«Πολιτισμός» Μενδώνη, Μητσοτάκη, Μπακογιάννη

Must Read

Η αισθητική τυραννία του γκράφιτι απλώνεται σαν λέπρα γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πώς δημιουργείς υποζύγια, που θεωρούν φυσιολογικές τις ασχήμιες της άρχουσας τάξης; Διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον χωματερής γύρω τους, υποβαθμίζοντας την αισθητική τους, επιτρέποντας τη βεβήλωση των οσίων και των ιερών τους, κοπρίζοντας πάνω σε ό,τι αντικρίζουν. Η Αθήνα ασχημαίνει γρήγορα. Το γκράφιτι έχει απλωθεί γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης. Στην εικόνα 1 βρισκόμαστε ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Θησείο και βλέπουμε να δεσπόζουν οι καλικατζούρες των γκραφιτάδων στη Στοά του Αττάλου, πάνω στο κτίριο του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς!

εικόνα 3
εικόνα 2

Στην εικόνα 2 βλέπετε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, όπου είναι ένας από τους βασικούς περιπάτους γύρω από τον Βράχο της Ακροπόλεως. Γκράφιτι παντού. Στις εικόνες 3 και 4 βρισκόμαστε στην ίδια οδό και διαπιστώνουμε ότι οι γκραφιτάδες βάφουν και τις οικίες – είτε κατοικούνται είτε όχι. Στην εικόνα 5 έχουν βάψει βράχους στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το κάνουν διότι ουδείς τους υποχρεώνει να καταβάλλουν κόστος ανάλογο με την αχρειότητα της πράξης τους.

εικόνα 4

Έχουν το ελεύθερο από το ίδιο το κράτος, που κάνει τα στραβά μάτια και αφελληνίζει τάχιστα τη χώρα. Προσεχώς θα δούμε γκράφιτι και στον Παρθενώνα…

εικόνα 5

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου σε Άδωνι

Έρχονται αποδείξεις σοκ

More Articles Like This