Δέρνουν οι θεωρίες;

Η σχιζοφρένεια της κατάστασης είναι όλη μέσα σε μία είδηση. Τρεις νταήδες αναρχικοί, διάβασα, κατά μία εκδοχή πέτυχαν έξω φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, που έχει εκφραστεί υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κατά άλλη βρέθηκε στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, όπου οι «σύντροφοι» έκαναν εκδήλωση αλληλεγγύης στην… Πόλα Ρούπα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανδιώτη

Πάντως, τον αναγνώρισαν και με άψογο αριστερό ήθος, προοδευτικό, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον σαπάκιασαν στο ξύλο. Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν δύο άκρα. Αυτοί εδώ οι ντερβίσηδες, οι θαρραλέοι, θεωρούνται κέντρο, ξέρω γω, κάτι σαν τον αείμνηστο Ζίγδη ή τον Πρωτόπαπα. ΚΟΔΗΣΟ είναι οι άνθρωποι, ΕΔΗΚ οι αναρχικοί, κουκουέδες, συριζαίοι και οι αριστεριστές και δεν το ξέρουν. Απλά έχουν ένα θεματάκι με τη διαχείριση του θυμού. Οι μπουνιές, όπως και οι ροπαλιές και μολότοφ που ρίχνουν σε κάθε ευκαιρία, είναι από τις καλές, τις δημοκρατικές, ανθρωπιστικές, ζάχαρη και μέλι. Απλά ο εν λόγω φοιτητής δεν άντεξε την πολύ γλύκα τους και ήρθε τ’ ανάσκελα, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες, και ουδόλως εκτίμησε τη μεσαιοχωρίτικη συμπεριφορά αυτών των αθώων και καλόψυχων ανθρώπων. Οπως προσφυώς επεσήμανε χρήστης των κοινωνικών δικτύων «φτάσαμε στην εποχή που είναι πιο επικίνδυνο να φας ξύλο αν πεις τη γνώμη σου μέσα στο Πανεπιστήμιο, παρά έξω από αυτό». Και όλο αυτό υποδύεται τη δημοκρατία, το σοβαρό κράτος.

Αλήθεια, εκείνοι οι νεοπροσληφθέντες Ειδικοί Φρουροί, αξιότιμε Υπουργέ Προστασίας Κάποιου, Κάτι, Κάπου, ακόμη εκπαιδεύονται; Μάθανε κέντημα, πλέξιμο, κοπανέλι, βουδιστικό διαλογισμό, ακόμη μελετούν την «Ασκητική» του Καζαντζάκη; Διότι τι πιο λογικό, όταν αφιονισμένοι μαυροκόκκινοι τραμπούκοι, με ρόπαλα και μολότοφ, που δέρνουν, βανδαλίζουν, από το να τους αφήνεις να αλωνίζουν δεκαετίες και τώρα να τους αντιμετωπίζεις λάου – λάου, σιγούλια – σιγούλια, που λέει και ο θρυλικός νταλικέρης του Σαραντατρίο (χτυπήστε το στο YouΤube), να οργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε τρομοκράτες ΜΕΣΑ στο Πανεπιστήμιο, να ξαναδέρνουν και η κανονική Αστυνομία να κάθεται με δεμένα χέρια στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Πρυτάνεις και λοιποί συγγενείς δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τον εαυτό τους. Για κλάματα. Εάν θέλετε να δείτε αληθινούς φασίστες, επικίνδυνους, ενεργούς, όχι τους προαυλιζόμενους στις φυλακές, που τουλάχιστον δεν υποδύονται τους δημοκράτες, είναι ειλικρινείς, αν θέλετε να δείτε φασίστες με κάλυψη από τρία τουλάχιστον κοινοβουλευτικά κόμματα, διακηρυγμένους οπαδούς της βίας, την οποία εφαρμόζουν καθημερινά, είναι όλοι τούτοι εδώ οι ματσουλαραίοι, τραμπούκοι με πατέντα. Χωρίς ντροπή, με το αιματοβαμμένο ρόπαλο στα χέρια, στέκονται πάνω από τα θύματά τους, μπροστά στην καμένη ΜΑΡΦΙΝ, μπροστά στις βανδαλισμένες πανεπιστημιακές αίθουσες, τα μαγαρισμένα αγάλματα, τους λερούς τοίχους της πόλης, με το σακκίδιο με τις μολότοφ και τις πέτρες στην πλάτη και λένε «Εμείς άκρο; Τι λέτε, ρε φασίστες, νεοναζί, απόγονοι των Ταγματασφαλιτών».

