Αυτό είναι πόλεμος …

Must Read

Συγγνώμη, αλλά σήμερα ο υπογράφων θα τα πει «χοντρά». Είμαστε σε πόλεμο, όμως μας ετοίμασαν από χρόνια οι γεωπολιτικώς αφασικοί των Βρυξελλών να το αισθανόμαστε σαν γαργαλητό στις πατούσες.

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Θα μεταφέρω τμήμα μιας σοβαρής ανάλυσης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Επίκαιρα» πριν από έναν μήνα ακριβώς και θα κλείσω εν συνεχεία με τις δικές μου παρατηρήσεις. Αντιγράφω από τις σελίδες 8-9 του τεύχους της 3ης/08/2019 του περιοδικού (ο τονισμός λέξεων ή φράσεων είναι δικός μου):

«Δεν αποκλείεται η Τουρκία να προβεί σε ασύμμετρη επιθετική ενέργεια χρησιμοποιώντας ως όπλο το Προσφυγικό, στέλνοντας χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν με διάφορα πλεούμενα από τις μικρασιατικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει παράλυση στις Ελληνικές Αρχές και στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Διότι μια πολεμική επίθεση στον Έβρο ή στα νησιά η Ελλάδα είναι ικανότατη να την αντιμετωπίσει, και έχει τη στρατιωτική ισχύ να προκαλέσει συντριπτικό πλήγμα στον επίδοξο εισβολέα. Πώς, όμως, αναχαιτίζεται μια εισβολή αμάχων; Μιλάμε, δηλαδή, για επιχείρηση ευρύτερης αποσταθεροποίησης, που θα ξεκινά από τη Βόρεια Συρία, θα προεκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην Ελληνική, και θα ανεβαίνει στο Αιγαίο, φθάνοντας έως τη Θράκη. Περιγράφουμε μια πρωτοφανή κατάσταση. Αυτήν θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως αμυνόμενη χώρα η Ελλάδα, και θα συνδυάζει χαρακτηριστικά θερμού πολεμικού επεισοδίου και προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο και στον Έβρο. Το σενάριο αυτό προανήγγειλε στις 11 Ιουλίου, με άρθρο του στην εφημερίδα “Yeni Safak”, o αρχισυντάκτης της, γνωστός ως φερέφωνο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ…»

Αυτό είναι το απόσπασμα από την (προ μηνός, επαναλαμβάνω) προφητική ανάλυση. Ύστερα από ελάχιστες εβδομάδες ακολούθησε το… ποθούμενο για τον κ. Καραγκιούλ! Μάθατε εσείς να ίδρωσε το αυτί κανενός; Ελάχιστες ημέρες προ της εισόδου του Σεπτεμβρίου, άρχισαν να καταφθάνουν στα νησιά καραβιές εκατοντάδων νεότερων προσφύγων, ώστε να αναγκασθώ και εγώ να ξανανοίξω προς μελέτη το (ήδη αποδελτιωμένο…) παραπάνω άρθρο των «Επικαίρων»… Μα, καλά, είμαστε τόσο πολύ άσχετοι Ευρωπαιο-παίζοντες αυνανιστές; Έστω… «παιζόμενοι» δι’ άλλων; Τι στην ευχή συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Μας παίζουν και κάνουμε το κορόιδο; Μας παίζουν με «επενδύσεις» σε ουρανοξύστες και καζίνα, σε παραρτήματα του… Χόλιγουντ στη Σύρο και σε άλλα νησιά, αγοράζουν και εν συνεχεία πωλούν τις τράπεζές μας, θάβουν πριν από την ώρα τους τούς απομάχους της εργασίας, εξουδετερώνουν εντελώς Ταμεία με κάποτε ζηλευτή ανεξαρτησία, απαξιώνουν τα κρατικά μας νοσοκομεία, τις ΔΕΚΟ, τη συνολική δημόσια και ιδιωτική μας περιουσία, ανατρέπουν το οικογενειακό δίκαιο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μέση Παιδεία, εισάγουν, τελευταίως, ως φαίνεται, και δαιμόνια μέσω… Βούτση, Γεραπετρίτη και Γιάννας της Πανωραίας ότι η… παγκοσμιοποίηση επιβάλλει τον «συντηρητικότερο» δυνατό εορτασμό του 1821. (Θέτω τον όρο εδώ με την ποικίλη του έννοια – «συντηρητικός» δεν είναι απαραιτήτως, όπως παρερμηνεύουν κάποιοι, ο «δεξιός». Μπορεί να είναι και ο «σιγηλός», ο «ντροπαλός», ο «ουδέτερος» και «δειλός» Ευρωπαιο-παίζων -ή… παιζόμενος- παίκτης.) Το ωραιότερο, νομίζω, το αποφάσισε μετά τις νέες καραβιές προσφύγων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, προεδρεύοντος του νεόκοπου πρωθυπουργού: Αποφάσισε να στείλει όσους πρόσφυγες του καπνίσει στα ενδότερα της χώρας! Χαρές, να δείτε, οι… Σκάι για τον «συντηρητικό» Μητσοτάκη και τον «ουδέτερο» Γεραπετρίτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Και με πέντε στη μούρη μας» οδεύουν στο 50%

Πάλι δε φταίει ο Πρωθυπουργός, μήτε η κυβέρνηση.Η κυρία Φλέσσα έφτασε στο σημείο για να ενισχύσει τον ανωτέρω ισχυρισμό...

More Articles Like This