Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Έγινε της… δημοσκόπησης το κάγκελο

Must Read

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2021 η σφαλιάρα πήγε σύννεφο! Ήταν από τις σπάνιες, γι’ αυτό και τόσο «γοητευτικές» σε τούτη την κατατρεγμένη χώρα στιγμές, όπου ηττήθηκαν-κατατροπώθηκαν όλων των ειδών τα «συστήματα». Και μαζί τους τα πρόσωπα τα οποία κινούν τα νήματα και δημιουργούν τα «συστημικά» σιχάματα.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Στο πρωτοσέλιδό της η «δημοκρατία» έγραψε ότι ηττήθηκε «το κόμμα της Novartis». Θυμίζω ότι κατά τη διάρκεια της Κυριακής υπήρξαν καταγγελίες στελεχών του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά «παρεμβαίνουν στις εκλογές για να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα». Ας δούμε και το υπόλοιπο γαϊτανάκι της ήττας.

• Τεράστια κατραπακιά (και ενώπιον της κοινής γνώμης) υπέστησαν οι δημοσκόποι. Όλο το προεκλογικό διάστημα μας βομβάρδιζαν για το «σαφές προβάδισμα» του Ανδρέα Λοβέρδου. Κάθε «συστημικό Μέσο» αναδείκνυε τις δημοσκοπήσεις-ευαγγέλια. Λίγο έλειψε να βγάλουν ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και πως ο Λοβέρδος θα έκανε περίπατο του 100-0! Η γελοιοποίηση που υπέστησαν τη βραδιά των εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ. αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι ο κόσμος δεν «τσιμπάει» από τις πρακτικές τους. Διασκεδάζει, τις… απολαμβάνει και στο τέλος τις «μαυρίζει». Μαζί με τον εκλεκτό τους.

• Μέγιστη ήττα, φυσικά, και για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι από τα Μέσα τους πήγαν «σπρωχτό» τον Λοβέρδο προς την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά τελικά… κλαίνε μαζί του, έχοντας μείνει εκτός του δεύτερου γύρου. Στην πρώτη γραμμή ο «εν δυνάμει πρωθυπουργός» όπως συνηθίζουν άπαντες να τον αποκαλούν, γνωρίζοντας ότι μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λέει (και δεν πράττει)… πολλά πολλά! Ο λατρεμένος του «συστήματος», ο άνθρωπος που στο παρελθόν είχε δώσει… άριστα δείγματα ως συνταγματολόγος και ως υπουργός, εκείνος στον οποίο αφιερώθηκαν τόσα πρωτοσέλιδα, τόσα δελτία ειδήσεων και τόση… ευρωπροβολή, ο «ηγέτης του αύριο Ανδρέας Λοβέρδος», κατέρρευσε σαν πυργάκι στην άμμο. Τώρα απλώς θα του γυρίσουν την πλάτη οι μεγαλοεπιχειρηματίες και θα αναζητήσουν τον επόμενο που θα βαφτίσουν «δεκανίκι» του Μητσοτάκη.

Προφανώς η «σφαλιάρα» ήταν πολύ ηχηρή και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Τον πολιτικό «μέντορα» του Λοβέρδου, τον δημιουργό του «συστήματος Σημίτη», εκείνον που βρίσκεται πάντα πίσω από την κουρτίνα και κινεί τα νήματα. Γι’ αυτόν το γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο για την τελική εκλογή προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκονται ο Ανδρουλάκης και ο Παπανδρέου είναι μια τεράστια προσωπική ήττα. Τι να κάνουμε όμως; Κάποια στιγμή ξυπνούν και οι κοιμισμένοι. Και στέλνουν τους «σημιτισμούς» εκεί όπου τους αξίζει: στον κάδο της Ιστορίας.

• Άφησα τελευταίο τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και η δική του αγωνία για να εκλεγεί ο Λοβέρδος υπήρξε μεγάλη. Γνώριζε ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε η παραμονή στην εξουσία θα ήταν σίγουρη, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ. θα γινόταν το «πόδι στήριξης» της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη κυβέρνηση. Τώρα… χάθηκε αυτό το όνειρο. Ψάχνει το επόμενο! Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. από εδώ και πέρα στην πολιτική ζωή της χώρας, θα έχουμε πολλά να πούμε μετά την εκλογή του νέου προέδρου του. Για την ώρα, η πρώτη του «συνεισφορά» πάντως ήταν η περιθωριοποίηση Λοβέρδου και «συστήματος». Καθόλου μικρή υπόθεση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This