Ιερότητα της οικογένειας

Must Read

Καταρχάς να δηλώσω την ξεκάθαρη θέση μου: πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν σχολείο τουλάχιστον εννέα έτη, όπως ορίζει και το άρθρο 16 του Συντάγματός μας.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Είμαι εντελώς αντίθετος στην επιλογή για ατομική εκπαίδευση κατ’ οίκον -και όχι σε σχολείο-, όπως είναι η θέση κάποιων ακραίων ελευθεριακών (Libertarians), που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να αποκοινωνικοποιούν το τέκνο τους με τέτοιες νοσηρά ατομικιστικές μεθόδους. Επίσης είμαι ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών, όπως ακριβώς ορίζει η επιστημονική μας κοινότητα.

Με μεγάλη μου λύπη διάβασα για ένα οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε πολύτεκνη, εξαμελή οικογένεια στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, οι γονείς, που είναι ανεμβολίαστοι και ιδεολογικά πολέμιοι των μέτρων που επιβάλλει η Πολιτεία, αρνούνται να στείλουν τέσσερα από τα έξι παιδιά τους σχολείο, επειδή δεν επιθυμούν να φορέσουν μάσκα ούτε να υποβάλλονται σε τακτικά self tests για τον κορονοϊό. Οι συγκεκριμένοι πολύτεκνοι Ελληνες γονείς θεωρούν ότι βάλλονται ανθρώπινα δικαιώματά τους και πως θίγεται η αξιοπρέπειά τους. Το κράτος ως αντίδραση έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, με απειλή για άρση της κηδεμονίας των παιδιών (!) από τους γονείς τους, επειδή δεν τα στέλνουν σχολείο.

Έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας αυτή την αιωρούμενη απειλή. Ποιος σκληρός άνθρωπος, έχοντας την απόλυτη ισχύ του κράτους, απειλεί μια οικογένεια ότι θα τη διαλύσει και θα της πάρει τα παιδιά; Το άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρει ρητά πως, όχι μόνο όλες οι οικογένειες στην επικράτεια, αλλά ειδικά οι πολύτεκνες φαμίλιες χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας από την Πολιτεία.

Αυτό εννοούν οι κρατικοί λειτουργοί με τον όρο «ιδιαίτερη φροντίδα», όταν απειλούνται άξιοι γονείς που έχουν έξι παιδιά ότι θα τα χάσουν; Επίσης, το Σύνταγμά μας στο άρθρο 25 αναφέρει ρητά πως ισχύει η αρχή της αναλογικότητας.

Πού εντοπίζεται το «ανάλογο» όταν χιλιάδες οικογένειες Αθίγγανων σε όλη τη χώρα μας δεν στέλνουν λόγω νομαδικής κουλτούρας τα παιδιά τους στο σχολείο και η Πολιτεία αδρανεί εντελώς σε αυτό το γεγονός; Εκεί γιατί δεν επεμβαίνει ποτέ ο εισαγγελέας;

Το κράτος δεν πρέπει να εξασκεί την αυστηρότητά του στους Ελληνες πολύτεκνους γονείς των Σερρών, ούτε να χρησιμοποιεί ψυχολογική ανείπωτη βία (υπέρμετρη βία είναι η απειλή προς γονέα ότι θα του αφαιρέσεις τα παιδιά του). Ας χρησιμοποιήσει τους κοινωνικούς λειτουργούς και να προσεγγίσει με την κατάλληλη λεπτότητα το όλο θέμα, με συμβουλευτικό και ήπιο τρόπο.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, τις κρύβουν;

Ο λάτρης των υποκλίσεων Γιώργος Γεραπετρίτης, που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται ότι κάτι ξέρει παραπάνω...Και αυτό το παραπάνω στη...

More Articles Like This