Η ιδιότητα του ανθρώπου είναι υπέρτερη όλων

Must Read

Την Πέμπτη το πρωί μία γυναίκα πυροβόλησε εξ επαφής τον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της στο Χαλάνδρι, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα. Δεν τον πυροβόλησε γιατί είναι άνδρας.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Τον πυροβόλησε γιατί, όπως υποστήριζε, δεν της επέτρεπε να δει το 12χρονο παιδί της, καθώς της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Για οποιονδήποτε λόγο δεν αφαιρείς ποτέ ζωή ανθρώπου.

Κάνω αυτή την εισαγωγή και λαμβάνω εξαρχής αυτή την ξεκάθαρη θέση για έναν απλό λόγο: Γιατί όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας. Δεν θεωρώ ανδροκτονία την απόπειρα αφαίρεσης της ζωής του οφθαλμιάτρου. Τη θεωρώ κοινωνιολογικώς συζυγοκτονία και νομικώς απόπειρα ανθρωποκτονίας. Διότι η ιδιότητα του ανθρώπου είναι υπέρτερη όλων. Περιλαμβάνει και την ιδιότητα του φύλου, αλλά και την ιδιότητα του συζύγου. Το περιστατικό αυτό, είτε είναι το μόνο είτε παρ’ ελπίδα ακολουθήσουν και άλλα στους βίαιους καιρούς μας -εύχομαι όχι-, δείχνει πόσο άτοπη είναι η ιδεολογική συζήτηση που έχει αρχίσει για τις λεγόμενες «γυναικοκτονίες», οι οποίες αποδίδονται στη φυσική ρώμη ενός εκάστου ανδρός. Και στο μίσος του για το έτερο φύλο.

Το έγκλημα, ως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεται δύναμη. Υπάρχουν και άλλα μέσα. Κατά συνέπεια, καταρρίπτεται ο μύθος της αδύναμης γυναίκας, η οποία υποκύπτει στην ισχύ του αψίκορου άνδρα. Ενας πυροβολισμός εξ επαφής φθάνει. Και ο άνδρας μπορεί να αφαιρέσει ζωή και η γυναίκα μπορεί και οι έφηβοι μπορούν. Ολα είναι δυνατά, δυστυχώς, όπως προκύπτει από μια απλή ανάγνωση του αστυνομικού δελτίου.

Αλλά ιδεολογικό παιχνίδι πάνω στο φύλο είναι δύσκολο να στηθεί. Και όσοι αρνούνταν να το καταλάβουν θα το κατανοήσουν τώρα. Είμαι βέβαιος ότι το περιστατικό του Χαλανδρίου με θύμα έναν άνδρα, καθώς και τα αντίστοιχα εννέα περιστατικά του 2021 με θύματα γυναίκες θα προβληματίσουν την αγαπητή Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σπεύδει να προβεί σε δηλώσεις κάθε φορά που καταγράφεται τέτοιο βίαιο περιστατικό.

Επιμένοντας στον όρο «γυναικοκτονία» αντί του όρου «συζυγοκτονία» ή, ακόμη ακριβέστερα, «ανθρωποκτονία». Βαδίζει κανείς πάνω σε τεντωμένο σχοινί όταν επιχειρεί να επιβάλει με το ζόρι νέα γενιά δικαιωμάτων ή νέα γενιά ποινικών αδικημάτων όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί του. Και τον διαψεύδει. Το αυτό ακριβώς συμβαίνει με το κίνημα #ΜeΤoo. Φιλοξενεί σε δεξιώσεις σύμβολα που είναι δυνατόν να καταρρεύσουν από τη μια στιγμή στην άλλη, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του σωματείου τους για την παράλειψη της πρόσκλησης του ιδίου.

Γνωρίζει άριστα η κυρία Πρόεδρος τι εννοούμε. Αλλά δεν είναι η στιγμή για τέτοια. Προέχουν η καταλλαγή, η ψυχραιμία και η τολμηρή αναθεώρηση. Θα επανέλθουμε στον κατάλληλο χρόνο. Τώρα επείγουν άλλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δήλωση Μπάιντεν – Νέα εκτόξευση πυραύλων βλέπουν οι ΗΠΑ

«Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής μου ασφάλειας για ενημέρωση σχετικά με τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ....

More Articles Like This