Επάγγελμα «επηρεαστής» (influencer)

Must Read

Αλλάζουν οι καιροί. Κάποτε ακούγαμε τον «Μπάμπη τον Φλου». Τώρα παρακολουθούμε ανελλιπώς τον Μπάμπη τον ιν-φλου-ένσερ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Για αρχή, μερικές ερωτήσεις στο υπουργείο Οικονομικών: Ο «επηρεαστής» (influencer) υπάρχει ως κωδικός στα επιτηδεύματα; Αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος ως τέτοιος, πρέπει να γραφτείς στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), όπως θα υποχρεωθούν να κάνουν τώρα οι δικηγόροι; Υπάρχει ΕΣΠΑ για τους επηρεαστές, για να τσιμπήσουν και κάνα ευρωπαραδάκι; Σε ποια κλίμακα ΦΠΑ υπάγεται αυτή η δραστηριότητα; Κόβεις τιμολόγιο ή απλή απόδειξη (με αιτιολογία «επηρέασα τον Ρούλη να φορέσει ψηλοτάκουνα, τάνγκα και βατραχοπέδιλα και να χορεύει μακαρένα»); Ποια πρόστιμα προβλέπει ο νόμος αν πάρεις λεφτά από εταιρία ή ιδιώτη για να επηρεάζεις υπέρ τους κι εσύ δεν τα δηλώνεις; Πώς ελέγχονται φορολογικά όλες και όλοι οι ινφλουένσερ; Τα πρόσωπα που αποδέχονται αυτόν τον τίτλο και φωτογραφίζονται αδιάκοπα σε πολυτελή θέρετρα έχουν ελεγχθεί φορολογικά ή μόνο ο κυρ Μήτσος ο τυροπιτάς, που δεν κόβει απόδειξη για την κουρού, είναι το πρόβλημα του κράτους;

Και να ‘ταν μόνο οικονομικό το θέμα με τους επηρεαστές, πάει κι έρχεται. Το ζήτημα είναι η δύναμη που τους παρέχεται από τα ΜΜΕ να επηρεάζουν τις μεγάλες μάζες. Με το που βλέπεις μερικούς λες «ακόμα ένας δραπέτης ψυχιατρείου με επικοινωνιακή ισχύ». Είναι προφανές ότι, ανάμεσα στους πονηρούληδες επιτήδειους μυαλοπώλες που μοσχοπουλάνε αέρα κοπανιστό και χαίρουν άκρας υγείας, υπάρχουν και μυαλοφυγόδικοι, που δεν περνά πολύς καιρός μέχρι να ακούσεις τα μαντάτα τους.

Κι όμως, οι μιντιάρχες μπροστά στο εφήμερο κέρδος του τηλεμεριδίου δεν ορρωδούν προ ουδενός! Ενα ποσοστό από τα εφήμερα «αστέρια» τους θέλει παρακολούθηση (και συχνά άμεση νοσηλεία) και εκείνοι, αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν την εισαγωγή και την παραμονή των… επηρεαστών τους σε κάποιο καλό ίδρυμα, τους βγάζουν στο γυαλί. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Τα ψώνια αποψωνίζονται και η τρελαμένη κοινωνία (που έχει περάσει 10 χρόνια στα μνημονιακά κάτεργα και ενάμιση χρόνο με πανδημική σιδερένια μπάλα στο πόδι) αποτρελαίνεται.

Ας μπει κάπου ένα φρένο, ρε παιδιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Όσκαρ Σίντλερ – Τι άλλο συνέβη

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η λίστα του Σίντλερ»

More Articles Like This