Η Ελλάδα λεηλατείται

Πόσοι από σας σήμερα το πρωί ξυπνήσατε και βρήκατε το αυτοκίνητό σας χωρίς καταλύτη;

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Πόσοι πήγατε για τριήμερο στο χωριό σας και βρήκατε ανοιγμένο το πατρικό σας, την αγροικία σας, ξηλωμένες βρύσες, σωλήνες, μεταλλικές περιφράξεις; Πόσοι αγρότες βρήκατε να λείπει όλος ο εξοπλισμός της γεώτρησής σας; Πόσα γεωργικά εργαλεία σας έχουν κάνει φτερά ως τώρα; Πόσα υλικά οικοδομής, ιδίως σίδερα έχουν κλαπεί, πόσους ηλιακούς θερμοσίφωνες έχουν ρίξει κάτω με γάντζους, κάνοντας οι κλέφτες ζημιά 1.000 ευρώ, για να πάρουν 20 ευρώ από την πώληση του μετάλλου; Πόσοι γυρίσατε απόγευμα στο σπίτι σας και το είχαν κάνει σαν να προηγήθηκε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και κλάψατε βαφτιστικούς σταυρούς, δώρα των γονιών σας, κοσμήματα κειμήλια, τεράστιας για σας συναισθηματικής και ηθικής αξίας, και στην Αστυνομία το αντιμετώπισαν ως μάταιη καθημερινότητα; Πόσοι αγοράσατε αυτοκίνητο με 72 δόσεις, σας το έκλεψαν και πληρώνατε για χρόνια τις δόσεις για αυτοκίνητο; Πόσοι είδατε να συλλαμβάνονται οι κακοποιοί που σας ρήμαξαν και το πολύ σε τρεις μέρες ήταν έξω με αναβολή και άρση της κράτησης ή τύποις καταδικασμένοι, αλλά έξω με αναστολή; Σας βλέπω νοερά να κουνάτε με οργή το κεφάλι. Δεν είναι, όμως, μόνο η ιδιωτική περιουσία.

Στις Θεσπιές υπήρχε ορειχάλκινη προτομή ευεργέτη του χωριού. Ζύγιζε πάνω από 300 κιλά. Τη βούτηξαν, μπήκαν με φορτηγό, προφανώς, και την πήραν. Στο Πεδίον του Αρεως υπάρχει στην πλευρά της Αλεξάνδρας μνημείο του Ιερού Λόχου, που είχε ορειχάλκινα διακοσμητικά στοιχεία. Τα βούτηξαν. Στον πεζόδρομο, δίπλα εκεί όπου συνελήφθη ο εθνομάρτυρας Κώστας Περρίκος, ο γενναίος αρχηγός της ΠΕΑΝ, που ακόμη και ο Γερμανός Αξιωματικός που έδωσε το ουρ στον τυφεκισμό του τίμησε τη γενναιότητα, υπάρχει προτομή του, που είχε κι αυτή μεταλλικά στοιχεία. Τα έκλεψαν κι αυτά. Είναι ο πεζόδρομος που οι Απόστολοι του Μαρασμού θέλουν να ονομάσουμε… Ζακ Κωστόπουλου. Κλέβουν καμπάνες από ξωκλήσια, μαντεμένες σχάρες υπονόμων, και τσακίζονται μηχανές και αυτοκίνητα, καλώδια του ΟΣΕ δίπλα από τις γραμμές του τρένου. Και έχουν πλέον όπλα, πολλά όπλα, και τα χρησιμοποιούν αδίστακτα, μπαίνουν σε σπίτια, κακοποιούν γέροντες, σκοτώνουν, πουλάνε πρέζα.

Ποιοι είναι αυτοί που υπερεκπροσωπούνται ως δράστες σε όλο αυτό το όργιο εγκληματικότητας σε συνοικίες, χωριά, στην ύπαιθρο, που λεηλατούν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία και συχνά πλήττουν τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και αστυνομικών και ενίοτε σκοτώνουν; Είναι οι Ρομά, όπως η πολιτική ορθότητα βάφτισε αυτούς που ο λαός μας ιστορικά αποκαλεί Γύφτους. Έτσι τους ονομάζουν η παράδοσή μας και η λογοτεχνία μας, ο Κωστής Παλαμάς, ο Μάριος Χάκκας και άλλοι. Έτσι αυτοαποκαλούνταν και οι ίδιοι ως την προσπάθεια του πολιτισμικού μαρξισμού να τους ξαναβαφτίσει, χωρίς να τους λύσει μισό πρόβλημα.

Η κυβέρνηση, αυτή που προηγήθηκε και η σημερινή, γνωρίζει όλα τα παραπάνω, γνωρίζει την έκταση της λεηλασίας, της υποβάθμισης που υφίσταται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Γνωρίζει πως ποινές είναι αναποτελεσματικές, ονομαστικές μόνον, έχουν χάσει πλέον την αποτρεπτική τους ισχύ. Για πλημμελήματα, όλο το όργιο που περιέγραψα, και να θες να πας φυλακή, είναι σχεδόν αδύνατο. Τους συλλαμβάνουν και σε λίγες μέρες οι δράστες, ακόμη κι αν καταδικαστούν, είναι ελεύθεροι. Ενίοτε απειλούν μάρτυρες, εμφανίζονται στις ίδιες γειτονιές, στα ίδια χωριά.

