Νοσηροί «μεγάλοι» έρωτες

Must Read

Όποιος σκοτώνει επειδή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλον, αδυνατεί να ζήσει και μαζί του

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πώς είναι ο έρωτας; Όχι όπως τον βλέπουμε στο σινεμά, στα θεατρικά έργα, σε μια μεγάλη μερίδα της λογοτεχνίας και την ποίηση. Δηλαδή, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ούτε μια υπόθεση ζωής και θανάτου ούτε ένας μουχλιασμένος συμβιβασμός που βυθίζεται στο έλος της ανυπαρξίας ενδιαφέροντος, αγάπης και κατανόησης για τον άλλον.

Η τάση για υπερβολή, η συναισθηματική υστερία, η αδυναμία ορθοκρισίας και ορθοπραξίας και τα προβλήματα της οικογενειακής ανατροφής που μεταφέρουν πολλοί άνθρωποι μαζί τους σαν αόρατες και ανεπιθύμητες αποσκευές βλάπτουν ακόμα και τις ομορφότερες και δημιουργικότερες ανθρώπινες καταστάσεις. Ο έρωτας, ο γάμος, η οικογένεια, αποτελούν ανανεούμενες «συμβάσεις» όσων επιθυμούν να μετέχουν στην ιερότητα του θεσμού της αγάπης και της ανανέωσης του δυναμικού μιας κοινωνίας με νέα μέλη. Οταν δεν τηρούνται οι όροι σπάει το «συμβόλαιο». Η σχέση διαλύεται.

Από την άλλη, όσοι έχουν και παιδιά και τα λογικά τους μπορούν να κατανοήσουν ότι η τεκνοποιία και η ανατροφή ισορροπημένων, καλοσυνάτων και δίκαιων παιδιών είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που μπορεί να έχει κάποιος στη… σταδιοδρομία του σ’ αυτόν τον πλανήτη. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Η παθολογική ζήλια, τα απωθημένα, τα ανομολόγητα αισθήματα κατωτερότητας που εκδηλώνονται με βία, σκηνές ζήλιας και αφόρητη κτητικότητα δεν είναι κομμάτι των σχέσεων. Δεν πάνε «πακέτο» με την κατάσταση, αλλά αποτελούν νοσηρή εξαλλαγή της. Οταν διαπιστώνονται αυτά τα φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα είδος περιοδικότητας, τότε δεν υπάρχει άλλη οδός να ακολουθηθεί από τη λύση του «συμβολαίου» της σχέσης.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο αν είναι αρκετά διορατικός για να διακρίνει από νωρίς τα νέφη που οδηγούν στην καταιγίδα: ένα από αυτά είναι η εκδήλωση υπερβολικά έντονου, ακραίου ερωτικού ενδιαφέροντος, μιας συμπεριφοράς που φανερώνει εμμονικό χαρακτήρα, που δύναται να ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια της καλώς εννοούμενης κανονικότητας, αλλά και του ιδίου του νόμου. Αν δείτε τόσο ερωτοχτυπημένο/η, μακριά κι αλάργα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριάκος Βελόπουλος: «Έκαψαν τα παιδιά, αυτή είναι η αλήθεια»

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή. Από βήματος της Ολομέλειας στην...

More Articles Like This