Αλαζονεία και… γαλοπούλες

Must Read

Θυμάμαι τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2019. Τότε στο κόμμα του δεν είχαν πάρει… μυρωδιά τι έρχεται, την ίδια ώρα που ο Θεοδωρικάκος είχε προβλέψει στον Μητσοτάκη όχι μόνο την εύκολη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη διαφορά!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Θυμάμαι λοιπόν πως ο τότε πρωθυπουργός έπαιζε διαρκώς το χαρτί της «προσωπικής του διαφοράς» σε σχέση με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε χάσει το μέτρο των λαθών της κυβέρνησής του, την απόσταση που αυτά είχαν δημιουργήσει από την κοινωνία, και πόνταρε στο «ένας εναντίον ενός».

Η πολιτική όμως δεν είναι… μπάσκετ. Δεν επρόκειτο να αναμετρηθούν σε «μονό» ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη, αλλά στις κάλπες πήγαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του παραμυθιού «Θα σκίσω τα Μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο», ο οποίος από τον Ιούλιο του 2015 και μετά πήρε τη μεσαία τάξη και την «έσφαξε» σαν γαλοπούλα!
Προφανώς από αυτό το «σφάξιμο» βρήκαν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του το μαξιλάρι των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαφορετικά την πρώτη περίοδο της πανδημίας η χώρα θα είχε γίνει καλαμπόκι για τις γαλοπούλες.

Όλα αυτά δεν είναι περσινά ξινά σταφύλια. Είναι πολύ πρόσφατα στο μυαλό μας. Τώρα έχει αλλάξει ο «αλαζόνας».

Το 2019 ήταν ο Τσίπρας που πίστευε ότι θα κάνει «μια χαψιά» τον Μητσοτάκη στις εκλογές. Τώρα είναι ο αρχηγός της Ν.Δ. που περιπαίζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον «γαλοπούλα» που βιάζεται να έρθουν τα Χριστούγεννα-εκλογές.

Βεβαίως ο σημερινός πρωθυπουργός έχει μια μεγάλη υπέρ του διαφορά. Είναι ο κυρίαρχος των μίντια. Η συντριπτική πλειονότητα τον έχει από «όπα όπα, έως… Μωυσή»! Και σε κάθε δύσκολη στιγμή βγαίνει μια… δημοσκόπηση για να μας «θυμίσει» πόσο μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Θα μου πείτε, «Μα τότε γιατί έπρεπε να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ μερικές χιλιάδες αστυνομικοί;» ή «Γιατί αυτοί οι… κακοί άνθρωποι που βαφτίστηκαν όλοι “οπαδοί Κουτσούμπα” τον τρέλαναν στο “κράξιμο”»; Ελα, ντε; Ας ρωτήσουμε κανένα πτηνό, μπας και μας πει την αλήθεια…

Όποιος δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και άκουγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ θα πίστευε ότι ο Μωυσής μάς έχει ήδη οδηγήσει στη γη της Επαγγελίας!

Ένας… φανταστικός κόσμος στον οποίο «Η πλούσια Ελλάδα θα κάνει πλουσιότερους τους Ελληνες». Οι οποίοι την ίδια στιγμή μετράνε τα ευρώ για να πληρώσουν το ρεύμα και τον χαμό αυξήσεων σε όλα τα προϊόντα, μετράνε το εκατομμύριο καμένα στρέμματα μαζί με τις κατεστραμμένες ζωές, μετράνε τους 14.000 νεκρούς από την πανδημία και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι άλλο μένει να τους βρει. Αλλά ο Μητσοτάκης χαμογελάει και κάνει πλακίτσες για γαλοπούλες!

Η αλαζονεία του ξεχειλίζει. Χειρότερη από εκείνη του Τσίπρα πριν από δύο χρόνια. Βασιζόμενος στον επικοινωνιακό μηχανισμό και στην τεράστια δυναμική των φίλιων ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι «άχαστος» και «αυτοδύναμος». Ξεχνάει όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση «απέναντι» δεν είναι τόσο η γαλοπούλα-Τσίπρας όσο ο Ελληνας που υποφέρει. Ο οποίος, όποτε τον αγνοούν ή υποτιμούν την κρίση του, γίνεται «φούρνος» που τσουρουφλίζει κάθε μορφής αλαζονεία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This