Γιατί ο Δένδιας έχει δίκιο…

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο Δένδια ότι οι σημερινοί εχθροί του έθνους δεν είναι οι «κομμουνιστές».

  • Του Γιώργου Χαρβαλιά

Ειδικά οι σημερινοί. Το «βαλσαμωμένο» ελληνικό ΚΚΕ, με επικεφαλής έναν βουκολικό τύπο που αναμασά την απεχθή ξύλινη γλώσσα της Κομιντέρν, δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν συνεπαίρνει.

Επομένως δεν αποτελεί κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία. Ούτε βεβαίως θα μπορούσε να οργανώσει έναν ταξικό ξεσηκωμό με χαρακτηριστικά επανάστασης για την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας. Αυτά είναι αστειότητες. Το ΚΚΕ αντιμετωπίζεται πλέον ως μία συντεχνιακή οργάνωση βετεράνων «επαγγελματιών του σφυροδρέπανου», γι’ αυτό και περιορίζεται στα συνήθη εκλογικά του ποσοστά.

Η κομμουνιστική Αριστερά ασφαλώς και έχει βεβαρημένο ιστορικό μητρώο. Πρωταγωνίστησε σε ακραίες εκφάνσεις εμφύλιου σπαραγμού και ευθύνεται για μύρια όσα εγκλήματα εις βάρος αθώων Ελλήνων. Όμως μαζί με το λερωμένο της παρελθόν διαθέτει και περγαμηνές πατριωτικών αγώνων. Οι κομμουνιστές μαζί με πολλούς άλλους Ελληνες πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές και έδωσαν μάθημα εθνικής αξιοπρέπειας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους δωσίλογους που έσπευσαν να συνεργαστούν με τους ναζί.

Το κυριότερο αντεθνικό ολίσθημα των παλαιότερων Ελλήνων κομμουνιστών ήταν ότι υιοθέτησαν κατά καιρούς προδοτικές θέσεις, με κορυφαίο παράδειγμα την υπόθεση της Μακεδονίας. Και ήταν αυτοί που υπονόμευαν το ηθικό του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία, λέγοντας ότι «μπλέκουμε σε ξένα χωράφια».

Όμως το «ΟΙΚΑΔΕ», που καλούσε εμμέσως τους Ελληνες στρατιώτες να λιποτακτήσουν, δεν το έγραψε κομμουνιστής. Ο «συντηρητικός» εκδότης της τότε «Καθημερινής» το έγραψε, για να μην ξεχνιόμαστε.

Έχει δίκιο λοιπόν ο Δένδιας. Σε μια περίοδο όπου η χώρα χρεοκοπημένη ζει με δανεικά άσπονδων Ευρωπαίων «φίλων», αντιμετωπίζοντας ξανά την τουρκική πολεμική απειλή, εχθροί δεν είναι οι Ελληνες κομμουνιστές. Άλλοι είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες του έθνους. Ο παλιός διχασμός «εθνικοφρόνων» και «κομμουνιστών» παρήλθε. Οπως και οι συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές. Κοινωνικό, ταξικό και πολιτικό διχασμό μπορεί να βιώσουμε ξανά, αλλά αυτός θα κινείται στον άξονα των ξενόδουλων εθνομηδενιστών (κάθε πολιτικής προέλευσης) και των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους.

Η ανέξοδη λοιπόν «κομμουνιστοφαγία», εκτός από ντεμοντέ, είναι βλαπτική, ειδικά όταν γίνεται για «πέντε λεπτά δημοσιότητας». Και σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής που διεγράφη δεν διαθέτει το διαμέτρημα για να αυτοανακηρύσσεται υπερασπιστής της ιερής μνήμης μιας μεγάλης μερίδας νεκρών του Εμφυλίου. Ας μείνει καλύτερα στην υπεράσπιση των μνημονίων, στην οποία διέπρεπε από τα μικρόφωνα του Σκάι. Μέσω αυτής, άλλωστε, βρήκε θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This