Τράμπ και … Τράμπες!

Must Read

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποια ελληνική γραμματική επέβαλε να γράφουμε «Γροιλανδία» (με «οι»)… Και να εξαφανίζουμε ένα ολόκληρο γράμμα («ν»), κατά την απόδοση από τα αγγλικά με «ελληνική» προφορά και γραφή της αγγλικής λέξης «Greenland» (εγγλέζικη προφορά: «Γκρι-ν-λαντ»), που σημαίνει «Πράσινη χώρα» (όχι αναγκαστικά κατάφυτη, αλλά και με έννοια «πρώιμη», «άγουρη» ή «νεανική»).

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Αποτελεί η λέξη αυτή όνομα του πιο μεγάλου νησιού του πλανήτη (έκταση 2.175.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Συγχωρήστε με έτσι, αν στο παρόν άρθρο προτιμήσω να μην «εξελληνίσω» το όνομα του νησιού, αλλά απλώς να το παραθέσω στην αγγλική του γραφή… Και τούτο, μολονότι ανήκει στη δανέζικη κυριαρχία και πιο τίμιο θα ήταν για τη Δανία να το γράψω με τη δανέζικη γραφή: «Grenland» (προφορά «Γκρένλαντ»).

Ξέρετε, το νησί αυτό βρέχεται από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς και από τη θάλασσα του Βορείου Πόλου, απέχει δυτικά από το νησί Ελζμίρ του Καναδά 27 χιλιόμετρα και από την ευρωπαϊκή Ισλανδία πρός Ανατολάς κάπου 300 χλμ – όσο, ας πούμε, είναι η απόσταση Αθήνας – Λαμίας. Λέτε, λοιπόν, να είναι τυχαίο ότι ο λεγόμενος και «αντισυστημικός» πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ αποφάσισε ντε και καλά να ψάξει στις τσέπες του τι… δεκαρούλες διαθέτει, ώστε να αγοράσει από τους Δανούς τo μεγάλο νησί, που ελέγχει όλες τις διόδους και παρόδους της Βόρειας Θάλασσας, την οποία σήμερα διαπλέει η… Ρωσία;

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως η Δανία, ακούγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αγοράσει την Greenland, απάντησε επίσημα και ντόμπρα «συγγνώμη, δεν πουλάμε, κύριε»! Οπότε, ο «αντισυστημικός» Τράμπ(ας) θύμωσε! Tόσο, ώστε ματαίωσε μέχρι και προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στην Κοπεγχάγη! (Σημ.: Παραβάλετε τις… αυτοκρατορικές αγοραπωλησίες μεταξύ Τουρκίας και Αγγλίας για την Κύπρο!) Και ναι μεν η Δανία αρνήθηκε τώρα να πουλήσει, όμως αύριο… ποιος ξέρει! Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι άσος στις τράμπες. Τσακώνεται αγρίως με τον Ερντογάν, τα βρίσκει κατόπιν με τον Ερντογάν. Τσακώνεται αγρίως με τον μπουλούκο της Κορέας, τα βρίσκει κατόπιν με τον μπουλούκο της Κορέας. Λέει ότι πολεμά το ISIS, χορεύει όμως με τους… Σαουδάραβες (!) γενναίους χρηματοδότες των τζιχαντιστών, τους περίφημους «Χορούς των Σπαθιών».

Αναπτύσσει θανάσιμες προοπτικές στις σχέσεις του με το Ιράν, εκεί όπου λίγο παλαιότερα άπαντες στην Αμερική ανταγωνίζονταν ποιος θα χαρακτηρίσει το Ιράν περισσότερο ως «μετριοπαθές». Τσακώνεται με τον Μαδούρο, υποχρεώνει σχεδόν όλη τη Δύση να αναγνωρίσει εν τοις πράγμασι (όχι κατά νόμον…) τον αντίπαλό του Γκουαϊδό, τα βρίσκει κατόπιν με τον Μαδούρο! Κατηγορείται ότι τα έχει καλά με τον Πούτιν… Για να το διαψεύσει, τσακώνεται με τον Πούτιν! Τα βρίσκει όμως ύστερα με τον Πούτιν, σήμερα έχει επισήμως εισηγηθεί στο G7 να… ξαναπάρουν πίσω τον Πούτιν, που το G7 είχε αποβάλει!

Τέλος, έκανε την πάπια όσο το τάνκερ με το ιρανικό φορτίο πετρελαίου για τη Συρία βρισκόταν στο… βρετανικό Γιβραλτάρ! (Σημειώνω και το δημοσιογραφικό κουτσομπολιό ότι κάποια ανταλλακτικά που το τάνκερ είχε ανάγκη ίσως τα προμηθεύτηκε στο Γιβραλτάρ!) Σε εμάς, όμως, ο Τράμπ(ας) δείχνει τα δόντια του! Tρέμουμε και στην ιδέα να αφήσουμε το τάνκερ να… ξαποστάσει λίγο σε διεθνή ύδατα! Το άλλο το ξέρετε; Ο Τραμπ σκέφτεται, λέει, να βομβαρδίσει με ατομικές βόμβες τους κυκλώνες του Ειρηνικού για να «διαψεύσει» την κλιματική αλλαγή! Σοφόν και… παραγωγικόν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού – Έγινε ο 34ος κατηγορούμενος στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Απέρριψε την προσφυγή του Κώστα Αγοραστού το συμβούλιο εφετών Λάρισας και έτσι ο πρώην περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον ανακριτή...

More Articles Like This