Οι εφιαλτικές διαστάσεις του Μεταναστευτικού

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Το Μεταναστευτικό πήρε πραγματικά κολοσσιαίες, άρα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τα σύνορα και κατέστησαν την Ελλάδα ένα «ξέφραγο αμπέλι»…

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

… που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό για όλους όσοι θέλουν μέσω της Ελλάδας να βρουν μια θέση στον «ήλιο» της Ευρώπης, που «ζεσταίνει» καλύτερα – και εννοώ το κράτος πρόνοιας, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.

Επειδή παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα τις εξελίξεις στη Συρία μετά το 2015, όπου ακολουθήσαμε την ανεύθυνη πολιτική τού «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», ήδη είχε αρχίσει να πέφτει η ένταση του πολέμου στη Συρία και άρα ο ρυθμός εξόδου των προσφύγων από τη χώρα.

Τι έγινε όμως και από 41.065 πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα το 2015 ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στους 856.723;

Και αυτό το διάστημα δεν υπήρχε κάποια έξαρση, που θα δικαιολογούσε αυτήν την τεράστια αύξηση.Άρα υπεύθυνοι γι’ αυτό το ανθρωπιστικό και συνάμα εθνικό έγκλημα είναι η κυρία Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για απόφαση της Μέρκελ να εισέλθουν στη Γερμανία 1.000.000 εργατικά χέρια, που τα έχουν ανάγκη οι γερμανικές βιομηχανίες, και ότι η πολιτική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση δεν εξικνούνταν μόνο από ιδεοληψίες αλλά και από συνεννόηση με την κυρία Μέρκελ. Δεν το γνωρίζω και το αναφέρω με επιφύλαξη, όμως αν η κυρία Μέρκελ ήθελε να πάρει 1.000.000 εργατικά χέρια ας άνοιγε τα προξενεία της στην Τουρκία και ας τους μετέφερε με τρένα, πλοία και αεροπλάνα στη Γερμανία, χωρίς να διαλύσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, τα ελληνικά νησιά και την ελληνική κοινωνία. Θα αναρωτηθεί όμως κανείς «αυτά δεν τα σκέφτηκε και δεν τα απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση, θα τα σκεφτόταν η γερμανική;»

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι τραγικές, αφού έχει δημιουργηθεί ήδη πρόβλημα εθνικής άμυνας και εθνικής ασφάλειας στα νησιά, πρόβλημα δημόσιας τάξης, λόγω της εισβολής δολοφόνων τζιχαντιστών μαζί με τα κύματα των ατόμων που εισέρχονται λαθραία στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα δημογραφικής αλλοίωσης, που σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού μπορεί να οδηγήσει στον εξισλαμισμό της πατρίδας μας μέσα σε μια δεκαετία, αν δεν ανακοπούν οι ροές και δεν ελεγχθεί το φαινόμενο.

Να δούμε όμως και τις άλλες πτυχές του θέματος.

Έχω στα χέρια μου τον χάρτη με τους καταυλισμούς των προσφύγων στην τουρκική επικράτεια. Το τουρκικό εθνικιστικό-ρατσιστικό κράτος, δηλαδή ο Ερντογάν, μέχρι τότε δημιούργησε καταυλισμούς στους λεγόμενους ευαίσθητους νομούς· δηλαδή στους όμορους νομούς του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού των νομών αυτών και τη δημιουργία ενός «φράγματος» σουνιτών μουσουλμάνων, Τούρκων και Αράβων, που θα έφραζε την πορεία των Κούρδων προς τους νομούς των Αδάνων, της Αντιόχειας και της Μερσίνας, τη δημογραφική επικράτησή τους και την έξοδό τους προς τη θάλασσα.

Όταν όμως είδε ο Ερντογάν ότι η ελληνική κυβέρνηση του έκανε ένα απροσδόκητο δώρο, έκανε δύο πράγματα. Μετέφερε μέρος των προσφύγων στους νομούς Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης και σε άλλους παραλιακούς νομούς και από κει άρχισε το «πανηγύρι».
Όμως δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Έβαλε την τουρκική αεροπορική εταιρία ΤΗΥ να δρομολογήσει πτήσεις σε πολλές πόλεις της Αφρικής, αίροντας ταυτοχρόνως και το καθεστώς βίζας προς την Τουρκία. Τι σημαίνει αυτό; Ένας πολίτης κάποιας χώρας της Αφρικής, για να φτάσει στην Τουρκία και από κει να μπει στην Ελλάδα, έπρεπε να ξοδέψει από 7.000 έως 10.000 ευρώ. Τώρα με 100 ευρώ βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη με τα φτερά της ΤΗΥ, χωρίς βίζα, και από κει με 2.000-3.000 ευρώ στην αγκαλιά των αλληλέγγυων του ΣΥΡΙΖΑ, μελών επιτροπών, δικηγόρων, γιατρών, ΜΚΟ, διακινητών και ό,τι άλλο έχει ο… μπαχτσές, που λέγεται κύκλωμα διακίνησης – υποδοχής – διατροφής και αποστολής στην Ευρώπη προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι ο Ερντογάν πέτυχε δύο πράγματα.

