Δέρνουν οι θεωρίες;

Must Read

Η σχιζοφρένεια της κατάστασης είναι όλη μέσα σε μία είδηση. Τρεις νταήδες αναρχικοί, διάβασα, κατά μία εκδοχή πέτυχαν έξω φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, που έχει εκφραστεί υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κατά άλλη βρέθηκε στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, όπου οι «σύντροφοι» έκαναν εκδήλωση αλληλεγγύης στην… Πόλα Ρούπα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανδιώτη

Πάντως, τον αναγνώρισαν και με άψογο αριστερό ήθος, προοδευτικό, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον σαπάκιασαν στο ξύλο. Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν δύο άκρα. Αυτοί εδώ οι ντερβίσηδες, οι θαρραλέοι, θεωρούνται κέντρο, ξέρω γω, κάτι σαν τον αείμνηστο Ζίγδη ή τον Πρωτόπαπα. ΚΟΔΗΣΟ είναι οι άνθρωποι, ΕΔΗΚ οι αναρχικοί, κουκουέδες, συριζαίοι και οι αριστεριστές και δεν το ξέρουν. Απλά έχουν ένα θεματάκι με τη διαχείριση του θυμού. Οι μπουνιές, όπως και οι ροπαλιές και μολότοφ που ρίχνουν σε κάθε ευκαιρία, είναι από τις καλές, τις δημοκρατικές, ανθρωπιστικές, ζάχαρη και μέλι. Απλά ο εν λόγω φοιτητής δεν άντεξε την πολύ γλύκα τους και ήρθε τ’ ανάσκελα, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες, και ουδόλως εκτίμησε τη μεσαιοχωρίτικη συμπεριφορά αυτών των αθώων και καλόψυχων ανθρώπων. Οπως προσφυώς επεσήμανε χρήστης των κοινωνικών δικτύων «φτάσαμε στην εποχή που είναι πιο επικίνδυνο να φας ξύλο αν πεις τη γνώμη σου μέσα στο Πανεπιστήμιο, παρά έξω από αυτό». Και όλο αυτό υποδύεται τη δημοκρατία, το σοβαρό κράτος.

Αλήθεια, εκείνοι οι νεοπροσληφθέντες Ειδικοί Φρουροί, αξιότιμε Υπουργέ Προστασίας Κάποιου, Κάτι, Κάπου, ακόμη εκπαιδεύονται; Μάθανε κέντημα, πλέξιμο, κοπανέλι, βουδιστικό διαλογισμό, ακόμη μελετούν την «Ασκητική» του Καζαντζάκη; Διότι τι πιο λογικό, όταν αφιονισμένοι μαυροκόκκινοι τραμπούκοι, με ρόπαλα και μολότοφ, που δέρνουν, βανδαλίζουν, από το να τους αφήνεις να αλωνίζουν δεκαετίες και τώρα να τους αντιμετωπίζεις λάου – λάου, σιγούλια – σιγούλια, που λέει και ο θρυλικός νταλικέρης του Σαραντατρίο (χτυπήστε το στο YouΤube), να οργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε τρομοκράτες ΜΕΣΑ στο Πανεπιστήμιο, να ξαναδέρνουν και η κανονική Αστυνομία να κάθεται με δεμένα χέρια στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Πρυτάνεις και λοιποί συγγενείς δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τον εαυτό τους. Για κλάματα. Εάν θέλετε να δείτε αληθινούς φασίστες, επικίνδυνους, ενεργούς, όχι τους προαυλιζόμενους στις φυλακές, που τουλάχιστον δεν υποδύονται τους δημοκράτες, είναι ειλικρινείς, αν θέλετε να δείτε φασίστες με κάλυψη από τρία τουλάχιστον κοινοβουλευτικά κόμματα, διακηρυγμένους οπαδούς της βίας, την οποία εφαρμόζουν καθημερινά, είναι όλοι τούτοι εδώ οι ματσουλαραίοι, τραμπούκοι με πατέντα. Χωρίς ντροπή, με το αιματοβαμμένο ρόπαλο στα χέρια, στέκονται πάνω από τα θύματά τους, μπροστά στην καμένη ΜΑΡΦΙΝ, μπροστά στις βανδαλισμένες πανεπιστημιακές αίθουσες, τα μαγαρισμένα αγάλματα, τους λερούς τοίχους της πόλης, με το σακκίδιο με τις μολότοφ και τις πέτρες στην πλάτη και λένε «Εμείς άκρο; Τι λέτε, ρε φασίστες, νεοναζί, απόγονοι των Ταγματασφαλιτών».

