέχρι εξαντλήσεως για να επιδοτήσουμε την οικολογική καταστροφή των «αιολικών πάρκων»

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Η δαπάνη, αλλά και ο όγκος των έργων αυτών θεωρούνται κολοσσιαία, ενώ σχεδόν το 90% της επένδυσης «θα φύγει στο εξωτερικό, σε βιομηχανίες της Γερμανίας, οι οποίες θα παράγουν τις ανεμογεννήτριες, τα καλώδια και όλο τον εξοπλισμό της εγκατάστασης.

Ως πρότυπο «ανάπτυξης» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το άναρχο «φύτεμα» ανεμογεννητριών σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι «πράσινες» μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

Ἀλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σχετικά με την ανάπτυξη ανεμογεννητριών στη χώρα αλλά και το γεγονός ότι συγγενείς του πρωθυπουργού έχουν αναλάβει το lobbying των αιολικών πάρκων προωθώντας έμμεσα  τα συμφέροντα  Γερμανών βιομηχάνων και μεγάλης κατασκευαστικής.
Πρόεδρος της εκστρατείας για την κάμψη των κοινωνικών αντιδράσεων, απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τέτοιων πάρκων σε όλη τη χώρα, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχει αναλάβει η αδερφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη!!! Το φαιδρό – μεταξύ άλλων – της υπόθεσης είναι ότι για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου που αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, θα μετάσχει σύσσωμο το αιολικό λόμπι, όπως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το ΥΠΕΝ, οι σύνδεσμοι επενδυτών ΑΠΕ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κλπ.

Παρεμπιπτόντως, η ΡΑΕ έχει δώσει το πράσινο φως για εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων αδιακρίτως, δίχως όρους και προϋποθέσεις, σε όλη την επικράτεια. Η δε επικεφαλής νομική σύμβουλος της ΡΑΕ τυγχάνει να είναι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Επιπλέον, εντελώς… συμπτωματικά, ως μέλος του ΣτΕ η κ. Σακελλαροπούλου το 2012 ήταν εισηγήτρια του ΣτΕ στην απόφαση για τις ανεμογεννήτριες σε αναδασωτέες περιοχές.

Και για να ακριβολογούμε, κάνοντας λόγο για αιολικά πάρκα, αναφερόμαστε σε έργα φαραωνικών διαστάσεων, που καταλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, αλλοιώνουν κυριολεκτικά το φυσικό τοπίο δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Γιατί πας στη Μακεδονία, Αλέξη;

Ο πύργος της ανεμογεννήτριας αγγίζει τα 107 μέτρα σε ύψος. Πιο ψηλός από τον πύργο των Αθηνών. Το πτερύγιό της φτάνει τα 40 μέτρα, λίγο πιο ψηλό από το Λευκό Πύργο. Δηλαδή συνολικό ύψος 150 μέτρα. Η διάμετρος του δρομέα είναι όσο ένα Boeing 747, ζυγίζει 231 τόνους και χρειάζεται βάση 16Χ16Χ3 μέτρα, δηλαδή 770 κυβικά μπετόν αρμέ η κάθε μία και πλατφόρμα έως και δύο στρεμμάτων.

Το υπέδαφος των βουνών και των δασών μας, θα επηρεαστεί από τις εκσκαφές εκατοντάδων χιλιομέτρων, από τους τόνους μπετόν που θα ρίξουν στα θεμέλια του έργου αλλά και από τα τοξικά απόβλητα των ανεμογεννητριών.

Οι οικολόγοι και οι μελέτες κάνουν λόγο για χιλιάδες θανάτους πουλιών, αλλά και διάλυση του οικοσυστήματός τους από τις κατασκευές και το θόρυβο κατά την κατασκευή των πάρκων.Οι εκθέσεις αναφέρουν  για καταστροφές στον τουρισμό, στη γεωργία και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία.

Όσο για τους ρύπους, ερευνητές ισχυρίζονται ότι ακόμα κι αν βάλουμε σε λειτουργία 25.000 ανεμογεννήτριες, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα μειωθεί κατά μόλις 0,07%.

Με δεδομένο λοιπόν το μεγάλο κόστος (30.000 για αποσυναρμολόγηση της κάθε μίας) και την ενδεχόμενη (σχεδόν βέβαιη) αδιαφορία των εταιρειών κι αφού κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να μαζέψουν τις εγκαταστάσεις όταν χαλάσουν, πολλοί εκφράζουν ήδη την ανησυχία τους, ότι θα τα παρατάνε και θα φεύγουν.

Τρίβουν τα χέρια τους οι Γερμανοί αφού εκτός από τα τεράστια οφέλη που αποκομίζουν από την κατασκευή τους, μεγάλη «μπίζνα» έχει ανοίξει και για τη μεταφορά χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από ανεμογεννήτριες, σε χώρες – σκουπιδότοπους του τρίτου κόσμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί πας στη Μακεδονία, Αλέξη;

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη συγκυρία...

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Λίγο έλειψε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο να αναγορεύσει...

Το μεγάλο ψέμα του ΚΚΕ

«Το πρόβλημα είναι ότι εμείς πήραμε απόφαση στις 17 του Νοέμβρη, στις 16 ή...

Η γλώσσα ως όχημα αλυτρωτισμού

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Το κουρδικό «αγκάθι» στην Τουρκία

Τρόμος έχει πιάσει τον Ερντογάν και τους άλλους ισλαμοναζί της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ και του...

Δόξα και τιμή στον Σαμουήλ και στα παλικάρια του

Σαν χθες, στις 3 Δεκεμβρίου 1944, ξεκίνησε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της...

Αρπάζουν πλέον και… κτήματα!

Θυμάστε μήπως τον Μαρκ Ρούτε, έναν Ολλανδό πρωθυπουργό, που παρέα με τον συμπατριώτη του,...

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

Κατάρ συνέχεια. Το ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι ίσως το πιο «χαριτωμένο» (για...

Στις Βρυξέλλες το μυστικό των εκλογών

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίζουμε έναν παράγοντα...

Η Τουρκία σε φαύλο κύκλο

Ο Ουμίτ Καρντάς κάνει την καλύτερη και πιο ειλικρινή παρουσίαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