Τα λένε χωρίς να κοκκινίζουν, διαταραγμένοι Νεάντερταλ, και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και κομμάτι της ελαφροδεξιάς, κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι, έχουν το απύθμενο θράσος και οι ελαφροδεξιοί τη δουλοπρέπεια να μιλάνε για «θεωρία των δύο άκρων». «Θεωρία»; Είναι πραγματικότητα, που κάθε τρεις και λίγο φτύνει στα μούτρα την ανάπηρη δημοκρατία μας, τους θεσμούς της, τα όργανά της. Αυτοί που σηκώνουν τη γροθιά σφιγμένη, απέχουν από την τεντωμένη παλάμη του φασιστικού χαιρετισμού μια κίνηση δρόμο, ένα τέντωμα των δακτύλων. Δεν έδειρε τον φοιτητή της ΑΣΟΕΕ καμιά θεωρία. Δέρνουν οι θεωρίες, κύριε Πρωθυπουργέ; Στην κεφάλα του ολίγιστου πολιτικά Φορτσάκη, αυτοί που του αδειάσανε τα σκουπίδια τότε δεν ήταν φαντασιακά γκρέμλιν κάποιας θεωρίας. Επειδή όμως ίσως του άρεσε, ίσως γι’ αυτό διαφώνησε (!) με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ηταν αριστεροί, αναρχικοί, κομμουνιστές. Αυτοί καταλαμβάνουν τις σχολές και τις βανδαλίζουν. Αυτοί που δέρνουν φοιτητές και καθηγητές, αυτοί που χτίζουν πρυτάνεις, αυτοί που με μεγάλης έντασης και έκτασης βία επιδιώκουν τη μη εφαρμογή των Νόμων που ψηφίζουν οι εκπρόσωποι του λαού, έχουν σάρκα και οστά, έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Αυτοί οι φασίστες, πολυπληθέστεροι των μαύρων εξαδέλφων τους, ανήκουν στην αριστερά, σε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της. Οι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους παραφυάδες τους είναι ανύπαρκτοι στα πανεπιστήμια, δεν έχουν οργανώσεις, δράσεις, παρουσία. Όλη η δυστοπία, ο εκφασισμός, η ανελευθερία, οι τραμπουκισμοί, τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που γίνονται στα Πανεπιστήμια είναι αποκλειστικό έργο της Αριστεράς, κάθε απόχρωσης, από μαύρη και κόκκινη, ως ροζ και σινιέ παρδαλή. Το υπαρκτό άλλο άκρο έχει την αποκλειστικότητα στη βία και στους τραμπουκισμούς στα ΑΕΙ. Και εδώ δεν χρειάζεται κανένας διάλογος.

Δεν χρειάζεται κανείς να συζητήσει με κακοποιούς για το ποιος και γιατί έχει δίκιο. Είναι μάταιο να προσπαθήσεις να πείσεις για τα αυτονόητα. Αυτοί οι ζαβοί τύποι, ό,τι κι αν τους πεις, θα σου παίξουν στη διαπασών την κασέτα του «φασίστες, ναζί, ταγματασφαλίτες, ρατσιστές» και δύο πίτα γύρο με απ’ όλα. Το κράτος δεν έχει υποχρέωση να πείσει κανέναν. Πρέπει απλά να εφαρμόζει τους Νόμους έναντι πάντων. Οπως δεν προσπαθεί να πείσει τους ναρκέμπορους να μην πουλάνε πρέζα, όπως δεν προσπαθεί να πείσει τους βιαστές να μη βιάζουν και τους κλέφτες να μην κλέβουν, έτσι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να πιάσει ψιλοκουβέντα με το αριστερό άκρο του φασισμού, που διαπράττει ποινικά εγκλήματα σε καθημερινή βάση. Το κράτος οφείλει να τους μπαγλαρώσει και να τους κάτσει στο σκαμνί, και ύστερα να πάνε μακρές διακοπές στο γκιζντάνι.

Πρώτα λοιπόν να καταργηθούν οι πολιτικές παρατάξεις στα ΑΕΙ, να γίνουν ιδιώνυμο τα εγκλήματα αυτά, χωρίς μετατροπές και αναστολές, και ύστερα το κράτος αυθωρεί και παραχρήμα, με καθημερινή μαζική παρουσία στα Πανεπιστήμια της κανονικής, πλήρως οπλισμένης Αστυνομίας, να επιβάλλει την εξουσία του στην περιουσία του ελληνικού λαού, με αυστηρά ελεγχόμενη είσοδο, τιμωρώντας κάθε παραβάτη. Θα είναι και καλή ευκαιρία να ξεβρομίσουν οι χώροι, να γίνουν αξιοπρεπές, καλαίσθητο περιβάλλον και τόπος αληθινής ακαδημαϊκής ελευθερίας. Εάν ο Πρωθυπουργός το κάνει αυτό, συγκρουστεί και συντρίψει το άλλο άκρο του φασισμού, θα κερδίσει σε λίγες ημέρες άλλες πέντε μονάδες και θα στείλει τον Τσίπρα για τσάγαλα. Μικροκομματικά δεν μας συμφέρει, η ελαφροδεξιά θα βόλευε τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, αλλά συμφέρει την κοινωνία, την Πατρίδα. Και όταν κάτι συμφέρει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, το κόμμα το καίμε στο τζάκι για να ζεσταθεί το μέλλον των παιδιών μας…

Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

Δημοσκόπηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Η πρωτοφανής κατάσταση κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο...

Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε – Το φρικώδες περιστατικό στην Αράχωβα

Μια φρικώδης πράξη, ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Αράχωβα...

NEWSROOM