Ο Γιώργος Παπανδρέου πόνταρε εδώ… στη χώρα των Λωτοφάγων. Αλλά…

Must Read

Game over… κύριε Παπανδρέου, που στοιχειωδώς δεν φροντίσατε να μάθετε να μιλάτε καλά την ελληνική γλώσσα. Αλλά οι «στόχοι» σας με τους οποίους προσπαθείτε να χτίσετε την υστεροφημία σας εδώ… στη χώρα των Λωτοφάγων βασίζονται στο ψέμα.

Στο κραυγαλέο ψέμα, στην πολιτική απάτη και στην πεποίθηση ότι, επειδή μέσα σε δέκα χρόνια το πολιτικό σύστημα και η διεφθαρμένη ελίτ, κατάφεραν να υποτάξουν και να συντρίψουν αντιστάσεις που στις κορυφώσεις τους έγιναν επικίνδυνες, έχουν καταφέρει να σβήσουν τα δεδομένα του μνημονιακού εγκλήματος από την συνείδηση των πολιτών…

Και σου λέει ο ΓΑΠ… γιατί όχι και εγώ! Βλέπει τον Μητσοτάκη, από τους κορυφαίους υπουργούς της μνημονιακής κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου που έγινε πρωθυπουργός με επιτελικούς δικούς του άριστους, τον Τσίπρα αξιωματική αντιπολίτευση, τον Βαρουφάκη που έγινε ταινία, και λοιπούς… να κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να ανακατασκευάσουν τη μνήμη μας, να μας ταΐσουν όσους ομηρικούς λωτούς χρειάζεται για να ξεχάσουμε όσα άθλια ζήσαμε με τις Ελληνίδες μάνες να αυτοκτονούν επειδή δεν μπορούσαν να θρέψουν τα παιδιά τους και με ηλικιωμένους και άνεργους να τρώνε από τα σκουπίδια, και όσα με περισσό κυνισμό όλοι αυτοί υπηρέτησαν.

Α, και τους πολλούς εκείνους δημοσιογραφούντες που σε μία μόνο διάλεκτο αριστεύουν: της εξουσίας· της πρώτης, όχι της τέταρτης. Και οι οποίοι προπονούνται σκληρά στο άθλημα της κολακείας και της προπαγάνδας, μήπως μπουν στην επόμενη φουρνιά μετακλητών στα υπουργεία της κυβέρνησης, γιατί όχι και βουλευτών του Μητσοτάκη. Δηλαδή σε «δημοσιογραφία» που κινείται στον χώρο τού ξεπεσμού

Και οι ξένοι ηγέτες καθώς οι περισσότεροι κλείνουν τον κύκλο και τις θητείες τους στην ευρωζώνη, πριν αποσυρθούν από τα πολιτικά εγκόσμια ή πριν περάσουν από τις περιστρεφόμενες πόρτες που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο ακριβοπληρωμένο -ίσως πιο διακριτικό, πιο σκιώδες- κέντρο ισχύος και επιρροής, θέλουν να ξαναγράψουν όλη την ιστορία από την αρχή. «Λυπόμαστε, αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι…», ήδη μας έχουν πεί με λίγα λόγια ο Ντράγκι, ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, η Λαγκάρντ, ο Τόμσεν, ο Ρεν, ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε -ναι, και αυτός!- τέλος η Μέρκελ.

Δηλαδή: Κανείς τους δεν ενορχήστρωσε εκστρατεία διασυρμού της ελληνικής κοινωνίας, κανείς δεν είπε τους Ελληνες τεμπέληδες, μπαταχτσήδες, ψεύτες και κλέφτες. Κανείς τους δεν είχε ποτέ κανένα σχέδιο εις βάρος της Ελλάδας, ούτε σχέδιο Β, ούτε σχέδιο Ζ. Κανείς τους δεν θέλησε ποτέ τη βίαιη αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή τη συντεταγμένη χρεοκοπία της εντός αυτής. Κανείς τους δεν σκύλιασε για το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015. Κανείς τους δεν επέβαλε πιστωτική ασφυξία και capital controls. Κανείς τους δεν εφάρμοσε πολιτική διαχείρισης της χώρας σαν πειραματόζωο, και ως βασικό δομικό υλικό ανακατασκευής της ευρωζώνης. Ακόμη και σ’ αυτό, εκτός από ψεύτες, αποδείχθηκαν αποτυχημένοι. Κατέστρεψαν την χώρα μας, με τις άγριες συνέπειες της εσωτερικής πτώχευσης και υποθήκευσαν την οικονομία μας για 99 χρόνια. Και σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει μιαν άλλη οικονομία πάνω στα ερείπια της κρίσης, για τους ξένους επενδυτές.

Υστερα από το μέγα έγκλημα της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, ύστερα από όλες τις προσπάθειες Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου να κρύψουν την απερίγραπτη ανικανότητά τους, ο τροχός της ιστορίας, όπως συμβαίνει πάντα, γυρίζει και τους χλευάζει για την καταστροφή της χώρας. Υπουλα παιχνίδια τότε… που ξεκίνησαν για να έρθει ο ΓΑΠ στην εξουσία (μάλιστα μεγάλη καθημερινή εφημερίδα άλλαξε διευθυντή ώστε ο νέος με άκρες στην Ουάσιγκτον να υπηρετήσει το επερχόμενο καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου)- επανήλθαν ύπουλα, αλλά αντίστροφα τώρα!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του «πολεμήθηκε» άγρια από τις διαβόητες δεξαμενές υποτελούς σκέψης και τα γνωστά δημοσιογραφικά (παρα)κέντρα που λυσσωδώς επέβαλλαν με μιντιακό πραξικόπημα τον ΓΑΠ στην εξουσία. Εύχομαι… να αποφανθεί κάποτε η ιστορία για τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου για να μάθουμε την αλήθεια. Αν δηλαδή επρόκειτο μόνο περί απίστευτης ανικανότητας, μειωμένης αντίληψης, εκβιασμού της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου ή προμελετημένου εγκλήματος. Θα άξιζε κανείς να ξεχάσει για λίγο τα πρόσωπα και να επικεντρωθεί στην ουσία. «Ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλισμός», αυτό ήταν και παραμένει το δόγμα των Παπανδρέου το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι δυνάστες μας.

Αλλά τα υπολείμματα από το απόστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, που στήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, την οικογένεια Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ξερνούν συνωμοσίες… Και να θυμάστε πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΝΥΚΤΩΡ την εξουσία όταν ανακοίνωσε το διαβόητο δημοψήφισμα καθώς, επίσης, πως τον καθαίρεσε το ίδιο του το κόμμα. Θα ήταν αστείος αν δεν ήταν για κλάματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Τουρκία αξιωματούχοι των ΗΠΑ για τα αμερικανικά F-16 και διμερή συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία

Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, αναμένεται να καταφθάσει στην Τουρκία κλιμάκιο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των...

More Articles Like This