Παρανομούν ακόμη και στη λεπτομέρεια. Κυκλοφορούν με αυτοκίνητα επικίνδυνα, ερείπια, με μεταλλικές υπερκατασκευές, όπου διαβιούν παιδιά, που στερούνται εκπαίδευση, υγιεινή και συχνά εκπαιδεύονται στο έγκλημα, από το πιο ανώδυνο, την επαιτεία, ως τις κλοπές, τη διακίνηση ναρκωτικών, ως βαποράκια ή τσιλιαδόροι, σε μικρές ηλικίες, αφού ως τα 15 είναι ποινικά μη καταλογιστέες οι πράξεις τους. Γνωρίζει επίσης το κράτος πως γίνεται μαζική παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, με τρόπους τόσο ακραίους και με ακόμη σοβαρότερα ποινικά αδικήματα σε βάρος των ανηλίκων και το κράτος με τη σειρά του κάνει μαζική παράβαση καθήκοντος, δεν εφαρμόζει τους νόμους, ούτε για τα σαράβαλα που καπνίζουν σαν καρβουνιάρικα ούτε για τα εγκλήματα σε βάρος των παιδιών ούτε για την τακτική παρακώλυση συγκοινωνιών, που αν το κάνουμε εμείς, είναι ποινικό αδίκημα, όταν το κάνουν Ρομά, είναι απλά είδηση. Όχι μόνον το κράτος δεν συλλαμβάνει και δεν τιμωρεί όσους αποκλείουν δρόμους, δεν ασκεί δίωξη στους γονείς, όχι μόνον δεν τους αφαιρεί τη γονική μέριμνα, αλλά τους δίνει και επιδόματα, τους μπουκώνει με χρήμα, π.χ. για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο! Επαναλαμβάνω, γι’ αυτό που για σας είναι ποινικό αδίκημα, αυτοί παίρνουν χρήματα από τους φόρους σας, από την τσέπη σας, για να μην το κάνουν!

Η κυβέρνηση ξέρει πως αυτή η πολιτική απέτυχε παταγωδώς, γνωρίζει όλα τα παραπάνω. Και τι κάνει; Μέχρι τώρα τίποτα. Η λεηλασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, η μαζική παράβαση καθήκοντος για πλείστα αδικήματα είναι κανόνας, οι ποινές παραμένουν ονομαστικές χωρίς αποτρεπτική ισχύ και οι δράστες μετά τη σύντομη ταλαιπωρία τους κόβουν βόλτες ελεύθεροι, χλευάζοντας θύματα και αστυνομικούς.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μόνον πολιτική επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών. Προάγει το έγκλημα, εγκαθιδρύει μια δυστοπία σε όλη τη χώρα. Σε λίγο δεν θα υπάρχει πολίτης που να μην έχει πληγεί από αυτή τη λεηλασία, τη βίαιη και ατιμώρητη εγκληματικότητα.

Όταν το έγκλημα έχει ενσκήψει, έχει πέσει σαν πανούκλα πάνω στην κοινωνία, για τους ενήλικες, που έχουν ανδρωθεί στο έγκλημα, είναι αργά για πρόληψη. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει τη θέσπιση ενός ποινικού συστήματος μηδενικής ανοχής, με πλήρη έκτιση των ποινών και, σε περίπτωση τρίτης υποτροπής, έκτιση αληθινών ισοβίων.

Προτείνουμε την άτεγκτη και αδιάκριτη εφαρμογή των νόμων σε όλους, και στους Ρομά, την εφαρμογή όλων των διατάξεων της Τροχαίας, των φορολογικών νόμων, όλων των νόμων, την αυστηρή καταστολή με σύλληψη και τιμωρία όλων των δραστών που παρακωλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τη σύλληψη και φυλάκιση όσων γονέων παραμελούν την εποπτεία των ανήλικων τέκνων τους και τα χρησιμοποιούν για εγκληματική δράση και αφαίρεση της γονικής μέριμνας και παράδοση των πεδίων σε ιδρύματα με απώτερο στόχο την υιοθεσία, ώστε να μεγαλώσουν ως χρήσιμοι πολίτες και όχι στερούμενα την παιδική ηλικία, τη στοιχειώδη υγιεινή και την καλή εκπαίδευση και ανατροφή. Και, φυσικά, κόψιμο κάθε επιδόματος για όσα είναι αυτονόητο καθήκον κάθε πολίτη. Ετσι θα αναγκαστούν να δουλέψουν, να συμμορφωθούν, αφού η ως άνω καταστολή και πρόληψη, ύστερα και από μεταρρύθμιση του χαλαρωμένου ποινικού συστήματος, που ούτε τιμωρεί ούτε αναμορφώνει, θα είναι σαρωτική, πανελλήνια, σε κάθε δρόμο, πλατεία, συνοικία, σε κάθε χωριό, στις πόλεις και στην ύπαιθρο. Θα συντρίψουμε το έγκλημα, κάθε έγκλημα, κάνοντας κάθε απαραίτητη μεταρρύθμιση και θα τελειώσουμε με τη λεηλασία και τους λεηλάτες, Ρομά ή άλλους, μια για πάντα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

Δημοσκόπηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Η πρωτοφανής κατάσταση κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο...

Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε – Το φρικώδες περιστατικό στην Αράχωβα

Μια φρικώδης πράξη, ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Αράχωβα...

NEWSROOM