Ο Μπογδάνος και ο Κατσίφας

Must Read

Tη στιγμή που σύσσωμη η ελληνική Πολιτεία έχει στρέψει την πλάτη της και έχει πετάξει στη λήθη τη θυσία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πριν από τρία έτη «έπεσε» ηρωικά στις Βουλιαράτες της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου, υπερασπιζόμενος τη σημαία μας και τα ιδανικά μας από την απολυταρχική εθνομηδενιστική πολιτική των Αλβανών, ένας βουλευτής του Κοινοβουλίου μας τόλμησε να δώσει το «παρών» στις 23 Οκτωβρίου, πριν από λίγες ημέρες, στο μνημόσυνο του ήρωα, δίπλα στη θρηνούσα οικογένεια του Κατσίφα.

  • Από τον Απόστολο Κρητικόπουλο*

Αυτός ο πολιτικός είναι ο μοναδικός Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που πρόσφατα διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι συνεχίζει να στηρίζει με κλιμακούμενα αυξανόμενη θέρμη κάθε πατριωτική κίνηση και επέτειο του έθνους μας, ακόμα και αυτές στις οποίες δεν τολμάνε να συμμετέχουν «συμβατικοί» πολιτικοί επειδή φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν «ακροδεξιοί» από την παντοδύναμη στη χώρα μας Αριστερά. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τη συμμετοχή του σε εκδήλωση των κατοίκων της Κυψέλης στην πλατεία Βικτωρίας, τον Ιούλιο του 2020, κατά της λαθρομετανάστευσης; Την κατάθεση στεφάνου στο Βίτσι πριν από λίγους μήνες; Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ο Μπογδάνος, με έντονα «sui generis» στοιχεία, ο οποίος είναι τόσο έκδηλα εκφραστικός και επικοινωνιακός που του έχει κοστίσει στην πορεία του, αλλά και τον έχει προσδιορίσει ως πρόσωπο.

Ελάχιστες ημέρες μετά την «κίτρινη κάρτα» που του έδειξε το Μαξίμου, τον Σεπτέμβριο, με απειλή διαγραφής, ο Μπογδάνος ανέβηκε με τόλμη στην έδρα του ομιλητή της Βουλής μας και είπε τη φράση του εθνάρχη μας Γεωργίου Γρίβα πως «πιο επικίνδυνος από τον Τούρκο είναι ένας κομμουνιστής», γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του από τη Ν.Δ., η οποία ικανοποίησε ακαριαία την επιθυμία του ΚΚΕ. Έχει άγνοια πολιτικού κινδύνου ο ίδιος και το έπραξε; Ίσως. Αλλά πιο έντονο είναι το χαρακτηριστικό του της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης, στοιχείο που προβληματίζει κάθε συστημικό και αρχοκεντρικό κόμμα.

Αυτό το στοιχείο του είναι και ο λόγος που προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα τον δεχθεί ποτέ πίσω η Ν.Δ. ως υποψήφιο βουλευτή της. Τόσο έντονη προσωπικότητα και με την ακλόνητη αποδοχή που απολαμβάνει από το πατριωτικό τμήμα της κοινωνίας, πρέπει να αναζητήσει άλλο μονοπάτι για τη Βουλή. Η συμμετοχή του σε άλλο, μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της Δεξιάς είναι δύσκολη, αφού ο χαρακτήρας του είναι πολύ πιο έντονος από τους ηγέτες του «χώρου» και κανείς δεν θα τον χρίσει εύκολα ηγέτη στον πολιτικό οργανισμό του. Χρειαζόμαστε, όμως, τέτοιες φωνές στη Βουλή μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το περίφημο… Master Plan της Θεσσαλίας φέρνει με Ερώτηση στην Κομισιόν ο Πέτρος Κόκκαλης

Την ώρα που οι μετεωρολόγοι χτυπούν «καμπανάκι» για την κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει και τη Θεσσαλία μέσα...

More Articles Like This