16/1/2022

Ο πραγματικός φασισμός στα ΑΕΙ

Δημοσιευση:

Το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου μια παρέα φοιτητών συναντήθηκε στην ανατολική πλευρά του Φυσικομαθηματικού της ΣΘΕ στη Θεσσαλονίκη για να παίξει ένα παιχνίδι με κάρτες, που λέγεται «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», κάτι που κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα τις Τρίτες και τις Παρασκευές από το 2015 ως σήμερα.

  • Από τον ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*

Από ό,τι καταλαβαίνω, από όσα διάβασα, είναι μια καθαρά ψυχαγωγική δραστηριότητα, χωρίς κανένα πολιτικό ή κομματικό χρώμα, όπου συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες σχολές. Αυτή δε η δραστηριότητά τους, καθ’ όλα θεμιτή, είναι γνωστή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και στους φύλακες. Σε κείμενο-ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, οι φοιτητές Αστέρης Κεχαγιάς, Τάσος Γελαστόπουλος και Άγγελος Ματλάς κατήγγειλαν τα εξής απίστευτα για την εκτός ΑΕΙ κοινωνία, αλλά δυστυχώς καθημερινότητα στη δυστοπία της Ανώτατης Παιδείας, όπου ο φασισμός έχει μόνο ένα χρώμα, κόκκινο, με λίγο μαύρο λόγω «αντιεξουσιαστών» τραμπούκων, που έχουν τελικά όχι μόνο χρωματολογική συγγένεια με τους Εθνικοσοσιαλιστές (ναζί). Θυμίζω πως κόκκινο ήταν το φόντο της χιτλερικής σημαίας με μια μαύρη σβάστικα στο κέντρο.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, λοιπόν, που έπαιζαν το παιχνίδι το βράδυ εκείνο δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από «αντιεξουσιαστές» με καλυμμένα χαρακτηριστικά, και συνέβησαν τα εξής ωραία και προοδευτικά, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Οπως τα παιδιά κάθονταν κυκλικά στο δάπεδο και έπαιζαν το παιχνίδι, περίπου 30 τραμπούκοι, φορώντας κουκούλες και γάντια, τους περικύκλωσαν αποκλείοντας κάθε οδό διαφυγής. Το περιστατικό θύμιζε μπλόκο των SS, διότι οι ματσουλαραίοι άρχισαν να φωνάζουν στα παιδιά «μην τυχόν και σηκωθεί κανείς για να φύγει», ενώ στη συνέχεια μια δεσποσύνη εκ των κουκουλοφόρων έβγαλε μια λίστα με τα ονόματα των φοιτητών που είναι οι διαχειριστές της ομάδας του παιχνιδιού στα κοινωνικά δίκτυα, στο facebook, και διάβαζε δυνατά τα ονόματά τους απαιτώντας από τους έντρομους και περικυκλωμένους φοιτητές και τις φοιτήτριες να τους υποδείξουν ποιοι είναι. Ελειπε μόνο κάποιος κουκουλοφόρος δοσίλογος με κουκούλα να περιφέρεται ανάμεσα στους… κρατούμενους φοιτητές και να δείχνει με το δάχτυλο, λέγοντας «Das, Palermo»!

Βρήκαν τον έναν από τους τέσσερις και τον έδειραν, όπως δέρνουν φυσικά οι φασίστες, ως αγέλη, πολλοί εναντίον ενός.

Οι τραμπούκοι επικαλούνταν κάποιο περιστατικό με έναν πυροσβεστήρα. Αρχισαν να δέρνουν και άλλους, διότι από τα συμφραζόμενα απεδείχθη ότι επρόκειτο για ένα είδος λιντσαρίσματος-αναρχοανάκρισης, καθότι οι λεγάμενοι πίστευαν ότι οι παίκτες του παιχνιδιού ήξεραν ποιος είχε χρησιμοποιήσει πριν από ημέρες πυροσβεστήρα κατά κάποιου, μάλλον συντρόφου τους, και τους έδερναν για να ομολογήσουν ποιος το έκανε. Ητο μια μορφή εξωδικαστικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ματαίως οι δερόμενοι φοιτητές έλεγαν στα καλόπαιδα πως δεν είχαν ιδέα περί τίνος επρόκειτο. Οι κουκουλοφόροι τούς έλεγαν πως ξέρουν πού μένουν, πως αν πουν τίποτα στην Αστυνομία για αυτό που έγινε, θα τους βρουν και θα τους σκοτώσουν ή θα «μαζεύετε τα δόντια σας από κάτω». Ενας δε από αυτούς τους γενναίους, προφανώς φτιαγμένος από τη φάση και την αδρεναλίνη τού να δέρνεις τρομοκρατημένα αγόρια και κορίτσια, είπε «έχουμε καιρό να δείρουμε, οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σε σας»!

