Μουσείο ΕΑΜ και κ. Δένδιας

Must Read

Στις 31 Οκτωβρίου, το ΚΚΕ έκανε στο Νεστόριο Καστοριάς τα εγκαίνια του μουσείου των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ (τρία στην τιμή του ενός…).

Διάβασα, από διαστροφή, όλη την ομιλία του συντρόφου Κουτσούμπα, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πάλη στα χρόνια ’40-’49 μάς δείχνει πόσο σημαντικό είναι να παλεύεις ενάντια στους νόμους του κράτους που δεν είναι δικό σου κράτος… Δεν θρηνολογούμε για τους χαμένους αγώνες τού χθες. Τους αντιμετωπίζουμε ως προεόρτιο των νικηφόρων αγώνων του μέλλοντος».

Δεν ξέρω τι άλλο έπρεπε να πει ο σύντροφος για να εξοργισθεί ο επιλεκτικώς οξύθυμος κ. Δένδιας. Εκτός και αν το Νεστόριο κείται μακράν. Όχι, σύντροφοι συμπολίτες, αυτή δεν ήταν γιορτή μίσους. Όχι, εδώ δεν είχαμε αναμόχλευση παθών. Εδώ τιμήθηκαν οι αγωνιστές του τιμημένου ΚΚΕ.

Δεν ξέρω αν στο μουσείο εκτίθενται και τα πρωτοποριακά για την εποχή χειρουργικά εργαλεία, που ήταν κατάλληλα για εγχειρήσεις χωρίς αναισθητικό (πάνω απ’ τα ρούχα…), όπως αυτά που χρησιμοποίησε ο Μακαρώνας για την Ελένη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανεξέλεγκτος ο Ράμα, έρχεται στην Αθήνα με σχέδιο ανωμαλίας!

Απερίγραπτο το θράσος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, το οποίο εντείνεται από τις επιλογές του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

More Articles Like This