Ο Κυριάκος μπέρδεψε τη ΜΕΘ με τη… ΔΕΘ!

Must Read

Η Νέα Δημοκρατία, που «λοιδορούσε» το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήταν εκείνη η οποία ως αντιπολίτευση στήριξε τον ιδιωτικό τομέα, και σε αυτό το μέγα θέμα ζωής, διαπίστωσε την τεράστια αξία του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ούσα πλέον κυβέρνηση.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Δυστυχώς όμως, από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησε η επίθεση του Covid-19 στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν έπραξαν τίποτα ουσιαστικά για να μη φτάσει η Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Δηλαδή με ασθενείς να νοσηλεύονται σε «συνθήκες Covid» εκτός ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία! Το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ήταν συγκλονιστικό. Η κατάσταση είναι ανατριχιαστική και η ζωή συνανθρώπων μας κρέμεται από μία κλωστή. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ πλέον δεν μπορούν να αρνηθούν την πραγματικότητα.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες στα νοσοκομεία. Και καθημερινά στήνονται «πρόχειρες ΜΕΘ» σε διάφορες αίθουσες, με όποια -τεράστια- επικινδυνότητα αυτό συνεπάγεται.

Προσέξτε: Μιλάμε μόνο για ασθενείς Covid-19. Σκεφτείτε όμως ότι καθημερινά προκύπτουν ανάγκες εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πασχόντων από άλλες ασθένειες. Το πιο σύνηθες: από ένα τροχαίο.

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν βρίσκεται στα όρια της ασφυξίας, αλλά τα έχει ήδη ξεπεράσει. «Πρόχειρες ΜΕΘ» στημένες παντού εντός νοσοκομείου είναι εκτεθειμένες στις λοιμώξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι συνάνθρωποί μας μοιάζουν σαν να βρίσκονται μπροστά σε κάννες όπλων. Τέτοιος είναι ο βαθμός επικινδυνότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έλεγε πριν από πολλούς μήνες ότι «βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι» εξόδου από την πανδημία, είναι ο πρωθυπουργός που έχει μπερδέψει τη ΜΕΘ με τη… ΔΕΘ!

Νομίζει ότι όλα γίνονται-λύνονται με την επικοινωνία και τα «μαϊμού» ρεπορτάζ.
Θαρρεί πως κάθεται άνετα μπροστά από τα μικρόφωνα της Εκθεσης και… διαφημίζει στον Τύπο την πραμάτεια της κυβέρνησής του. Μια πραμάτεια η οποία μέχρι σήμερα έχει «αποτέλεσμα» σχεδόν 17.000 νεκρούς συμπατριώτες μας!

Ο καθημερινός αριθμός θανάτων έχει φτάσει τους 70! Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ φανερώνουν ότι αυτό το κύμα της πανδημίας είναι το πιο δυνατό και χτυπάει τη χώρα σαν τσουνάμι. Αλλά ο Μητσοτάκης του «τελευταίου μιλίου» έπειτα από 20 μήνες μάχης με τον κορονοϊό άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο. Ακόμη και οι προσφερθείσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό να λειτουργήσουν.

Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της λεζάντας. Αυτός που, όπως συμβαίνει στη ΔΕΘ, θέλει να έχει μπροστά του από πριν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να δίνει ένα «σόου» που θα προβάλλεται από τα αγαπημένα ΜΜΕ. Η ουσία όμως είναι στις ΜΕΘ. Εκεί δίνεται καθημερινά η μεγάλη μάχη. Η μάχη ζωής των απλών ανθρώπων που χτυπημένοι από Covid-19 προσπαθούν να βρουν τη φροντίδα που δικαιούται κάθε φορολογούμενος πολίτης, αλλά δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών καταλήγουν σε ράντσα εκτός Μονάδας!

Στο προηγούμενο σημείωμά μου σε τούτη τη γωνιά είχα μιλήσει για την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς σε αυτή τη μάχη. Όμως αυτό είναι ανεξάρτητο από τις ευθύνες μιας ολόκληρης κυβέρνησης, η οποία έχει επιλεγεί από τον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία. Γιατί δεν έπραξαν, εδώ και 20 μήνες, όσα έπρεπε ώστε να θωρακίσουν το ΕΣΥ.

Πρέπει να ντρέπονται όποτε ακούνε ότι ένας συνάνθρωπός τους νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με «συνθήκες ΜΕΘ». Και κάθε φορά που κάποιος Ελληνας χάνεται κάτω από τέτοιες συνθήκες, αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Καλλιάνου: Έδωσαν χρήματα στον γιατρό και μετά του τα ζήτησαν πίσω – «Ο Άδωνις να πει την αλήθεια»

Ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και κυβερνητικοί μαρτυράνε δίχως ξύλο τα κακώς κείμενα επί Μητσοτάκη! Δεν έχουν τέλος...

More Articles Like This