Έκαναν δε και έλεγχο στο κινητό του διαχειριστή της ομάδας που ήταν εκεί, αφού τον ξυλοφόρτωσαν. Ατυχώς, ήρθε ανύποπτος άλλος ένας από τους διαχειριστές της ομάδας του παιχνιδιού και υπέστη το ίδιο λιντσάρισμα, με ερωτήσεις ανάμεσα στο κλοτσομπουνίδι για τον περιβόητο πυροσβεστήρα. Μάλιστα, όπως γράφουν στο κείμενο-καταγγελία τους τα παιδιά, «μια κοπέλα μάλιστα απ’ αυτούς ήρθε μπροστά του και τον ρώτησε “αν σου δώσω μια, θα θυμηθείς;”, με τον φίλο μου να της απαντάει “όχι, αφού δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε”. Η κοπέλα τότε τον χτύπησε εν ψυχρώ και έπειτα τον ξαναρώτησε “αν σου δώσω άλλη μια, μήπως θα το θυμηθείς τώρα;”, ο φίλος μου απάντησε ξανά “όχι” και η κοπέλα τον ξαναχτύπησε». Κατήγγειλαν επίσης πως οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι, ενώ έδερναν κάθε φορά κάποιον 4-5 μαζί (είπαμε, «αντρίκεια»!), τους είπαν: «Εσείς παίρνετε άδεια απ’ την Κοσμητεία για να έρχεστε στο πανεπιστήμιο, κι αυτό δεν μας αρέσει, γιατί δεν αναγνωρίζουμε τον κοσμήτορα». Και είπαν ακόμη στα θύματά τους ότι δεν θέλουν να τους ξαναδούν στη σχολή ποτέ, ότι τους ανήκει και δεν έχουν θέση εκεί. Σε φοιτητές το έλεγαν αυτό! Ως δε οπαδοί της ισότητας, έδειραν αδιακρίτως και κορίτσια, ενώ ενδιαφέρον είναι πως αρκετοί από τους τραμπούκους ήταν γυναίκες.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης μετά ξύλου, αντιεξουσιαστική άσκηση… εξουσίας α λα ναζί και KGB από τα Lidl, ρωτούσαν τους δερόμενους αν είχαν «μπάτσους» στις οικογένειές τους, τι ψηφίζουν και έλεγαν συνέχεια πως το «το πανεπιστήμιο καίγεται αυτό το διάστημα και μπορεί να μπουν μπάτσοι μέσα, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα».

Ακολούθως, τους… απέβαλαν από το πανεπιστήμιο, βάζοντάς τους στη μέση και συνοδεύοντάς τους σαν φρουροί.

Στο κείμενό τους οι φοιτητές γράφουν μεταξύ άλλων: «Το να υπάρχει Αστυνομία, λοιπόν, στο πανεπιστήμιο δεν είναι ζήτημα πολιτικής ατζέντας, αλλά στοιχειώδους λογικής, ώστε να υπάρχει κάποιος τρόπος προστασίας απέναντι στην παραπάνω οργανωμένη εγκληματικότητα, διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Μέλη των κουκουλοφόρων αναφέρθηκαν εν τη ρύμη του λόγου σε πράγματα που έγιναν πριν χρόνια, δείχνοντας ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις μας. Και αναρωτιόμαστε τώρα: Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε; Να μην ξαναπατήσουμε στον πανεπιστημιακό χώρο για να μη μας βλάψει ο κάθε αυτόκλητος αφέντης του πανεπιστημίου; Να πάμε την επόμενη Τρίτη ξανά στο πανεπιστήμιο για να παίξουμε, δείχνοντας ότι δεν υποκύπτουμε στις απειλές και με ρίσκο να έρθουν ξανά και να μας κάνουν χειρότερα;»

Αυτά συνέβησαν σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στην περιουσία σας, διότι εσείς, εμείς, όλοι την πληρώνουμε, στα δικά σας παιδιά ή σε παιδιά που θα μπορούσαν να είναι δικά σας. Και είναι μόνο μια ψηφίδα της δυστοπίας στα πανεπιστήμια, όπου ο φασισμός είναι μόνον αριστερόστροφος. Δέρνονται φοιτητές, διδάσκοντες, χτίζονται πρυτάνεις, βανδαλίζεται δημόσια περιουσία. Καταλύεται κάθε ημέρα ο Νόμος. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, κ. Θεοδωρικάκο μια άοπλη Αστυνομία που θα κάνει διαλογισμό, εκπαιδευόμενη ώσπου να ρίξει μαύρο χιόνι και που θα περπατάει στις μύτες, μην ενοχλήσει τους τραμπούκους.

Χρειάζεται εδώ και τώρα να μπει η κανονική Αστυνομία παντού, να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και να συντριβούν οι κακοποιοί, εφαρμοζομένου του Νόμου αδιάκριτα, όπως σε κάθε σπιθαμή της επικράτειας. Αντί να κάνετε σεμινάρια για τα δήθεν «ειδικά δικαιώματα» των Ρομά και των ΛΟΑΤΚΙ, υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών. Η συντριπτική πλειονότητα όχι μόνον των φοιτητών, όλης της κοινωνίας, θα χαιρετίσει την -επιτέλους- εφαρμογή του Νόμου και της κοινωνικής ειρήνης, με συντριβή των φασιστών που λυμαίνονται την ανώτατη Παιδεία, και θα σας χειροκροτήσει.

* Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, www.neadexia.eu

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σενάριο “Αρμαγεδών” για τον βιασμό της αμερικανικής Δημοκρατίας…      

Γράφει η Ζέζα Ζήκου «Kαθώς ο λαός, από δικό του λάθος, έχασε την εμπιστοσύνη των...

Πριν και μετά

Για να δούμε, ρε σύντροφοι, τι έχουμε. Μάσκες. Πριν: Πετάξτε τις μάσκες, έλεγαν οι...

H ΝΔ δεν είναι πια δεξιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε δίνει ειδήσεις στις συνεντεύξεις του. Όχι στο «πιάτο».  Between the...

Χαράς Κοράνια…

Χαράς Κοράνια (τα Ευαγγέλια, παρακαλώ, σιγά σιγά να τα ξεχνάμε…) σε πρωινή εκπομπή, όπου...

Ψηφίσατε Βασιλακόπουλον!

Παρουσιάζουμε το σκεπτικόν της χρονιάς. Μπορεί σε γενικές γραμμές κάτι να σας θυμίζει, αλλά...

Το απύθμενο θράσος των γενοκτόνων

Στις 11 Ιανουαρίου 2022 έγινε παρουσίαση, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης -...

Οι δημοσιογράφοι φταίνε για τη Novartis;

Ειλικρινά, δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να καταλάβω το νομικό σκεπτικό πίσω από τις επιλεκτικές κλήσεις δημοσιογράφων...

Άλλη μια ερώτηση στην Βουλή για το radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ που όχι μόνο δεν απαντήθηκε αλλά «εξαφάνισε» και το radar

Για το radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ, εκτός των εκατοντάδων άρθρων που έχουν γραφτεί, έχουν...

Σεραφείδης και ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αποχαιρέτησε τον Σεραφείδη, κι έστειλε τα συλλυπητήρια προς την...

Πώς μπορεί να σωθεί ο Τύπος

Kαλό το διαδίκτυο, αλλά πολλοί κάνουν τον τζάμπα μάγκα με τον κόπο των άλλων....

Απελευθερώστε τα ΑΕΙ

Αυτό που συνέβη με τον καθηγητή που εδάρη εν ώρα μαθήματος από κουκουλοφόρους είναι...

Το χειρότερο δυνατό σενάριο

Στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές δεν θα συγκρουστούν μόνο κόμματα, ως φαίνεται. Θα...

20η Ευρω-επέτειος: αλήθειες και ψέμματα…

H «4η εξουσία» είναι ο «κέρβερος των συμφερόντων του λαού»... λέει ο Oυμπέρτο Έκο...

Ντούπου ντούπου…

Αυτή η ιστορία με τον αγωγό EastMed μού θυμίζει το πηγάδι του Μάκη Καρασίνη...

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα;

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Η ιστορική φράση του Παύλου Μπακογιάννη θα έλεγε κανείς...

Οι άγνωστες πτυχές του non paper των ΗΠΑ

Η αποκάλυψη (από τον Σωτ. Σιδέρη στο omegapress.gr) του non paper των ΗΠΑ για...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μιράντα Αθανασίου: «Το παιδί μας δεν γνωρίζει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός» λέει η πρώην σύντροφος του Μονογυιού

Σε κατάσταση σοκ η πρώην σύντροφος του επιχειρηματία με τον οποίο έχει μια κόρη 3,5 ετών

Ράκος στο νοσοκομείο η Αθηνά Κοντοπάνου – Ο γάμος με τον Τζώρτζη Μονογυιό το 2020

Το πιο σκληρό παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα στο ζευγάρι...

Νέα τραγωδία με τροχαίο στις Αχαρνές – Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 13χρονος!

Μια ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο, με νεκρούς έναν 18χρονο...

Νεκρή σε τροχαίο η σύζυγος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ! Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Συγκλονισμένη είναι η ποδοσφαιρική ΑΕΚ από την είδηση του...

Χαμός στο διαδίκτυο με ποιηματάκι που εμπνεύστηκε ο Δάντης κατά του πρωθυπουργού

«Έκρηξη» στο ελληνικό Twitter προκάλεσε η ποιητική αφιέρωση με...

Καταγγελία ομαδικού βιασμού στην Θεσσαλονίκη με εμπλεκόμενους «βαθύπλουτους» γόνους

Μία εξαιρετικά σκοτεινή ιστορία διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες με...

Τζώρτζης Μονογυιός: Η σύζυγός του δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί… – «Άκουσα τη σπαρακτική φωνή…»

Τι είπε ο αδελφός της Αθηνάς Κοντοπάνου - Φίλος Τζώρτζη: «Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας σε κανένα supercar»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