Αγραμματοσύνη να δούνε τα μάτια μας…

Must Read

Διάβαζα σε ρεπορτάζ, σχετικό με τον εκλιπόντα Γιώργο Τράγκα: «…Συγγενείς και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον γνωστό δημοσιογράφο… κ.λπ.».

Κάτι δεν μου πήγαινε καλά και άνοιξα τον «Μπαμπινιώτη», όπου διάβασα: «Ευκαιρία, -με αφορμή ευνοϊκή περίσταση-, αρπάζω την ευκαιρία… κ.λπ.». Άρα, λοιπόν, η ευκαιρία είναι γενικώς κάτι καλό, εκτός και όταν χάνει ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο η ομάδα σου, οπότε είναι για έμφραγμα.

Άρα, λοιπόν, από πού κι ως πού ο αγράμματος συντάκτης του κειμένου θεωρεί έναν θάνατο και ειδικότερα μία κηδεία ως ευκαιρία για κάτι; Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλη λέξη, π.χ. «αφορμή». Δύσκολη η ριμάδα η γλώσσα. Βλέπεις, ο ορθογραφικός έλεγχος του υπολογιστή δεν τα διορθώνει όλα, αλλά μόνο τα ορθογραφικά λάθη.

Κάτι δεν πάει καλά με την αγραμματοσύνη μας, σύντροφοι. Θα έλεγα ότι φταίει η κυρία Κεραμέως, ως συνήθως, αλλά όχι. Το κακό άρχισε από τη Μεταπολίτευση και δώθε. Πάντως, το ολίσθημα του συντάκτου είναι σίγουρα… ευκαιρία για καρπάζωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sin Boy: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους σε live μετάδοση

Ο Sin Boy μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο με κάποιο τρόπο...

More Articles Like This