Tο «Καφενείον η Ν.Δ.» !

Must Read

Είναι φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει άριστη γνώση των καφενείων. Προτού πάει κάποιος στις πράξεις, μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει από τα λόγια ισχυρών μελών της. Όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Όταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης (κατόπιν δικής του κωλοτούμπας, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αρχικά είχε συμφωνήσει και έκανε πίσω όταν «έφαγε» το προφανές «ανάθεμα» του ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκε να γίνει «αποστάτης», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι ο ναύαρχος «δεν κάνει ούτε για καφετζής».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Γεωργιάδης ουδέποτε έχει εργαστεί ως καφετζής ή ως σερβιτόρος σε καφέ, γιατί τότε θα καταλάβαινε τη… γλύκα. Τότε θα διαπίστωνε πόσο δύσκολη και επίπονη δουλειά είναι αυτή που απαξίωσε με τόση ευκολία.

Μα, και στις ανατιμήσεις-φωτιά, που έρχονται, πάλι τον «καφέ» χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο ίδιος υπουργός. Μας… ενημέρωσε ότι «ο καφές θα πάει πέντε ευρώ». Ας του θυμίσει κάποιος ότι δεν είναι παρουσιαστής στην ΕΡΤ για να λέει ενημερωτικά δελτία, αλλά υπουργός με ευθύνη να αποτρέπει τέτοιες ληστρικές επιδρομές στις τσέπες των καταναλωτών. Γιατί «επιδρομή» και θράσος μαζί είναι να τους λες ότι ένα καφεδάκι έξω από το σπίτι θα κοστίζει 5 ευρώ.

Δεν με ξενίζει, όμως, τίποτα πλέον με αυτό το «Καφενείον, η Νέα Δημοκρατία», που έχουμε για κυβέρνηση. Αφού σε όλα τα θέματα, είτε φωτιές είτε πανδημία ή αισχροκέρδεια στην αγορά, αντιμετωπίζει τα πάντα σα να παίζει… τάβλι. Αν έρθουν 6άρες, έχει καλώς, αλλιώς στο (μόνιμο) «ασόδυο» ο λαός θα την πληρώσει!

Το απύθμενο θράσος με το οποίο μέσα σε λίγα 24ωρα ανακοίνωσαν στον Ελληνα ότι έρχεται τσουνάμι αυξήσεων σε κάνει να απορείς πού ξεκινάει ο ωχαδερφισμός και πού τελειώνει η αισχύνη.

Αν σκεφτείτε πως δεν μιλάμε μόνο για τον… καφέ του Αδωνη, αλλά προηγείται για καταιγίδα αυξήσεων, η οποία τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια οικογενειακού προϋπολογισμού. Αρχίζεις από το ρεύμα, στο οποίο ετοιμάζουν 30 έως 50% αύξηση στα τιμολόγια, πηγαίνεις στα καύσιμα, τα οποία ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν πάρει τον (αισχρό) ανήφορο, και καταλήγεις στο ψωμί και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εδώ και καιρό χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, με βάση όσα «έρχονται» από το εξωτερικό. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης είχε άλλες δουλειές, όχι να ετοιμάσει αναχώματα. Επρεπε να κάνει έναν ανασχηματισμό, με τον οποίο γέλασαν και οι πολιτικές πέτρες, αφού θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος πρωθυπουργός που ανακοίνωσε υπουργοποίηση κάποιου (Αποστολάκη) τη μία στιγμή και την άλλη άκουσε από τον ίδιο «όχι» μεγαλύτερο από του Μεταξά!

Ως αντεπιχείρημα, οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μέτρα ελάφρυνσης για τις «ασθενέστερες ομάδες πολιτών», τα οποία θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ. Δεν ξέρω πού ακριβώς οριοθετούν το «ασθενέστερος». Γιατί γι’ αυτούς μπορεί κάποιος που παίρνει σύνταξη 700 ευρώ να είναι εύπορος. Ή μια τετραμελής οικογένεια, στην οποία δουλεύουν και οι δύο γονείς με 1.500 ευρώ συνολικό μηνιαίο εισόδημα, να θεωρείται πλούσια!

Άλλωστε, μας το είχε πει κατάμουτρα πριν από μερικούς μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Οπότε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το… αποτρέψει.

Διότι, αν δεν έχεις μισθό που να σου φτάνει για να ζήσεις, τότε σαφώς δεν θα είσαι εξαρτημένος απ’ αυτόν!

Για να δανειστώ την ατάκα του Άδωνη, είναι φανερό ότι αυτοί στην κυβέρνηση δεν κάνουν ούτε για καφετζήδες. Γιατί το «σερβίρισμά» τους είναι επιπέδου ατζαμή και ο καφές τους δεν πίνεται. Πικρός και πανάκριβος, ρε αδερφέ…

ΥΓ.: Σε… φοβερή εκτίμηση έχει τα στελέχη της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός. Πρώτα απευθύνθηκε στον «ΣΥΡΙΖαίο» κ. Αποστολάκη και τελικά κατέληξε στον κ. Στυλιανίδη, τον οποίο «δανείστηκε» από την Κύπρο για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This