Πρώτον, εξευτέλισε διεθνώς την Ελλάδα, αφού παρουσιάζεται ως χώρα που αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και στην πράξη έκανε σμπαράλια τα σύνορα, συσσωρεύοντας ταυτόχρονα στην Ελλάδα εκατομμύρια μουσουλμάνων, οι οποίοι αύριο μεθαύριο, πού ξέρεις, μπορεί να φανούν χρήσιμοι στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας στα νησιά, στη Θράκη ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.

Δεύτερον, η ιδιοφυής πολιτική Τσίπρα – Χριστοδουλοπούλου έδωσε στα χέρια του Ερντογάν ένα υπερόπλο, με το οποίο, εκτός τού ότι έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα 5,5 δισ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποιεί για να γιατρέψει τις πληγές της χειμαζόμενης τουρκικής οικονομίας, είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εκβιάζει την Ευρώπη, να ζητεί επιπλέον λεφτά και να απαιτεί τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, σε «ευαίσθητες» περιοχές, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση περιοχών όπου κατοικούν οι Κούρδοι και πολιτικό στόχο την αποτροπή εξόδου τους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση και εθνική ευθύνη να διαχειριστεί σωστά το θέμα, ούτως ώστε να αποκτήσουμε ως κράτος εμείς τον έλεγχο της κατάστασης και όχι ο Ερντογάν.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με μόνο αρνητικό την εξαίρεση ασφυκτικού ελέγχου στις ΜΚΟ, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κυκλώματος του νέου δουλεμπορίου.

Και πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε αυτή τη χώρα, αλλά και τους ξένους που έρχονται στην πατρίδα μας, να αντιληφθούμε ότι με αφορμή το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό έχει στηθεί μια παγίδα που θα οδηγήσει σε εθνικές καταστροφές.

Μεταξύ άλλων, αν δούμε τους καταυλισμούς προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη Θεσσαλονίκη και τη δράση στις περιοχές αυτές των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος, τότε ίσως αντιληφθούμε και το ενδιαφέρον του για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σημειωθεί ότι την ημέρα που υπεγράφη η προδοτική αυτή συμφωνία ο πατήρ Σόρος έκανε θριαμβευτική ανάρτηση, με φόντο την «Ενιαία Μακεδονία» με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

Καιρός να αφυπνιστούμε από τον λήθαργο όπου μας έχουν οδηγήσει η κρίση και η παραπληροφόρηση, και να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας, να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ανυπεράσπιστη χώρα.

Τέλος, επειδή εκείνοι που ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον καθένα ο οποίος έχει άποψη που τους «χαλάει τη σούπα», να διευκρινίσω ότι η ιδεολογία μου είναι ευξείνια, που σημαίνει ότι έμαθα από τη γιαγιά μου ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω σε όποιον άνθρωπο βρεθεί μπροστά μου είναι να του προσφέρω ένα ποτήρι νερό και ένα πιάτο φαγητό. Αυτό σημαίνει ευξείνια, φιλόξενη και χωρίς να ρωτάς αν είναι πρόσφυγας, μετανάστης, παράνομος ή νόμιμος, αρκεί να είναι άνθρωπος. Όμως, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Όσα ανέφερα παραπάνω αφορούν την αντιμετώπιση του φαινομένου και όχι των ανθρώπων.

Να χτυπάμε τον γάιδαρο, όχι το σαμάρι, όπως λένε στο χωριό μου.

Εμπρός, προχωρείτε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγκλωβίστηκε οικογένεια Ισραηλινών τουριστών στη Ζαγορά – Πλημμύρες σε Πήλιο, Καρδίτσα – Διακοπές ρεύματος στο Βόλο

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας καθώς από το απόγευμα είχαν ανοίξει οι ουρανοί και σημειώθηκαν...

More Articles Like This