Άνθρωποι και τρυπάνια

Must Read

Ζούμε τη νέα φάση του ΠροσφυγικούΜεταναστευτικού. Αυτή δεν αφορά αμιγώς τους πληθυσμούς που μετακινούνται από την Ιντλίμπ και την Κωνσταντινούπολη προς τα μικρασιατικά παράλια, και από εκεί στην επικράτειά μας.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αυτό, σας βεβαιώ, είναι το λιγότερο. Το περισσότερο αυτή τη φορά είναι η ταυτότητα, το ιδεολογικό-κοινωνικό προφίλ των προσφύγων-παράνομων μεταναστών που διέρχονται από την πατρίδα μας. Και βεβαίως, το περισσότερο είναι ότι αυτή τη φορά ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τους ταλαίπωρους ξεριζωμένους για να διαπραγματευτεί.

Παλιά, υπήρχε ένα πρόγραμμα του ΟΗΕ που είχε τον τίτλο «Πετρέλαιο αντί τροφίμων». Ο «σουλτάνος» βάζει μπροστά παιδιά, γυναίκες και άνδρες, τους σπρώχνει σε εμάς για να διαπραγματευτεί με τη διεθνή κοινότητα το πρόγραμμα «Πρόσφυγες αντί φυσικού αερίου».

Η εφημερίδα μας χτύπησε πρόωρα το «καμπανάκι» την περασμένη εβδομάδα, μόλις δύο ημέρες πριν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καλέσει τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, προκειμένου να του απευθύνει διάβημα για τα τουρκικά παιχνίδια. Χτύπησε το «καμπανάκι» μία ημέρα πριν ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος (ο οποίος κάνει άριστη δουλειά στο παρασκήνιο) συναντήσει τον σύμβουλο της Μέρκελ για το Προσφυγικό στο Βερολίνο. Και βεβαίως, πριν ο πρωθυπουργός συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ σαββατιάτικα για να αξιολογήσει την κατάσταση. Τα πράγματα δεν είναι απλά. Το Προσφυγικό αυτή τη φορά μπορεί να συνδεθεί με την τρομοκρατία. Στην Αθήνα, το εξτρεμιστικό Ισλάμ των «γηγενών» μουσουλμάνων ήδη οργανώνεται. Στο σκέλος αυτό, σταματώ εδώ. Οι φύλακες, ευτυχώς, έχουν γνώσιν. Οι χθεσινές ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη περί τζιχαντιστών παράνομων μεταναστών το αποδεικνύουν.

Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό επίσης συνδέεται ευθέως από τον Ερντογάν με την ΑΟΖ. Η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον φρεγάτες και κανονιοφόρους για να επιβάλει νέα Ίμια. Εξαπολύει εναντίον μας «ανάμεικτους» μουσουλμάνους, πρόσφυγες και μετανάστες, φανατικούς και μετριοπαθείς, πράκτορες και νομοταγείς, εξαπολύει εναντίον μας τέσσερα ερευνητικά, που κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο μέσα στα ύδατά μας, και απλώς περιμένει την ημέρα που θα καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι για να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την Κύπρο, την Κρήτη και το Καστελόριζο.

Το πανούργο εγχείρημα του Τούρκου προέδρου είναι να στρέψει τον ελληνικό λαό προς την κυβέρνησή του και να την πιέσει εκείνος (θορυβημένος από τις χιλιάδες προσφυγικές ροές) να καθίσει στο τραπέζι του εξευτελιστικού συμβιβασμού. Το πανούργο σχέδιό του είναι να διαταράξει την εσωτερική ασφάλεια της χώρας -τινές εκ των προσφύγων που θα περάσουν στο έδαφός μας δεν θα είναι άγγελοι, όπως οι προηγούμενοι, αλλά ριζοσπάστες-, ώστε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να κερδίσει αναιμάκτως τη μεγάλη γεωπολιτική παρτίδα πόκερ. Το σχέδιό του είναι να μην πέσει κανονιά. Σφαίρες του είναι οι άνθρωποι και τα τρυπάνια σε αυτόν τον γύρο.

Επιμένουμε, λοιπόν: Το ΠροσφυγικόΜεταναστευτικό σε αυτή τη φάση αποτελεί εθνικό θέμα που αφορά την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και ορθώς ο πρωθυπουργός το σηματοδότησε ως τέτοιο με τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), αν δεν το καταλάβαμε.

Η απόκρουση του προσφυγικού ρεύματος -επαναλαμβάνω- σήμερα είναι θέμα εθνικής άμυνας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν τα κόμματα και ειδικώς ο αμήχανος ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση με ένα εθνικό θέμα αναπαράγοντας τις ιδεοληψίες του.
Αυτό, επίσης, πρέπει να το κατανοήσουν ο κρατικός μηχανισμός και ειδικώς οι υπηρεσίες αποδόσεως ασύλου, που σε πλείστες όσες περιπτώσεις εργάζονται στο όνομα του δικαιωματισμού αποκλειστικά προς όφελος των προσφύγων και όχι στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία έχουν ορκιστεί να υπηρετούν.

Βεβαίως, τέλος, αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που συνηθίζουν να νίπτουν τας χείρας των. Σωστά το έθεσε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ. Και σωστά η Ελλάς υπαινίσσεται στο παρασκήνιο ότι, αν οι χώρες του Βίσεγκραντ συνεχίσουν να αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για το Προσφυγικό, τότε δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να ανασταλεί η εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στο έδαφός τους. Για να δουν τι εστί βερίκοκο! Κάποτε ο αντιευρωπαϊσμός πρέπει να σημαίνει και λιγότερη Ευρώπη. Κάποτε ο αντιευρωπαϊσμός πρέπει να έχει και συνέπειες. Αλλιώς, δεν θα συνέλθουν ορισμένοι.

Καταλήγω: Είναι ώρα εθνικής και ευρωπαϊκής αφύπνισης. Για την Ελλάδα, το Προσφυγικό στη νέα φάση του συνδέεται με την ασφάλειά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ. Για την Ευρώπη, το Προσφυγικό συνδέεται με την ενότητά της, τις κοινές της αξίες και τη διατήρησή της ως οικονομικού σχήματος με την παρούσα μορφή της ευρωζώνης. Εάν η Ε.Ε. δεν προσέξει πρόσφυγες, Brexit και νέα ύφεση, ίσως είναι η απαρχή της διάσπασής της. Ο,τι δεν πέτυχαν οι κερδοσκόποι ίσως το επιτύχουν οι παράνομοι και οι αδικημένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν σκοτώσαμε παιδιά όλοι μαζί!

Παλαιότερα ο Πάγκαλος (που ίσως στον Αδη να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που είχε ο Αρδιαίος*, ο...

More Articles Like This