Χάντρες, καθρέφτες «made in USΑ»

Must Read

Σε εμάς πουλάνε καθημερινή ενημέρωση για κρούσματα κορονοϊού, την ίδια στιγμή που εκχωρούν (ξανά) γην και ύδωρ στις ΗΠΑ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στις 14 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ για να υπογράψει την «ανανεωμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Αυτή η «ανανεωμένη» συμφωνία δεν έγινε «ανανεωμένη» επειδή έπεσε κατά λάθος στη μαρμίτα με το υαλουρονικό οξύ που περίσσεψε από τηλεπωλήσεις του Μένιου Φουρθιώτη, αλλά επειδή κάποιοι την ανανεώνουν. Αυτοί οι κάποιοι είναι οι Αμερικανοί και οι Ελληνες αξιωματούχοι.

Στην Αμερική, η συμφωνία έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Στην Ελλάδα, οι κόντες, οι μαρκήσιοι και οι βαρόνοι της οικογενειοκρατικής φεουδαρχίας δεν μας έκαναν την τιμή να μας ενημερώσουν ποια επιπλέον εθνικά ασημικά έχουν σκοπό να δώσουν για να πάρουν τα αμερικανικά καθρεφτάκια.* Μέσα στα πολλά που ακούγονται για τις δικές μας παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ είναι ότι -ούτε λίγο ούτε πολύ- θα πάρουν ακόμα μια βάση στη Θράκη και μία στη Σκύρο, καθώς και διάφορες επεκτάσεις και «ευκολίες» στις στρατιωτικές βάσεις που ήδη έχουν στην Ελλάδα. Ολα τούτα θα τα πάρουν «μπιρ παρά», και μάλιστα είναι τόσο αγχωμένοι για να πέσουν οι τζίφρες (μια και έχουν βρει μια υπερβολικά βολική κυβέρνηση), ώστε επιδιώκουν η συμφωνία να είναι πενταετής και όχι μονοετής!

Είναι και υπερδύναμη, τα θέλουν κι όλα τζάμπα και βερεσέ οι φίλτατοι νατοϊκοί σύμμαχοι, που όλοι ακόμα αναρωτιόμαστε τι έκαναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, όταν η Τουρκία μακέλευε την Κύπρο.

Πάντως, αν μη τι άλλο, είναι μεγάλη εγγύηση για την εθνική ασφάλειά μας μια δυνατή συμμαχία με τις ΗΠΑ. Οι Κούρδοι και οι Αφγανοί πολέμιοι των Ταλιμπάν έχουν να το λένε για την αξιοπιστία των Αμερικανών…

*Υπάρχει μια πρώτη λίστα με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που μας παρουσιάζουν ως «θησαυρούς» οι Αμερικανοί: Είναι τα 125.000.000 δολάρια που θα πάρουμε για να αντικαταστήσουμε το ρωσικό στρατιωτικό υλικό που αγοράσαμε επί Τσοχατζόπουλου, η «ταχεία μελλοντική παράδοση» αεροσκαφών F-35, τα δάνεια για να αγοράσουμε αμερικανικά οπλικά συστήματα και το παρκάρισμα γιάνκικης στρατιωτικής παλιατζούρας στην ωραία και πρόθυμη Ελλάδα, για τα οποία οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι θα έπρεπε να τους ευγνωμονούμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This