«Πολυτεχνείο 1973»

Must Read

Μέρες ετοιμαζόμουν να πάω στο Πολυτεχνείο, να συμμετάσχω στην πορεία και να καταθέσω στεφάνι στη μνήμη της Ηλένιας, του Ορέστη απ’ τον Βόλο και της Μαρίας απ’ τη Σπάρτη, οι οποίοι ως γνωστόν σκοτώθηκαν μέσα την αυλή του φθινόπωρου, πίσω απ’ τα πετρωμένα στάχυα του καλοκαιριού, δηλαδή μέσα στο Πολυτεχνείο.

Είχα παραγγείλει στεφάνι, είχα βγάλει από την ντουλάπα το χακί αμπέχονο, που φόραγα τότε στους αγώνες και του είχα ανοίξει μια τρύπα στο μανίκι να φαίνεται σαν σφαίρα, όταν έρχεται στο σπίτι ο φίλος μου ο Αργύρης και μου δίνει συντετριμμένος το βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη «Τα ντοκουμέντα του Πολυτεχνείου», που μοίρασε προχθές η «δημοκρατία».

Έκατσα και το διάβασα και απογοητεύτηκα. Ούτε νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο ούτε ομαδικοί τάφοι ούτε άρματα να λιώνουν φοιτητές και αστυνομικοί να ξεκοιλιάζουν διαδηλωτές. Και πάν’ απ’ όλα μία κοινή συνέντευξη του τότε υπιλάρχου Μιχ. Γουνελά, επικεφαλής του άρματος και του Κυριάκου Σταμέλου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής, σκέτη απογοήτευση. Πέταξα το αμπέχονο και θα καταθέσω το στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φρίκη στο Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Στιγμές απόλυτου πανικού εκτυλίχθηκαν στο Μαρούσι, τα ξημερώματα, όταν δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια έξω από νυχτερινό κέντρο, με...

More Articles Like This