Το τότε «Κέντρον»

Must Read

Διαβάζω διάφορα άρθρα τα οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την αριστεροποίηση (πάει προ πολλού η «κεντροποίηση») της κυβερνήσεως και κατ’ επέκταση της Ν.Δ. επικαλούνται, ατυχέστατα παραδείγματα του σχετικώς πρόσφατου παρελθόντος.

Θυμίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στην κυβέρνησή του κεντρώους και είχε συνεργαστεί με τον κύριο εκφραστή της πολιτικής του Κέντρου Γεώργιο Παπανδρέου. Όπα, παλικάρια!

Να πω στους φίλους αρθρογράφους ότι τότε το «Κέντρο» εκινείτο στις παρυφές της… Άκρας Δεξιάς. Ο Γέρος της Δημοκρατίας ποτέ δεν «τίμησε τους αγώνες του ΚΚΕ». Αντιθέτως, το χαρακτήρισε, λίαν επιτυχώς, «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας».

Ο κεντρογενής Ευάγγελος Αβέρωφ έγραψε μία σειρά βιβλίων, που δεν θα τα έγραφε ούτε ο κ. Βορίδης στα νιάτα του, αποκαλύπτοντας τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του ΚΚΕ. Ακόμη ο κεντρώος, επί συμμοριτοπόλεμου, πρωθυπουργός Θεμ. Σοφούλης εξέδωσε εκείνες τις φλογερές ημερήσιες διαταγές, συγχαίροντας τον Εθνικό Στρατό για τη συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού.

Άρα οι έγκριτοι αρθρογράφοι μη συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Το τότε Κέντρο ήταν μία υγιής πατριωτική παράταξη, ουδεμία σχέση έχουσα ούτε καν με την σημερινή Ν.Δ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποια θα είναι η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Η πρόβλεψη του meteo

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να μας «ταλαιπωρήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν ξεκινήσει από χθες το απόγευμα, δημιουργώντας...

More Articles Like This