Ουδέν μονιμότερον του παροδικού

Must Read

Πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι φθηνά θα είναι. Μισά θε να πληρώσουμε αυτά που αυξήθηκαν

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το έχετε πάρει χαμπάρι τι είδους υπερφάπα έρχεται με τη μορφή αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στους λογαριασμούς των καφετεριών, στα καύσιμα, στις υπηρεσίες, οπουδήποτε χρειάζονται χρήματα; Είναι πάρα πολύ πιθανό να το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά ακόμα και οι αιθεροβάτες που δεν έχουν δει το οικονομικό τσουνάμι να έρχεται θα το αντιληφθούν σύντομα γιατί οι τιμές θα τραβήξουν την ανηφόρα και θα είναι μοναχές τους.

Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν στην ανηφοριά οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός ανατιμήσεων, λεκτικών προκλήσεων και αφρικανικού τύπου μαυρίσματος λόγω παρατεταμένης ηλιοθεραπείας, μας παρηγορεί. Θα είναι, λέει, αυξήσεις, αλλά δεν θα μας… μπουν για πολύ. Θα μπουν λίγο, να τοσοδούλι, ίσα που πατάει η γάτα, έπειτα ο πάνθηρας, έπειτα ο λέων, έπειτα ο ελέφας και τέλος ο βροντόσαυρος. Να, όσο πατάει ο βροντόσαυρος θα τσούξει η ακρίβεια και ο πόνος λίγο θα κρατήσει (αν είσαι εμβολιασμένος, οι ανεμβολίαστοι θα σκούξουν από τον πόνο).

Για την ακρίβεια, ο Άδωνις είπε για το… φαινόμενο της ακρίβειας: «Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα κράτη της Δύσης, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά». Το έργο της παροδικότητας, το οποίο μετασχηματίζεται σε κάτι που μας φαίνεται αιώνιο, το έχουμε δει πολλές φορές στην Ελλάδα. Τα ίδια δεν έγιναν και με το ΕΕΤΗΔΕ, το κερατόσημο του Βενιζέλου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, που, όλως τυχαίως, πάντοτε έχει την ίδια άποψη με εκείνη της κυβέρνησης, είπε ότι το κερατόσημο θα είναι ένα… προσωρινό μέτρο. Και όντως απεδείχθη προσωρινό. Κράτησε μερικά χρονάκια και έπειτα μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ. Ε, κι αν διαρκέσει δυο τρεις χιλιετίες, τι είναι αυτές μπροστά στην αιωνιότητα;

Αλλά, όσο και να κρατήσει, μη μασάτε! Οι εθνοπατέρες μας θα πουλήσουν όσο όσο τα ακίνητά τους για να μοιράσουν μετρητά στον λαό – με πρώτον απ’ όλους τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει 36.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

100χρονη υποβλήθηκε σε επιτυχημένη καρδιολογική επέμβαση!

Ρεκόρ ζωής και...αντοχής επιδεικνύει η Άννα Λαζαρίδου από την Κυψέλη η οποία έγινε η γηραιότερη γυναίκα και μία από...

More Articles Like This