Απεξάρτηση από τα χρήματα

Must Read

«Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Κυριάκος Μητσοτάκης, 5 Νοεμβρίου 2020

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχουν συμπληρωθεί ένας χρόνος και λίγες ημέρες από την ημέρα που ο γόνος της πλούσιας πολιτικής οικογένειας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα 36 ακίνητα που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του, εκτόξευσε αυτή την πλανητικών διαστάσεων κεραμίδα στα κεφάλια των τηλεθεατών.

Παρόλο που αυτή η ατάκα φανερώνει τη χαώδη απόσταση που τον χωρίζει από τον λαό («γνωρίζω πως υπάρχουν εξαρτημένοι από μισθό» = «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;») και εκείνος μια χαρά παραμένει πρωθυπουργός και τα ακίνητά του στέκονται ολόρθα και οι εξαρτημένοι από το μηνιάτικο βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ένεκα… ανεργίας και αφραγκίας.

Στη φωτογραφία που κοσμεί το παρόν βλέπουμε το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του αμέριμνου Κυριάκου Μητσοτάκη, που κληρονόμησε τη στρωμένη δουλειά του θηρευτή ψήφων και αξιωμάτων: ένα κενό κατάστημα, μια κλειστή επιχείρηση, που τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μόνο ως πικρή ειρωνεία και ως μαύρο, ακούσιο χιούμορ της πραγματικότητας μπορεί να εκληφθεί το μήνυμα στο αυτοκόλλητο που είχε βάλει ο επιχειρηματίας στη βιτρίνα: «Στο κατάστημα μπορεί να βρίσκονται 12 άτομα ταυτόχρονα – βάσει της οδηγίας του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας».

Τελικά, στο κατάστημα επιτρέπονται 12 άτομα, αλλά ουδείς απέμεινε∙ ούτε καν ο ιδιοκτήτης, που μέχρι τέλους επέμενε να τηρεί πιστά όλα τα μέτρα, τα οποία άλλαζε από μέρα σε μέρα κι από εβδομάδα σε εβδομάδα η κυβέρνηση των «αρίστων».

Ο επιχειρηματίας, από το κλείσιμο της επιχείρησης και έπειτα, αν άφησε χρέη πίσω του (Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, υπάλληλοι, προμηθευτές κ.ά.) μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παραβάτης των νόμων. Το γεγονός ότι λειτουργούσε σύννομα σε ολόκληρη τη ζωή του δεν σημαίνει κάτι για το κράτος, το οποίο συμπεριφέρεται με επιείκεια και στοργή στους κατ’ επάγγελμα παραβατικούς και διαλύει συστηματικά την καθημερινότητα όσων προσπαθούν να εργαστούν τίμια και αξιοπρεπώς.

Από την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα, ζούμε με απαγορεύσεις, μάσκες, καραντίνες, περιορισμούς δικαιωμάτων των πολιτών και απάνθρωπα καψώνια, τα οποία σκαρφίζονται άχρηστοι πολιτικοί για να «νικήσουμε» την πανδημία. Και τελικά, αντί να ηττηθεί η πανδημία, ηττάται σύσσωμη η Ελλάδα.

Σβήνουμε ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, νομιμοφρόνως…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επικίνδυνη «αμεριμνησία» ανοίγουμε Κερκόπορτες σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο

Έβλεπα τις προάλλες την πρωθυπουργική επίσκεψη στη Λέσβο που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας όχι τόσο για την άξια...

More Articles Like This