Οι προδότες των Πρεσπών

Must Read

Ένας από τους δύο κύριους πρωταγωνιστές της κατάπτυστης και ενδοτικά ντροπιαστικής Συνθήκης των Πρεσπών έπαυσε να υφίσταται πολιτικά αυτή την Κυριακή.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ο σοσιαλιστής Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε απειλήσει θεούς και δαίμονες ότι, αν χάσει το κόμμα του, SDSM (κάτι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. ιδεολογικά), στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα των Σκοπίων, θα παραιτηθεί. Οι απειλές του δεν εισακούστηκαν από τους Σκοπιανούς και το κόμμα του γνώρισε συντριπτική ήττα από το δεξιό VMRO. Συγκεκριμένα, η αντίπαλος του Ζάεφ στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, Ντανιέλα Αρσόβσκα, έλαβε το συντριπτικό 56%. Ο Ζάεφ είχε ακόμα 2,5 χρόνια εξουσίας.

Τήρησε όμως την απειλή του, που εξαπέλυσε πριν από τις δημοτικές εκλογές, ανέλαβε ολοκληρωτικά την πανωλεθρία της κάλπης και παραιτήθηκε τόσο από πρωθυπουργός όσο και από πρόεδρος του κόμματός του, όπως συνηθίζεται στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα στις περιπτώσεις βαριάς ήττας. Ο Ζόραν Ζάεφ έχει σχεδόν ίδια ηλικία με τον Τσίπρα – 47 ετών. Αν και είναι μικρός ακόμα για την πολιτική σκηνή, το συγκεκριμένο γεγονός σήμανε και το τέλος του από τις ενεργές εξελίξεις της χώρας του. Ίσως μόνο ως πρόεδρο της δημοκρατίας τον δούμε στο μέλλον, αλλά δεν είναι ενεργός ρόλος. Από τους πρωταγωνιστές της κατάπτυστης Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία εκχώρησε τη βαριά ελληνική ιστορία της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, ήδη ο Ζάεφ αλλά και ο παραιτηθείς τον Οκτώβριο του 2019 τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παροπλίστηκαν πολιτικά και ανήκουν πλέον στα κιτάπια της Ιστορίας.

Σαν μια κατάρα αντίστοιχη με αυτήν του τάφου του Φαραώ Τουταγχαμών στις αρχές του 20ού αιώνα, που κυνηγούσε με τερματικό τρόπο τούς ακαδημαϊκούς που τον ανακάλυψαν, έτσι και η ενδοτική Συνθήκη των Πρεσπών κατατρέχει τα σοσιαλιστικά πολιτικά ανδρείκελα της αριστερής εθνομηδενιστικής ιδεολογίας, που εφήρμοσαν στον πόντο τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τους Γιάνκηδες και την Ε.Ε.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Τσίπρας, όπως ακριβώς και ο Ζάεφ, θα εξαφανιστεί πολιτικά στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που με κάποιο πολιτικό τερτίπι δεν καταφέρει να προκαλέσει πολιτική αναταραχή ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μειοψηφίας. Το πολιτικό του τέλος πλησιάζει, θα ακολουθήσει τον Ζάεφ με τον ίδιο τρόπο, θα παραιτηθεί ύστερα από ήττα και θα τον ξεχάσουμε από το ενεργό πολιτικό σκηνικό.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This