Καθολική αφύπνιση

Must Read

Τα τελευταία δύο χρόνια μία από τις συζητήσεις που είχαμε στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών (ΔΙΕΣΥ), στο οποίο συμμετέχω, ήταν για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Αρχικά είχαμε ένα άγχος για το πώς θα το αντιμετώπιζε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πιστεύαμε ότι θα υποβάθμιζε τη συγκεκριμένη επέτειο όσον αφορά το σκέλος της εθνικής μας ταυτότητας και θα αλλοίωνε τον εορτασμό με «ενέσεις πολυπολιτισμού», όπως αποτυχημένα έπραξαν και οι τότε σοσιαλιστές Γάλλοι για την επέτειο των δικών τους 200 ετών από τη Γαλλική Επανάσταση.

Συγκεκριμένα, Αφρικανοί και μη αυτόχθονες Γάλλοι είχαν προβληθεί ως εικόνες και σύμβολα για τη Γαλλία. Κάτι που αφενός αλλοίωνε την ιστορική αλήθεια της Γαλλικής Επανάστασης και αφετέρου έθετε στο περιθώριο το καταγωγικό και αυθεντικό πρόσωπο της Γαλλίας, φέρνοντας στο προσκήνιο το «νέο», που ήταν πλέον -ιδίως σε μεγάλα αστικά κέντρα- πολυπολιτισμικό.

Με χαρά αντιμετωπίσαμε το γεγονός ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο ορισμός επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών, το 2021. Η χαρά μας έγινε μεγαλύτερη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αντέδρασε εκδηλώνοντας την έντονη διεθνιστική και εθνοαποδομητική κατεύθυνση που έχει ως αριστερό κόμμα («αγαπάμε ό,τι σας πονάει», όπως φωνάζουν και πατριώτες φίλοι μας). Σε προσωπικό επίπεδο η χαρά μετριάστηκε τόσο όταν επιλέχθηκε η φιλοσυριζαία Γιάννα Αγγελοπούλου για πρόεδρος της επιτροπής από τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και όταν η Ν.Δ. απάντησε στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ απολογητικά και φοβικά, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος εορτασμός δεν θα τονίσει έντονα την εθνική μας ταυτότητα.

Όσο και να σκούζουν οι σειρήνες του εθνομηδενισμού, το 2021 θα είναι αναπόφευκτα μια αυθεντικά εθνολαϊκή εορτή, όπου η εθνική μας ταυτότητα, εμάς των αυτόχθονων Ελλήνων που έχουμε καταγωγική εξ αίματος συνέχεια με τους αγωνιστές του 1821, θα δοξαστεί με όλες τις τιμές.

Εμείς, οι απόγονοι των θαρραλέων επαναστατών που δώσανε το αίμα τους ώστε να έχουμε εθνική ελευθερία (και όχι να είμαστε υστερικοί δικαιωματιστές νοσηρά ατομικιστικών ψευτοδικαιωμάτων, όπως είναι η σημερινή μόδα), θα φροντίσουμε να ακουστεί η φωνή μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την απελευθερωμένη πατρίδα μας.

Είμαι ενθουσιασμένος για την εορτή που έρχεται και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα αποτελέσει -είτε το θέλει η ελίτ που μας εξουσιάζει είτε όχι- αφορμή για την καθολική μας αφύπνιση και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών μας σε πιο στέρεες εθνικά βάσεις.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα NAVTEX από Τουρκία – Αμφισβητεί 23 νησιά στο Αιγαίο

Θέμα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» στο Αιγαίο ανεγείρει εκ νέου η Τουρκία με NAVTEX που εξέδωσε την Δευτέρα. Σε αυτήν γίνεται...

More Articles Like This