Παρασκευή 18/6/2021

Παιχνίδια (!) με τους Κούρδους πρόσφυγες

Ενώ στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής αναφερθήκαμε στην εμπλοκή του προέδρου της Τουρκίας σε δολοφονίες 200 Κούρδων, όπως κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός και στενός συνεργάτης και φίλος του, Αχμέτ Νταβούτογλου, σήμερα έρχονται νέες αποκαλύψεις για το τουρκικό κράτος που είναι βουτηγμένο ως τον λαιμό στην ισλαμική τρομοκρατία.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Η ιστοσελίδα Τούρκων αντιφρονούντων που διαφεύγουν στο εξωτερικό nordicmonitor.com φιλοξενεί άρθρο του Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ (Abdullah Bozkurt) που συνοδεύεται από ντοκουμέντα σύμφωνα με το οποίο η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), με εντολή του διοικητή της Χακάν Φιντάν, φιλοξένησε ως VIP τον εμίρη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, Ιλχαμί Μπαλλή (Ilhami Bali), ο οποίος είναι διαπιστωμένα υπεύθυνος για τον φόνο 184 απλών πολιτών, Κούρδων στην πλειονότητά τους.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που παραθέτει ο συγγραφέας του άρθρου, ο Ιλχαμί Μπαλλή, που καταζητείται με ερυθρό δελτίο, φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Anadolu» της Άγκυρας τουλάχιστον για τρεις ημέρες και είναι ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ντιγιαρμπακίρ, στο Σουρούτς, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Άγκυρας και στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Όλες αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν στα όρια της τουρκικής επικράτειας από τις 7 Ιουνίου ως την 1η Νοεμβρίου 2015, την περίοδο που καταγγέλλει επίσημα ο Νταβούτογλου ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιήσουν την ισλαμική τρομοκρατία εναντίον των Κούρδων, για να κερδίσει το κόμμα του τις πρόωρες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Ο Μπόζκουρτ στο άρθρο του αναφέρει ότι σύμφωνα με Δελτίο Πληροφοριών της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο παραθέτει, ο εμίρης του Ι.Κ. φιλοξενήθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου 2016, και κατά τη διάρκεια της παραμονής του δεν του επιτράπηκε η έξοδος από το ξενοδοχείο. Σε όλη τη διάρκεια της διαμονής του στην Τουρκία και της παραμονής του στο ξενοδοχείο τον συνόδευαν ο υπεύθυνος Συρίας της ΜΙΤ Σερχάτ Αλμπαϊράκ (κωδική ονομασία) και ο μεταφραστής από το Γραφείο Ιράκ Αχμέτ Οζτσελίκ. Στη διάρκεια της παραμονής του τον επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον διευθυντή Ειδικών Επιχειρήσεων της ΜΙΤ Ιλχάν Καγιά.

Στο άρθρο υπάρχουν και εννιά αριθμοί κινητών τηλεφώνων τουρκικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσε από το 2012 ως το 2016, κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι παρακολουθούσαν όλες τις συνομιλίες και τις κινήσεις του.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο εμίρης του Ι.Κ. ήταν τόσο σημαντικός, που καταζητούνταν από την Τουρκία, και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του το τουρκικό κράτος έδινε 4.000.000 λίρες Τουρκίας.

Τα εγκλήματα αυτά τα αναφέρουμε για δύο λόγους.

Ο ένας είναι για να παραδειγματιστούμε και να μάθουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε, ήγουν με ένα αδίστακτο καθεστώς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δολοφονήσει εκατοντάδες πολίτες του, πόσο μάλλον πολίτες άλλης χώρας.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί δέχτηκαν πιέσεις από τον Ερντογάν, αυτόν που διέταξε τις δολοφονίες εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, Κούρδων πολιτών της Τουρκίας και της Συρίας, αφού καθοδηγούσε τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. και τους έστρεφε εναντίον των Κούρδων, να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο, το οποίο εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί Κούρδους και αριστερούς από την Τουρκία, που σάπισαν για πολλά χρόνια στις τουρκικές φυλακές, βασανίστηκαν άγρια, βιάστηκαν…

Φιλοξενεί Κούρδισσες που βιάστηκαν, εξευτελίστηκαν ενώπιον ολόκληρου του χωριού τους, που αναγκάστηκαν να φάνε κοπριές ζώων ενώπιον όλης της κοινότητας, που είδαν τα χωριά τους, τα σπίτια τους να πυρπολούνται εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό, που είδαν τα αδέλφια και τους πατεράδες τους να κατακρεουργούνται από το τουρκικό κράτος και παρακράτος, απλά γιατί είναι Κούρδοι.

Τη δεκαετία του 1990 το τουρκικό κράτος έκαψε διαπιστωμένα 4.000 χωριά στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί θεώρησε ότι αν καταστρέψει τα χωριά οι Κούρδοι αντάρτες που κυριαρχούσαν στα βουνά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιάζονται για τα χρειώδη, τρόφιμα, ενδύματα κ.λπ., από τα χωριά τους.

Ορισμένοι από αυτούς τους βασανισμένους, κατακρεουργημένους και βιασμένους Κούρδους και Κούρδισσες, μαζί με αριστερούς της Τουρκίας, που βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν απλά γιατί ήταν αριστεροί, φιλοξενήθηκαν για δεκαετίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο.

Αυτό το κέντρο ήταν κάρφος στον οφθαλμό του Ερντογάν και ζήτησε από τους Έλληνες πρωθυπουργούς να το κλείσουν.

Οι προηγούμενοι αντιστάθηκαν.

Τώρα μαθαίνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή να κλείσει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο.

Ήδη έχουμε στην πλάτη μας ως Ελλάδα την προδοσία του Οτζαλάν, η οποία κατατρύχει τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη, και αυτό θα γίνεται μέχρι το φυσικό του τέλος.

Ελπίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το ξανασκεφθεί, γιατί να είναι σίγουρος ότι αν τελικά κλείσει το Λαύριο θα εξασφαλίσει περίοπτη θέση στον κατάλογο των ανθρώπων που έβλαψαν και ντρόπιασαν την Ελλάδα.

Δεν είναι υπόθεση των Κούρδων και των αριστερών της Τουρκίας, είναι υπόθεση της ηθικής υπόστασης και της εικόνας της πατρίδας μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