Τα λένε χωρίς να κοκκινίζουν, διαταραγμένοι Νεάντερταλ, και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και κομμάτι της ελαφροδεξιάς, κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι, έχουν το απύθμενο θράσος και οι ελαφροδεξιοί τη δουλοπρέπεια να μιλάνε για «θεωρία των δύο άκρων». «Θεωρία»; Είναι πραγματικότητα, που κάθε τρεις και λίγο φτύνει στα μούτρα την ανάπηρη δημοκρατία μας, τους θεσμούς της, τα όργανά της. Αυτοί που σηκώνουν τη γροθιά σφιγμένη, απέχουν από την τεντωμένη παλάμη του φασιστικού χαιρετισμού μια κίνηση δρόμο, ένα τέντωμα των δακτύλων. Δεν έδειρε τον φοιτητή της ΑΣΟΕΕ καμιά θεωρία. Δέρνουν οι θεωρίες, κύριε Πρωθυπουργέ; Στην κεφάλα του ολίγιστου πολιτικά Φορτσάκη, αυτοί που του αδειάσανε τα σκουπίδια τότε δεν ήταν φαντασιακά γκρέμλιν κάποιας θεωρίας. Επειδή όμως ίσως του άρεσε, ίσως γι’ αυτό διαφώνησε (!) με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ηταν αριστεροί, αναρχικοί, κομμουνιστές. Αυτοί καταλαμβάνουν τις σχολές και τις βανδαλίζουν. Αυτοί που δέρνουν φοιτητές και καθηγητές, αυτοί που χτίζουν πρυτάνεις, αυτοί που με μεγάλης έντασης και έκτασης βία επιδιώκουν τη μη εφαρμογή των Νόμων που ψηφίζουν οι εκπρόσωποι του λαού, έχουν σάρκα και οστά, έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Αυτοί οι φασίστες, πολυπληθέστεροι των μαύρων εξαδέλφων τους, ανήκουν στην αριστερά, σε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της. Οι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους παραφυάδες τους είναι ανύπαρκτοι στα πανεπιστήμια, δεν έχουν οργανώσεις, δράσεις, παρουσία. Όλη η δυστοπία, ο εκφασισμός, η ανελευθερία, οι τραμπουκισμοί, τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που γίνονται στα Πανεπιστήμια είναι αποκλειστικό έργο της Αριστεράς, κάθε απόχρωσης, από μαύρη και κόκκινη, ως ροζ και σινιέ παρδαλή. Το υπαρκτό άλλο άκρο έχει την αποκλειστικότητα στη βία και στους τραμπουκισμούς στα ΑΕΙ. Και εδώ δεν χρειάζεται κανένας διάλογος.

Δεν χρειάζεται κανείς να συζητήσει με κακοποιούς για το ποιος και γιατί έχει δίκιο. Είναι μάταιο να προσπαθήσεις να πείσεις για τα αυτονόητα. Αυτοί οι ζαβοί τύποι, ό,τι κι αν τους πεις, θα σου παίξουν στη διαπασών την κασέτα του «φασίστες, ναζί, ταγματασφαλίτες, ρατσιστές» και δύο πίτα γύρο με απ’ όλα. Το κράτος δεν έχει υποχρέωση να πείσει κανέναν. Πρέπει απλά να εφαρμόζει τους Νόμους έναντι πάντων. Οπως δεν προσπαθεί να πείσει τους ναρκέμπορους να μην πουλάνε πρέζα, όπως δεν προσπαθεί να πείσει τους βιαστές να μη βιάζουν και τους κλέφτες να μην κλέβουν, έτσι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να πιάσει ψιλοκουβέντα με το αριστερό άκρο του φασισμού, που διαπράττει ποινικά εγκλήματα σε καθημερινή βάση. Το κράτος οφείλει να τους μπαγλαρώσει και να τους κάτσει στο σκαμνί, και ύστερα να πάνε μακρές διακοπές στο γκιζντάνι.

Πρώτα λοιπόν να καταργηθούν οι πολιτικές παρατάξεις στα ΑΕΙ, να γίνουν ιδιώνυμο τα εγκλήματα αυτά, χωρίς μετατροπές και αναστολές, και ύστερα το κράτος αυθωρεί και παραχρήμα, με καθημερινή μαζική παρουσία στα Πανεπιστήμια της κανονικής, πλήρως οπλισμένης Αστυνομίας, να επιβάλλει την εξουσία του στην περιουσία του ελληνικού λαού, με αυστηρά ελεγχόμενη είσοδο, τιμωρώντας κάθε παραβάτη. Θα είναι και καλή ευκαιρία να ξεβρομίσουν οι χώροι, να γίνουν αξιοπρεπές, καλαίσθητο περιβάλλον και τόπος αληθινής ακαδημαϊκής ελευθερίας. Εάν ο Πρωθυπουργός το κάνει αυτό, συγκρουστεί και συντρίψει το άλλο άκρο του φασισμού, θα κερδίσει σε λίγες ημέρες άλλες πέντε μονάδες και θα στείλει τον Τσίπρα για τσάγαλα. Μικροκομματικά δεν μας συμφέρει, η ελαφροδεξιά θα βόλευε τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, αλλά συμφέρει την κοινωνία, την Πατρίδα. Και όταν κάτι συμφέρει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, το κόμμα το καίμε στο τζάκι για να ζεσταθεί το μέλλον των παιδιών μας…

Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος ο τραγουδιστής – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

Ο Δημήτρης Κόκοτας υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν...

More Articles Like This