Ανοίξτε τα τρελάδικα, να μπει ο Covid μέσα!

Must Read

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου χαρακτήρισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, την προχθεσινή στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς». Και δεν είναι μόνο αυτό.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Από όλα τα νοσοκομεία της χώρας οι εκκλήσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι δραματικές καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν, οι κλίνες διαρκώς λιγοστεύουν, οι μεταφορές ασθενών από πόλη σε πόλη βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετές ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο, η Αθήνα (που έχει τους περισσότερους εμβολιασμένους αλλά ταυτόχρονα κατοίκους της τον μισό πληθυσμό της χώρας) αρχίζει πάλι να πιέζεται. Και τα νοσοκομεία στην περιφέρεια, εκεί όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των ανεμβολίαστων, ζουν με τον τρόμο «εκείνου που έρχεται».

Οι επιστήμονες μιλούν πλέον ανοιχτά για 10.000 κρούσματα ημερησίως. Κι αν ο αριθμός αυτός δεν σας/μας τρομάζει, τότε σκεφτείτε ότι οι διασωληνωμένοι πλησιάζουν στα όρια όπου οι ΜΕΘ θα κλείσουν τις πόρτες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινδυνεύουμε να δούμε εικόνες Μπέργκαμο 2020, δηλαδή ανθρώπους με Covid να μην μπορούν να υποστηριχθούν με οξυγόνο και να φιλοξενούνται απλά σε ράντζα εντός των νοσοκομείων. Σε απλά ελληνικά, ανθρώπους να αφήνονται στη μοίρα τους.

Κι όλα αυτά με τους νεκρούς καθημερινά να ξεπερνούν τους 50 και τη χώρα να θρηνεί ήδη 16.300 θύματα από την αρχή της πανδημίας.

Προσοχή: Ολα τούτα ενώ βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και έξω έχουμε καλοκαιρινές θερμοκρασίες! Το Σαββατοκύριακο αρκετοί συμπολίτες μας απόλαυσαν τη θάλασσα!

Αν με τέτοιες συνθήκες έχουμε 7.000 κρούσματα την ημέρα, όταν -σε λίγο, δηλαδή- χτυπήσει ο χειμώνας, τι θα συμβεί; Οταν θα υπάρξει το εκρηκτικό μείγμα Covid – ιού της γρίπης, πού θα πάει το «κοντέρ»; Προφανώς θα επιβεβαιωθεί το δραματικό σενάριο των επιστημόνων για 10.000 κρούσματα ημερησίως. Με το ιικό φορτίο να σκεπάζει την ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα κλοιό φρίκης για όλους.

Κι όμως. Επειτα από όλα αυτά και ενώ ήδη έχουμε διανύσει περισσότερο από ενάμιση χρόνο πανδημίας, υπάρχουν πολλοί αρνητές συμπατριώτες μας οι οποίοι μιλούν για μια «γριπούλα»! Και θεωρούν πως «δεν υπάρχει Covid, όλα είναι ψέματα».

Αλήθεια, πόσες… γριπούλες είδαμε στη ζωή μας να «φρακάρουν» τις ΜΕΘ, να οδηγούν τα νοσοκομεία σε απόγνωση, να στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες στη διασωλήνωση, να έχουν σκοτώσει 16.300 ανθρώπους; Πόσες; Υπάρχει και κάτι ακόμη, το οποίο αρκετοί κάνουν πως αγνοούν. Το γεγονός ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αναγκάζονται να φιλοξενούν μόνο ασθενείς με Covid-19 συνεπάγεται ταυτόχρονα αδυναμία του συστήματος υγείας να φροντίσει/υπερασπιστεί τη ζωή ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν από άλλες ασθένειες. Αποτέλεσμα είναι σοβαρά χειρουργεία να πηγαίνουν πίσω και η ζωή συνανθρώπων μας να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Είμαι ο τελευταίος που θα κουνήσω το δάχτυλο σε κάποιον συμπολίτη μου ο οποίος, για τους δικούς του λόγους, αρνείται έως σήμερα να εμβολιαστεί. Δεν το έπραξα ούτε θα το πράξω ποτέ. Διαφωνώ κάθετα με την απόφασή του, αλλά τη σέβομαι. Οπως φαντάζομαι κι εκείνος σέβεται τη δική μου.

Λέω όμως ότι πλέον το θέμα μας δεν μπορεί να είναι ΜΟΝΟ τι κάνει ή τι δεν κάνει ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης, οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση. Λέω ότι το μέγα θέμα είναι τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε εμείς με τις ζωές μας. Οι οποίες διαρκώς ακροβατούν. Και μαζί με αυτές, βεβαίως, η εργασία, η καθημερινότητα, η διασκέδαση, η χαρά μας, που τσακίζονται σε δεύτερο βαθμό.

Αναζητώ κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσε να μας οδηγήσει μακριά από αυτόν τον εφιάλτη. Για το πώς θα ξεφύγουμε από όλη αυτή την τρέλα. Σίγουρα όχι ανοίγοντας τα τρελάδικα και κλείνοντας τον Covid μέσα.

Μέχρι τώρα δεν είδα/βρήκα άλλη ουσιαστική πρόταση πέρα από εκείνη της επιστήμης. Γιατί πρόταση δεν είναι «Πρόκειται για μία γριπούλα, αγνοήστε τη, μην πανικοβάλλετε τον κόσμο». Αυτό, αγαπητοί μου, έχει αποδειχθεί πλέον ότι οδηγεί χιλιάδες Ελληνες στις ΜΕΘ. Και δυστυχώς όχι μόνο εκεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οκτώ τραυματίες, κατολισθήσεις και υλικές ζημιές από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω του σεισμού, που σημειώθηκε χθες στην δυτική Ιαπωνία, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η...

More Articles Like This