Μια αθηναϊκή κωμωδία

Must Read

Η δημαρχία Μπακογιάννη είναι… συλλεκτική. Να κατοχυρώσουμε δικαιώματα διότι κάποτε θα γυριστεί ταινία στο Χόλιγουντ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Κι εκεί που λες δεν έχει παρακάτω, δεν μπορεί να γίνει κάτι πιο ξεκούδουνο, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος τόσο άσχετος με τις ανάγκες μιας πόλης σε τόσο σημαντική θέση, έρχεται ο κληρονόμος ψήφων Κώστας Μπακογιάννης και σαρώνει όλα τα ρεκόρ, ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, περνά τον πήχη όλο και πιο κάτω – τόσο, που σε λίγο καιρό αναμένεται να ανοίξει τούνελ.

Η Αθήνα είναι μια πόλη πενταβρόμικη. Στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου βρομάει ούρα και κόπρανα. Οι τοίχοι, σχεδόν όλοι, είναι γραμμένοι με συνθήματα και βαμμένοι με γκράφιτι και ταγκαρίσματα. Η πλειονότητα των ανθρώπων που βλέπεις σου θυμίζουν τόπους όπως το Καράτσι, το Ναϊρόμπι, η Σαϊγκόν, το Νέο Δελχί, η Καμπούλ. Οταν δύει ο ήλιος, δεν είναι σώφρων επιλογή να τριγυρνάς μόνος σε μια ευρύτατη ζώνη – από Ομόνοια μέχρι τα Ανω Πατήσια κι από τα στενά των Αμπελοκήπων μέχρι την πλατεία Αμερικής.

Κι ο Κώστας Μπακογιάννης τι έκανε για όλα αυτά; Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, που πήγε… περίπατο μέχρι τον αγύριστο, τα παρτέρια με τα φυτά που ξεράθηκαν, την Πρωτοψάλτη σε καρότσα ημιφορτηγού να τραγουδάει στον μπάρμπα του δημάρχου στο Μαξίμου (τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ντε), ο εκλεγμένος γόνος είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει… ιαπωνικό κήπο στο Παγκράτι! Ναι, δεν πρόκειται περί πλάκας, αλλά περί κωμικοτραγικής πραγματικότητος.

Η Ελένη Παπαδοπούλου, που αρθρογραφεί στη «δημοκρατία» και δίνει λυσσώδη αγώνα να επιβιώσει στον τόπο της, την Αθήνα, έγραψε στο διαδίκτυο για την ιδέα του δημάρχου: «Αυτός ο Μπακογιάννης δεν σταματά να μας διασκεδάζει. Εφτιαξε ιαπωνικό κήπο στο Παγκράτι, έβαλε και μία γκέισα να μοιράζει φοντάν και έβγαλε φωτογραφίες και δελτίο Τύπου.

Συγγνώμη, Παγκράτι, αλλά ερχόσαστε δεύτεροι. Καθότι εμείς στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα έχουμε εγκαινιάσει εδώ και πολλά χρόνια τον αφγανικό κήπο, τον σομαλικό κήπο, τον αφρικανικό κήπο και τον τσαντιροκήπο, ένα pot pourri κήπων, με μία εσάνς ασιατικών μπαχαρικών και αφρικανικών μουσικών ταμ ταμ με ολίγον από Ρομά couleur locale. Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι».

Όλοι εμείς που δεν μας αρέσει το σκηνικό ας το θυμηθούμε την ημέρα των εκλογών και ας πράξουμε κάτι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή αξιωματικών της ΕΛΑΣ προς κυβέρνηση και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον θάνατο του 31χρονου

Εξοργισμένοι είναι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τον θάνατο του 31χρονου Αγαθάγγελου, του ειδικού φρουρού που έχασε την...

More Articles Like This