21/1/2022

H Ντόρα στο γραφείο του Μητσοτάκη!

Δημοσιευση:

Δεν πέσαμε έξω, λοιπόν. Ορθώς καταγράψαμε τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της Ν.Δ.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ορθώς επισημάναμε την αίσθηση που διαμορφώνεται σταδιακώς στους πολίτες ότι η πορεία δεν είναι πλέον σταθερή, αλλά κυματώδης έως τρικυμιώδης. Οι αλλαγές άρχισαν από το κόμμα.

Ο κύριος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ήσαν ικανοποιημένοι από την απόδοση του γραμματέα του Γιώργου Στεργίου. Τοποθέτησαν έτσι στη θέση όπου κάποτε θήτευσαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και άλλοι τον νεαρό δικηγόρο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος επωμίζεται το βαρύ φορτίο της οργάνωσης σε τελική ευθεία προεκλογικής εκστρατείας. Ρίσκο.

Στην κυβέρνηση επίσης παρατηρούνται αρρυθμίες και όλα δείχνουν ότι ο Ιανουάριος θα σημάνει τον τρίτο ή τέταρτο ανασχηματισμό του Μητσοτάκη. Με στόχο περισσότερο εκλογικό, παρά κυβερνητικό. Στο Μαξίμου ειδικώς επισημαίνονται συντροφικά μαχαιρώματα -τελευταίο εις βάρος του Άκη Σκέρτσου-, ενώ ο περίφημος πρωινός καφές έχει «ξεχειλώσει» ως λειτουργία, λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων.

Χθες είχαμε ακόμη μία εξέλιξη: Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε την αδερφή του, βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, την εγκατέστησε στο προσωπικό γραφείο του στη Βουλή και της ανέθεσε στην πραγματικότητα τον συντονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κι εδώ φαίνεται ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση ούτε από τον γενικό γραμματέα, βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα ούτε από τον εξ απορρήτων του κυρίου Μητσοτάκη Γιώργο Μυλωνάκη. Έτσι μου λένε τουλάχιστον από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν υπάρχει το αυτό κλίμα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, ο οποίος έχει εξαιρετική σχέση με τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τώρα, γιατί η Ντόρα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, δέχτηκε να αναλάβει στην ουσία άτυπη γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με ευρύτερες εξουσίες και έχει ως σημείο αναφοράς το γραφείο πρωθυπουργού; Αυξημένη νομιμοποίηση δηλαδή; Οπως δοκιμάστηκαν οι σχέσεις τους στο παρελθόν -μετά τον αποκλεισμό της από την κυβέρνηση η Μπακογιάννη απομακρύνθηκε ψυχικώς από τον αδερφό της- και με δεδομένο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πρώην υπουργός, θα μπορούσε να πει εκατό φορές «όχι». Γνωρίζοντας τους χαρακτήρες, δεν είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Κυριάκος θα έκανε το ίδιο, αν βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση η πρωθυπουργός Ντόρα και του το ζητούσε.

Η απάντηση είναι ότι η Μπακογιάννη το κάνει γιατί είναι η μόνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. που έχει το κύρος να πείθει. Η απάντηση είναι ότι το κάνει γιατί τα πράγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. είναι επικίνδυνα. Όχι μόνο γιατί δύο τρεις τέσσερις βουλευτές που γνωρίζουν ότι δεν θα εκλεγούν με την απλή αναλογική «λοξοκοιτάνε» προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον Φαήλο Κρανιδιώτη και ποιος ξέρει πού αλλού. Είναι επικίνδυνα γιατί, όπως διαπιστώνει με δυσθυμία το Μαξίμου, η συντριπτική πλειονότης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει κηρύξει λευκή απεργία και δεν υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο!

Αποφεύγει να λαμβάνει τον λόγο και να υποστηρίζει αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις, όπως το πρόστιμο, δεν εμφανίζεται σε όλες τις ομιλίες του πρωθυπουργού, αποφεύγει τα τηλεοπτικά παράθυρα. Και το κυριότερο: Η Κ.Ο. είναι ρεαλίστρια. Φοβάται περισσότερο τον λαό παρά τους αποτυχημένους Ιαβέρηδες που περνούσαν κάποτε την ημέρα τους στο κόμμα ή στη Βουλή μετρώντας ποιοι βουλευτές αξιοποιούν τον «Σφυγμό της Ημέρας» του Μεγάρου Μαξίμου ή το «Breakfast» επιχειρημάτων που τους αποστέλλει κάθε πρωί ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ν.Δ. – πρόκειται για τα non papers που υποδεικνύουν τη γραμμή. Δεν αγχώνεται επίσης αν κάποιοι μετρούν ακόμη πόσες φορές είπαν το όνομα του πρωθυπουργού στις τηλεοπτικές τους παρεμβάσεις οι βουλευτές – σας βεβαιώ ότι και αυτό συνέβαινε στο παρελθόν.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αυξάνονται η αλαλία και η έλλειψη διάθεσης για τη σθεναρή υποστήριξη μέτρων που αποφασίζονται μακράν αυτών.

Ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος διαρκώς σε εγρήγορση, «έπιασε» το αρνητικό κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την επιβολή απαγόρευσης άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές σε υπουργούς (χαρακτηρίστηκε «λογοκρισία») και για τη νυχτερινή κατάθεση τροπολογιών που οι βουλευτές ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν ποιους αφορούν, ποιους βλάπτουν και ποιους ωφελούν.

Γι’ αυτό πήγε η Ντόρα εκεί, λοιπόν. Για να συμμαζέψει την κατάσταση. Και για να στείλει το μήνυμα ότι η οικογένεια είναι ενωμένη, άρα δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια κατά της ενότητας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Μπακογιάννη καλείται να εμπνεύσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχει πολλούς νέους και μητσοτακικούς βουλευτές, τους περισσότερους από ποτέ. Μόνο με το 1989 μπορεί να γίνει η σύγκριση. Αρα καλείται να διαχειριστεί βαθιά εσωτερική δυσαρέσκεια. Οι καραμανλικοί βουλευτές είναι ελάχιστοι και οι σαμαρικοί μάλλον προσεκτικοί. Κύκλους που κάνει η ζωή!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να είναι ιστορική ημέρα η 19η Ιανουαρίου 2022!

Η Τουρκία επεξεργάστηκε ένα δόγμα για να διεκδικήσει και να σφετεριστεί τις θαλάσσιες ζώνες...

Μια «Δεξιά» δίπλα στα τυριά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψώνισε ιδεολογία σε επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ. Οι μυρωδιές τού...

Stop, αυτό δεν θα γίνει εδώ

Η μόδα του wokisme αναφέρεται στην αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στις διακρίσεις που έχουν...

Ψωμί, παιδεία, μπαχαλαρία

Μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς τα μύρια όσα στην κυρία Κεραμέως. Δεν μπορεί, όμως, να...

Τα καλύτερα αεροπλάνα για τους καλύτερους

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τίθενται εκτός μικροκομματικής αντιπαράθεσης.Από τον ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*Η...

Η χώρα της «Καθημερινής»

Ο κόσμος τον οποίο «χτίζουν» οι πολυεθνικές και οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας δεν...

Ευπώλητα βιβλία, Γκόλφω και… Μπακάκης

Τώρα τις γιορτές, εκτός των άλλων, γνωστά βιβλιοπωλεία, καθώς και αρκετοί εκδοτικοί οίκοι, μας...

Ελλαδέζικη Τζαμαχιρία

Εξαφανιζόμεθα ως έθνος και χορηγοί της εξολόθρευσής μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, μέσω της...

Οι σερβιτόροι της εξουσίας

Στη μικρή κλίμακα βλέπεις τις παθογένειες της δημοκρατίας μας. Και διαπιστώνεις ποια είναι η...

Το αβγό του φιδιού

Είναι πρόδηλο ότι η θεσμική ελίτ του ριζωμένου ελλαδικού κατεστημένου εντέλλεται από τα υπερεθνικά...

Προϊούσα χυδαιότητα!

Μάταια προσπαθούν εμβληματικοί εκπρόσωποι της Αριστεράς να διαχωρίσουν τη θέση τους για το απαράδεκτο...

Μετά τον αγωγό EastMed χάνουμε και τον Χαφτάρ;

Ο απολογισμός της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το 2021 είναι θετικός, λόγω της Συμφωνίας...

ΚΥΤ Φυλακίου και Δημοσχάκης, Μανωλάκος κ.λπ.

Το κράτος του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να αδιαφορεί για τις μακροπρόθεσμες ζημιές που προκαλεί...

EastMed: Το ουτοπικό γεωπολιτικό powerplay του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπάρχει μια ύπουλη πλάνη που κυνηγάει την Ελλάδα: Η γεωπολιτική. Ο αγωγός EastMed (East...

Δημοκρατία και τριτοκοσμική φυλαρχία

Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί σαν τη Μεγάλη Βρετανία αν καταργήσουμε το πρωθυπουργικό ακαταδίωκτοΑπό...

Με ποιους είστε, κύριοι;

Ψάχνουμε να βρούμε τον εχθρό απέναντί μας. Καταγράφουμε κάθε μέρα τις «προκλητικές» δηλώσεις των...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Κατσαούνης: Ο αγρότης του Survivor κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Χειροπέδες στον Κατσαούνη λίγο πριν μπει στο «Survivor»

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Γκιώνης αδειάζει Τούνη για το «ροζ» video: Πληρώθηκε αδρά για να κλείσει το στόμα της

Όχι μόνο «αδειάζει» την Ιωάννα Τούνη για την ανάρτησή...

Γαμπρός στο φέρετρο ο Τζώρτζης Μονογυιός

Με το κοστούμι που φορούσε στον γάμο του οδηγήθηκε...

Στο… σφυρί τα γραφεία του Αλέξη Κούγια

Λίγα 24ωρα μετά τη σοβαρή καταδίκη του Αλέξη Κούγια...

Τα πιεστικά μηνύματα που έστελνε ο Μάνος Παπαδόπουλος σε κοπέλες για να πάνε στα πάρτι 

Στο φως βγαίνουν νέες καταγγελίες για την υπόθεση βιασμού...

«Πάγωσαν» οι τηλεθεατές με την εμφάνιση του Γιάννη Καλλιάνου στον Νίκο Ευαγγελάτο

Στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