Δεν είναι πλέον η ανάπτυξη το πρόβλημα…

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Φέτος αποφάσισα να μην ακούσω την πρωθυπουργική ομιλία στο Βελλίδειο. Απλά και μόνο γιατί είναι εκτός θέματος.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Δεν αποτελεί πλέον κυρίαρχο θέμα για τη χώρα η πολυθρύλητη «ανάπτυξη» ούτε αν το σχέδιο του Κυριάκου θα τους χωρέσει όλους ή τους μισούς. Τα γεγονότα, δυστυχώς, μας έχουν ήδη ξεπεράσει. Και προκαλούν εντύπωση τα αμβλυμένα ανακλαστικά των πολιτικών μας και ειδικότερα μιας κυβέρνησης που μοιάζει βυθισμένη στη δική της εκδοχή «success story».

Για ποιο «success story» μιλάμε σε μια χώρα που δέχεται υβριδικό πόλεμο και χάνει μέρα με τη μέρα την εθνική της συνοχή και την εθνική της κυριαρχία; Δεν χρειάζεται να βγάλουν τον στόλο έξω οι Τούρκοι, αγαπητοί μου. Στέλνουν τα παιδικά φουσκωτά με τις στρατιές των «λάθρο» και καθαρίζουν. Ακόμη να το καταλάβετε;

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος με υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, η φετινή ΔΕΘ έπρεπε να ήταν αφιερωμένη στα συστήματα καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Ανιχνευτές ασφαλείας, κάμερες νυχτερινής όρασης, drones, ελικόπτερα και ό,τι άλλο μέσο αποτροπής ανεπιθύμητων επισκεπτών υπάρχει. Και αντί για τιμώμενη χώρα την… Ινδία, έπρεπε να έχουμε το Ισραήλ ή όποιο άλλο κράτος πρωτοπορεί στην αναχαίτιση του κύματος λαθροεισβολής αλλοθρήσκων.

Μην ξανακούσω για πρόσφυγες, κατατρεγμένους και άλλα παρόμοια ψυχοπονιάρικα. Υπάρχουν ασφαλώς και τέτοιοι. Όμως, μια ματιά να ρίξετε στις φωτογραφίες από τις καραβιές των μεταφερόμενων ισλαμοεποίκων θα αντιληφθείτε ότι οι μισοί από δαύτους δεν είναι Άραβες. Σχιστά μάτια, προτεταμένα μήλα και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της τουρανικής φυλής έχουν, από την οποία προέρχονται και οι Τούρκοι!

Δεν έχουν έρθει από τη Συρία οι σύγχρονοι Μογγόλοι εποικιστές, είναι το μόνο βέβαιο. Από το Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές ξεκινούν και εισρέουν στην Τουρκία, η οποία μετά τους μεταφορτώνει στα ακριτικά ελληνικά νησιά. Τόσο απλά.

Φέτος, μην ξεχνάτε, μας έφαγε το μελτέμι. Στην πρώτη καλοσύνη έφτασε ένα τάγμα από «λάθρο» στις ακτές της Μυτιλήνης. Έτσι, για πλάκα. Χωρίς να ανοίξει μύτη. Μια μικρή πρόγευση του τι μπορεί να ακολουθήσει.

Ο Ερντογάν μόλις προχθές το είπε: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε με την Ευρώπη. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας τους στείλουμε πεσκέσι». Και ήδη ξαπέστειλε 65.000 «πρόσφυγες» από τις δομές της Κωνσταντινούπολης προς τα παράλια…

Ξέρετε πόσους άλλους έχει να ξεφορτωθεί; Τέσσερα εκατομμύρια! Και μην περιμένετε να τους πάρει η χοντρή κυρία της Καγκελαρίας σπίτι της. Αυτά τελείωσαν το 2015.

Ο εκβιασμός του «σουλτάνου» προς την Ευρώπη είναι ωμός. Και πολύ χρήσιμος για τα συμφέροντα της χώρας του: «Ή με αφήνετε να μπουκάρω στη Συρία και να φτιάξω μια φαρδιά, τάχα μου, ζώνη ασφαλείας για να εγκαταστήσω ως ανθρώπινη ασπίδα 1.500.000 εκτοπισμένους του πολέμου (μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές) ή τους στέλνω στα παράλια για να βρουν τρόπο να σας επισκεφθούν».

Για τους υπόλοιπους 2.500.000 επίδοξους μετανάστες που «φιλοξενούνται» σε τουρκικό έδαφος απαιτεί πρόσθετα κονδύλια-μαμούθ. «Πληρώστε με για να τους κρατάω» είναι η φιλοσοφία…Για την περίπτωση της Ελλάδας οι «φιλοξενούμενοι πρόσφυγες» της Τουρκίας αποτελούν ένα πρόσθετο ασύμμετρο όπλο. Πεντακόσιους την ημέρα να μας στέλνει, μέσα σε δυο τρία χρόνια θα φθάσουν το μισό εκατομμύριο. Πάπαλα η πολυδιαφημισμένη «εθνική και θρησκευτική ομοιογένεια» της χώρας και φυσικά απόλυτη ανατροπή στα πληθυσμιακά δεδομένα των ακριτικών μας νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όπου ήδη η αναλογία μεταξύ «προσφύγων» και γηγενών έχει φτάσει το 1 προς 7!

Έτσι λοιπόν χάνεται η εθνική κυριαρχία, Κυριάκο, χωρίς να πέσει ντουφεκιά και να ανοίξει μύτη. Γι’ αυτό φωνάζει ο Κώστας Μουτζούρης, που πολεμήθηκε λυσσαλέα για το αξίωμα της Περιφέρειας, γι’ αυτό σου λέει ο υποστράτηγος Κωσταντινίδης να «σταματήσεις διά πυρός και σιδήρου τη λαθροεισβολή».

Κακά τα ψέματα. Ελάχιστη σημασία έχει πόσο έπεσε το ομόλογο, πόσα φωτοβολταϊκά θα φυτέψουν οι Γερμανοί στον κάμπο της Καρδίτσας και αν θα μας «δανείσουν» τα Μάρμαρα οι Βρετανοί. Αυτά είναι για να «τουιτάρουν» οι αυλικοί του Μαξίμου και να απαντούν οι συριζαίοι. Εδώ, όμως, χάνεται η πατρίδα. Και στα πανηγύρια για τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας που ετοιμάζει ο Κυριάκος κινδυνεύουμε μαζί με τα βεγγαλικά της Γιάννας να γιορτάζουν οι απέναντι την πρώτη αναίμακτη κατάληψη ελληνικών νησιών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων: Δυνάμεις ασφαλείας σε κάθε εκκλησία στη Γαλλία λόγω Πάσχα

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, καθώς διανύουμε το Πάσχα των καθολικών.Επιπλέον μέτρα...

More Articles Like This